Sean-Fraser-scaled-810x500.jpg

Minister vlády Trudeaua sa ohradil proti tvrdeniu, že Kanaďania, ktorí "nemôžu pracovať", by mali dostať bývanie zadarmo

18
Neutral

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzvete, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre internetu

V scenári podobnom bývalému Sovietskemu zväzu, ale nie v západných krajinách založených na slobodnom trhu, ako je Kanada, minister bývania Sean Fraser vyhlásil, že všetci Kanaďania, ktorí nemôžu pracovať, by mali dostať bezplatné bývanie.

Podľa Blacklock’s Reporter Fraser nedávno pred bankovým výborom kanadského Senátu povedal, že “ak ste dospelý človek pracujúci v Kanade, mali by ste mať možnosť kúpiť si bývanie,” a dodal: “Ak nemôžete pracovať, mali by ste mať aj bývanie.”

“Vláda by mala spolupracovať, aby vám ho poskytla. V takej bohatej krajine, akou je Kanada, je veľmi ťažké akceptovať, že ľudia chodia spať bez strechy nad hlavou. Tieto problémy sú riešiteľné,” povedal.

Statistický úrad Kanady uvádza počet nezamestnaných Kanaďanov na úrovni 1 229 400. Fraser tvrdí, že vláda je tá, ktorá by to mala vyriešiť, a povedal: “Nemám pocit, že som vyriešil národnú bytovú krízu, ak som v meste, keď idem na stretnutie do práce a na ulici žijú ľudia.”

“Krízu sme vyriešili, ak sme schopní poskytnúť dostupné nájomné za cenu, ktorú ľudia platia teraz, a ak pracujete v zamestnaní, môžete si dovoliť nastúpiť na trh, ak vám to vyhovuje,” dodal.

Fraserove’komentáre boli okamžite odpálené ako niečo podobné, ako keby sa snažil do Kanady zaviesť komunizmus.

“Úplný komunizmus,” napísal v pondelok na X (predtým Twitter) šéf Rebel News Ezra Levant.

Jedna z používateliek X, Michelle Phillipsová, uviedla, že problém s bezdomovcami často spočíva v tom, že “mnohí z týchto ľudí sa ROZHODLI, že nebudú pracovať.”

“Môžu pracovať, ale ROZHODLI sa, že nebudú. Poskytovanie čohokoľvek ľuďom, ktorí si nechcú’pomôcť alebo pracovať na svojej budúcnosti, je stopercentný socializmus a Kanada má byť demokratickou krajinou,” napísala na X (predtým Twitter).

Skutočnosť v Kanade je dnes taká, že masová imigrácia v kombinácii s vysokými úrokovými sadzbami spolu so špekulatívnymi zahraničnými kupcami nehnuteľností v mestách ako Vancouver a Toronto spôsobili, že bývanie sa stalo pre kanadských občanov nedostupným, ako poznamenal líder Ľudovej’strany Kanady (PPC) Maxime Bernier.

Podľa správy Kanadskej komisie pre hypotéky a bývanie by opätovné vytvorenie “cenovo dostupných” domov v Kanade stálo 1 bilión dolárov, čo je podľa hlavného ekonóma Boba Dugana “ohromujúca suma peňazí.”

Bernier’s PPC hovorí, že na vyriešenie kanadskej”bytovej krízy je potrebné “podstatne” znížiť “imigračné kvóty z približne 500 tisíc, ktoré plánuje liberálna vláda na rok 2025, na 100 až 150 tisíc ročne.”

“Pomôže to znížiť dopyt po bývaní a ochladiť tieto trhy, najmä vo veľkých mestách, kde sa usadzuje najviac prisťahovalcov,” hovorí líder PPC vysvetľuje.

V roku 2019 Trudeauovi liberáli zakotvili “právo na primerané bývanie” do federálneho zákona prostredníctvom Zákona o národnej stratégii bývania. Napriek tomu mnohí obviňujú liberálov’z nadmerného