ubc-bugs-810x500.jpg

Kanadská univerzitná súťaž "Bug Bake Off" propaguje konzumáciu hmyzu ako "prospešnú pre životné prostredie

21
Neutral

Dňa 28. novembra sa na Univerzite Britskej Kolumbie’“Bug Bake Off” zišli novinári zo starších médií, aby ochutnali hmyz pripravený študentmi UBC v rámci iniciatívy na propagáciu hmyzu ako alternatívneho zdroja potravy.  

“Jedným z mojich cieľov je znížiť negatívne vnímanie, ktoré môžu mať ľudia o jedení hmyzu,” povedala inštruktorka kurzu a entomologička Yasmin Akhtar.  

Dodal, že cieľom súťaže je “zvýšiť povedomie študentov o výživovej hodnote hmyzu, jeho úlohe v udržateľných potravinových systémoch a dôležitosti zvažovania alternatívnych zdrojov bielkovín.” 

“Okrem toho, že je hmyz naozaj chutný, sú dve hlavné výhody konzumácie hmyzu,” povedal Akhtar a tvrdil, že hmyz je “neuveriteľne výživný” a prospešný pre životné prostredie.  

“Produkuje oveľa menej emisií skleníkových plynov ako napríklad dobytok alebo ošípané. Podporuje tiež udržateľné využívanie rôznych druhov hmyzu, namiesto spoliehania sa na malý počet tradičných druhov hospodárskych zvierat, aby sa uspokojili svetové potreby,” pokračoval. 

“Hmyziu múku si môžete kúpiť online a jednoducho nahradiť pšeničnú múku v akomkoľvek recepte hmyzou múkou na chutné pečivo s vysokým obsahom bielkovín, ako sú muffiny alebo ako náplň do samosy,” navrhol Akhtar. 

“Grilovanie hmyzu je ďalšou skvelou možnosťou: veľmi dobre absorbuje chuť a po vysušení je veľmi chrumkavý,” dodal. Veľmi rád mám aj mravce v čokoláde a pridávanie prášku z hmyzu do zeleného čaju.”  

Global News reportéri Elizabeth McSheffrey a Aaron McArthur, CBC reportér Darius Mahdavi a CTV News novinár St. Novinári chválili jedenie chrobákov ako životaschopnú alternatívu stravovania na pozadí tvrdení, že svetové’zásoby potravín sa rapídne zmenšujú.  

Pozoruhodné je, že mainstreamové médiá požívajú obrovské výplaty od Trudeauovej vlády, ktorá má vložila doláre daňových poplatníkov do výroby potravín z cvrčkov.  

Cvrčky aj múčne červy v posledných rokoch propagujú svetové elity ako zdroj bielkovín, ktoré by podľa nich mohli nahradiť hovädzie alebo bravčové mäso a ktoré sa dajú použiť aj do rôznych potravín. 

V skutočnosti, veľký reset Klausa Schwaba a jeho Svetového ekonomického fóra (WEF) má ako súčasť svojho programu propagáciu konzumácie chrobákov, ktorí majú nahradiť hovädzie, bravčové a iné mäso, ktoré má podľa nich vysokú “uhlíkovú” stopu. 

Trudeauova vláda zaviedla mnohé politiky, ktoré sú v súlade s takzvanou “agendou WEF’o klimatických zmenách”, vrátane trestnej uhlíkovej dane a útokov na národný’ropný a plynárenský priemysel. 

Trudeauova vláda tiež prispela 8,5 milióna dolárov na cvrčkovú farmu v Londýne v provincii Ontario, ktorú prevádzkuje spoločnosť Aspire Food Group. Cvrčková farma dokáže vyrobiť 13 miliónov kilogramov cvrčkov na “konzumáciu pre ľudí a domáce zvieratá.”