military-billions-lawsuits-covid-shots-feature-800x417-1-810x500.jpg

Armáda by mohla dlhovať miliardy príslušníkom, ktorí boli nedobrovoľne prepustení pre odmietnutie očkovania COVID

0
Neutral

Americká armáda by mohla byť dlžná miliardy eur na náhradách mzdy a súdnych poplatkoch v závislosti od výsledku&nbsptroch hromadných žalôb&nbsppodaných v mene príslušníkov armády, ktorí tvrdia, že boli neoprávnene prepustení pre odmietnutie vakcíny COVID-19.

Medzi tvrdeniami žalobcov je aj to, že armáda nemohla legálne nariadiť používanie vakcín vydaných na základe povolenia na mimoriadne použitie (Emergency Use Authorization - EUA), ako to bolo v prípade vakcíny COVID-19 a že bolo takmer nemožné, aby príslušníci služby, ktorí požiadali o náboženskú výnimku, tieto žiadosti schválili

Dale Saran, ktorý je hlavným právnym zástupcom žalobcov, povedal Fox Business jeho právny tím zastupuje “v podstate všetkých, ktorých vyhodili, prepustili alebo preradili do IRR [individuálnej pohotovostnej zálohy] v dôsledku toho, že neprijali vakcínu.”

Podľa právneho tímu žalobcov, ktorý vedie Saran a dvaja ďalší právnici, by mohlo ísť o viac ako 100 000 bývalých príslušníkov služby: Brandon Johnson a J. Andrew Meyer.

Čítajte: Ako spoločnosti Pfizer a Moderna kontrolujú diskurz o očkovaní COVID

Nie je jasné, koľko príslušníkov služby bolo nedobrovoľne prepustených pre odmietnutie vakcíny, ale odhady sa pohybujú od viac ako 8 000 až po necelých 2 000.

Fox News minulý týždeň informovali, “tisíce vojakov neúspešne požiadalo o náboženské výnimky z očkovania, vrátane 8 945 vojakov, 10 800 letcov a gardistov, 4 172 námorníkov a 3 717 príslušníkov námornej pechoty.”

Nezávisle na skutočnom počte sa americká armáda snaží prinútiť príslušníkov, ktorí boli nedobrovoľne prepustení, aby sa znovu prihlásili do armády, podľa zrušený list ktorý sa objavil minulý týždeň.

V liste sa uvádza:

Píšeme vám, aby sme vás informovali o nových pokynoch armády týkajúcich sa opravy vojenských záznamov bývalých príslušníkov armády po zrušení požiadavky na vakcínu COVID-19. V dôsledku zrušenia všetkých súčasných požiadaviek na vakcínu COVID-19 môžu bývalí vojaci, ktorí boli nedobrovoľne prepustení z dôvodu odmietnutia očkovania vakcínou COVID-19, požiadať o opravu svojich vojenských záznamov buď Armádnu radu pre preskúmanie prepustenia (Army Discharge Review Board - ADRB), alebo Armádnu radu pre opravu vojenských záznamov (Army Board for Correction of Military Records - ABCMR).

Minister obrany Lloyd Austin 24. augusta 2021 nariadil príslušníkom americkej armády, aby sa dali zaočkovať vakcínou COVID-19.

Na konci roka 2022 však Kongres schválil 2023 National Defense Authorization Act, ktorý od Austina vyžadoval, aby mandát zrušil, čo aj urobil v januári. 10. decembra 2023.

Tri žaloby  Bassen v. The United States of AmericaBotello v. The United States of America a Harkins v. The United States of America – boli podané 4. augusta na Federálny súd Spojených štátov amerických, “žiadosť o náhradu mzdy a iné odškodnenie, ako aj o obnovenie služobného pomeru a iné nepeňažné odškodnenie pre všetkých súčasných alebo bývalých príslušníkov ozbrojených síl USA, ktorí boli poškodení nezákonným mandátom na očkovanie vakcínou COVID-19.”

Podľa Vláda USA podala návrh na zamietnutie každej z troch žalôb.

Tri samostatné žaloby sa týkajú všetkých vojenských zložiek, Národnej gardy, Pobrežnej stráže

Podľa žalôb vláda USA “systematicky porušovala náboženské slobody príslušníkov služby”prostredníctvom “fiktívneho procesu náboženského prispôsobenia” a porušovala zákony o informovanom súhlase, uvádza sa v Zákon o odmeňovaní vojakovZákon o obnove náboženskej slobody z roku 1993 a Zákon o autorizácii národnej obrany (NDAA).

Saran pre Fox Business uviedol, že ide o tri samostatné súdne spory, a to najmä kvôli spôsobu, akým je zriadené Ministerstvo obrany USA (DOD).

Podľa právneho tímu žalobcov’ Bassen v. United States “je skupinová žaloba podaná v mene približne 8 500 príslušníkov aktívnej služby, ktorí boli nedobrovoľne prepustení …, ako aj všetkých ostatných príslušníkov aktívnej služby, ktorí boli nútení odísť do predčasného dôchodku alebo boli konštruktívne prepustení z dôvodu ich očkovacieho statusu.”

Čítajte: ‘Wuhan cover-up’:

Všetci bývalí členovia služby (okrem pobrežnej stráže), ktorí boli v čase prepustenia z aktívnej služby na základe rozkazu podľa hlavy 10.”

Botello v. United States je skupinová žaloba, ktorou sa požaduje náhrada mzdy a “iné nápravné opatrenia pre 70 000 - 100 000 príslušníkov Národnej gardy letectva a armády a pre príslušníkov záloh všetkých útvarov, ktorí boli vyradení z rozkazov na výkon aktívnej služby alebo z aktívneho stavu, ktorým bol odopretý plat alebo výhody alebo ktorým bola zakázaná účasť na cvičeniach, výcviku a iných povinnostiach.”

Toto zahŕňa “všetkých príslušníkov služby (okrem pobrežnej stráže) na rozkazoch podľa hlavy 32 v Národnej garde alebo zálohe.”

Harkins v. United States je “skupinová žaloba podaná v mene príslušníkov Pobrežnej stráže v aktívnej službe a v zálohe, ktorí boli nedobrovoľne prepustení z dôvodu ich neočkovanosti, ako aj všetkých ostatných príslušníkov Pobrežnej stráže, ktorí boli nútení odísť do predčasného dôchodku alebo boli konštruktívne prepustení z dôvodu ich očkovania.”

‘Začína sa hovoriť o 6 miliardách dolárov alebo viac’

Žaloby požadujú finančnú náhradu vrátane náhrady mzdy a súdnych poplatkov pre vymenovaných žalobcov, vytvorenie spoločného fondu, ktorý by poskytol odškodnenie žalobcom, ktorí sa neskôr pridajú k niektorej z hromadných žalôb, opätovné prijatie príslušníkov do služby a opravu ich záznamov.

Žaloby tiež tvrdia, že USA. vláda sa dopustila “nezákonných excesov” tým, že “zadlžila” niektorých dotknutých príslušníkov služby, keď požadovala vrátenie odvodových bonusov, príspevkov po 11. septembri, nákladov na výcvik a školné a “iných príplatkov alebo osobitných platov, ako sú odchodné alebo cestovné príplatky”.

Podľa právneho tímu žalobcov, keď Kongres nariadil ministerstvu obrany zrušiť mandát, výslovne nenariadil armáde, aby poskytla náhradu mzdy a finančné odškodnenie všetkým príslušníkom služby a veteránom, ktorí boli mandátom poškodení.

Súdne žaloby však poznamenávajú, že v NDAA Kongres “výslovne zvolil termín ‘zrušiť, ’ namiesto obvyklejšieho jazyka, ako je ‘zrušiť, ’ ‘;zmeniť,’ alebo ‘objasniť,’, aby usmernil DoD a súdy, že ‘zrušenie by sa malo uplatňovať retroaktívne, aby sa mandát stal neplatným ab initio.’”

ČÍTAŤ: V relácii EWTN hosťuje Trumpov generálny chirurg, ktorý presadzuje najnovšie očkovania COVID, vrátane pre bábätká

Saran pre The Defender povedal, že “‘zrušiť’ je právny termín”, ktorý “znamená niečo odlišné od ‘zrušiť.’”

“Podľa nášho názoru Kongres zrušením zamýšľal, aby sa s poslancami zaobchádzalo, ako keby mandáty nikdy neboli vydané – t. j, v právnickom jazyku, že príkazy na vykonanie záberov boli neplatné ab initio [od začiatku]. To znamená, že ľudia by mali byť vrátení do pozície – ako najlepšie je vláda schopná – v akej boli pred tým, než sa to stalo,” povedal.

Saran pre Fox Business povedal, že celková suma spätných platov, ktorá prináleží príslušníkom služby, ktorí spĺňajú podmienky niektorej z troch žalôb, môže predstavovať “miliardy dolárov.” S odvolaním sa na rozpočet ozbrojených síl na personál vo výške približne 158 miliárd dolárov a disciplinárne opatrenia, ktoré ovplyvnili približne 4 percentá príslušníkov vojenskej služby, “začnete hovoriť o 6 miliardách dolárov alebo viac.”

Podľa Sarana môžu príslušníci služby, ktorí čelili disciplinárnym opatreniam v dôsledku svojho neočkovania, okrem náhrady mzdy žiadať aj o obnovenie “niektorých” spätných dávok, čo “do veľkej miery závisí od toho, či sú tieto dávky klasifikované ako ‘priame’ škody (áno) alebo ‘následné’ škody (nie).”

Vojsko nemalo zákonnú právomoc nariadiť očkovanie EUA

V žalobách sa uvádza, že žalobcovia môžu požadovať spätné vyplatenie dávok, pretože ministerstvo obrany “nezákonne nariadilo len produkty s povolením na núdzové použitie (‘EUA’) v rozpore s výslovným zákonným zákazom Kongresu v 10 U.S.C. §1107a.”

Splnenie mandátu “bolo nemožné, pretože ministerstvo obrany nedisponovalo žiadnymi výrobkami licencované Úradom pre kontrolu potravín a liečiv (‘FDA’) … počas platnosti mandátu,” uvádzajú žaloby s odvolaním sa na Pfizer Comirnaty a Moderna Spikevax vakcíny COVID-19.

“Ministerstvo obrany v súvisiacich súdnych sporoch priznalo, že v čase vydania mandátu v roku 2021 nemalo Ministerstvo obrany k dispozícii žiadne vakcíny COVID-19 s licenciou FDA”, uvádza sa v žalobách. Namiesto toho ministerstvo obrany “začalo používať a nariadilo používanie nelicencovanej vakcíny EUA COVID-19 spoločnosti Pfizer/BioNTech na základe’zistenia ministerstva obrany”, že tieto dve vakcíny sú “zameniteľné.”

Pozoruhodné je, že v novembri 2021 sa na ministerstve obrany federálny sudca zamietol tvrdenie ministerstva obrany’ že plne licencované vakcíny Comirnaty a vakcíny EUA Pfizer-BioNTech boli “zameniteľné.”

Čítajte: Moderna’oddelenie ‘dezinformácií’monitoruje 150 miliónov webových stránok pre ‘naratívy proti vakcínam’

“Austin’mandát … tvrdil, že členovia služby budú musieť užívať len plne licencované vakcíny, ale Pfizer-BioNTech BNT162b2 nebol licencovaný ani vakcína podľa vlastných predpisov ministerstva obrany’a vlastných podaní výrobcov’SEC,” povedal Saran.

“Comirnaty stiahol z trhu Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) ešte v ten istý deň, keď bola udelená licencia, a potom úradník ministerstva obrany bez právnej právomoci, Terry Adirim, M.D., MPH, MBA, vydal nariadenie, v ktorom tvrdil, že nelicencované produkty EUA sa môžu nahrádzať namiesto licencovaných,” dodal.

“Príslušníci služby boli nútení užívať experimentálne produkty – a teraz jednoznačne vieme, aké boli smrteľné,” povedal Saran.

Náboženské prispôsobenie je ‘fiktívny proces’

Žaloba tiež spochybnila proces náboženského prispôsobenia stanovený ministerstvom obrany pre príslušníkov služby, pričom ho označila za “fiktívny proces” a citovala iné právne prípady, v ktorých ho označila za “kiksové hľadanie’, ktoré sa rovná len ‘divadlu.’”

Tento proces viedol k “takmer jednotným zamietnutiam žiadostí príslušníkov služby’ o náboženské prispôsobenie, pričom sa používali takmer identické formuláre listov, v ktorých sa menili len mená, dátumy a tituly alebo povinnosti.”

Podľa žalôb ozbrojené zložky zamietli najmenej 99 % posudzovaných žiadostí o náboženské prispôsobenie, ale “skutočné číslo” sa pravdepodobne blíži k 100 %, pretože “malý počet” schválených žiadostí “boli zrejme skryté administratívne výnimky udelené príslušníkom služby na poslednom odpočinku v posledných mesiacoch služby.”

“Veľa ľudí malo náboženské výčitky voči ich prijatiu a armáda mala proti tomu veľa zákazov. Jednoducho to vôbec nezvládla dobre,” Saran povedal pre Fox Business.

“Nebol to’náboženský ‘proces ubytovania’. Bol to proces náboženského ‘zamerania’, v rámci ktorého boli ľudia, ktorí podali žiadosť o prispôsobenie, okamžite odvolaní z vedúcich pozícií, nútení odísť do dôchodku, mali pozastavené povýšenia atď,” Saran povedal pre The Defender a dodal, že federálny zákon vyžaduje, aby armáda “vykonávala individuálne rozhodnutia.”

“Je to trestné a ľudia by mali byť vo väzení za úmyselné porušovanie občianskych práv príslušníkov služby,” povedal.

Bývalí príslušníci služby sa stále môžu pripojiť k jednej z hromadných žalôb

Jednou z pozoruhodných charakteristík týchto troch žalôb je, že boli podané na Federálnom súde USA, špeciálnom súde, ktorý má právomoc rozhodovať o žalobách požadujúcich peňažné nároky voči federálnej vláde.

Podľa právneho tímu žalobcov’ má súd právomoc prejednávať aj ich nepeňažné nároky, pričom uvádza, že “sa môže zaoberať porušením iných zákonov v rozsahu potrebnom na vyriešenie základného zmluvného sporu.”

Saran opísal Federálny súd USA pre pohľadávky ako špecializovaný súd s takmer výlučnou právomocou pre vojenské nároky na náhradu mzdy a ďalšie špecializované oblasti, ako sú napríklad poškodenia spôsobené vakcínami, spory týkajúce sa vládnych zmlúv a nároky na patenty a ochranné známky.

Každý bývalý príslušník služby, ktorý spadá do niektorej z kategórií, na ktoré sa vzťahujú žaloby, môže mať nárok na vyplatenie mzdy, finančnú náhradu alebo iné nápravné opatrenia, ako napríklad opätovné zaradenie do služby alebo opravu vojenských záznamov, uviedol právny tím.

Armáda vyzvala neočkovaných príslušníkov služby, aby sa opätovne prihlásili do armády ‘neúprimne’

Ak sa vláda USA snaží o zamietnutie troch žalôb, napriek tomu priznala, že ozbrojené sily čelia kríze v oblasti náboru.

Podľa Fox News, “armáda očakáva, že ukončí fiškálny rok 2023 s takmer 55 000 náborovými zmluvami, vrátane zhruba 4 600 pre armádu’Program odloženého vstupu– nováčikov, ktorí budú odvelení vo fiškálnom roku 2024. V dôsledku toho armáda uviedla, že splní svoj cieľ konečného stavu 452 000 vojakov v aktívnej službe.”

V tej istej správe sa však uvádza, že 3. októbra “americká armáda oznámila transformáciu svojho náborového podniku, pričom zdôraznila, že ‘ozbrojené sily čelia najnáročnejšiemu náborovému prostrediu za celú generáciu.’”

Podľa Task & Purpose armáda “nesplnila svoje náborové ciele za uplynulý rok o takmer 15 000 vojakov.” Ako faktory, ktoré prispeli k nízkemu náboru, uvádza “nedostatočný záujem generácie Z o vstup do armády”, ako aj faktory “tak široké ako ekonomika a trh práce až po … boj služby’so sexuálnymi útokmi a samovraždami v radoch”.

Čítajte: Kanada’zmluva o vakcíne COVID so spoločnosťou Pfizer sa objavuje bez podrobností o nákladoch na injekciu

Podľa troch žalôb však Kongres pri schvaľovaní NDAA 2023 označil mandát na očkovanie za “hlavnú príčinu ťažkostí s náborom [DoD]’vojakov,” diskvalifikovaním viac ako 40 percent “cieľovej demografickej skupiny armády’z celoštátnej služby,” čo viedlo k “strate najmenej 75 000 osôb len z armády.”

Saran pre Fox Business povedal, že Austin “prepustil približne 70 000 až 100 000 príslušníkov Národnej gardy … takmer 10 percent Národnej gardy,” a dodal, že ozbrojené sily spolu “vyhodili niekde na sever 85 000,” s tým, že “presné čísla nemáme. Ministerstvo obrany nebolo’úplne ústretové.”

Právny tím žalobcov’to nazýva “the najväčšie zníženie počtu príslušníkov ozbrojených síl od konca studenej vojny a pravdepodobne aj najzávažnejšie ohrozenie národnej bezpečnosti a vojenskej pripravenosti v histórii nášho národa, zatiaľ čo žalobcovia to nazývajú “krízou pripravenosti, ktorú si spôsobili sami.”

“Všetky služby nesplnili svoje náborové ciele o veľa,” povedal Saran. Podľa neho medzi faktory, ktoré “takmer určite” viedli k tomuto výsledku, patria “mandáty na odstrel mRNA” a “príšerné vojenské a politické vedenie.”

“Nedostatok ľudských zdrojov je fakt. Ministerstvo obrany inštitucionálne nikdy neprizná, že sa mýlilo. Nikdy. To’je veľká časť ich problému,” povedal.

Armádna’náborová kríza bola zrejmá prinajmenšom už v júni 2022, keď whistleblower odhalil, že armádni predstavitelia sa obávajú, že mandát na očkovanie by mohol viesť k neefektívnosti boja kvôli vysokému počtu nezaočkovaných príslušníkov.

Tento článok pôvodne uverejnil Obranca — Webová stránka Obrany zdravia detí s News & amp; Views pod licenciou Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0. Prosím, zvážte predplatné The Defender alebo darcovstvo pre Children’s Health Defense.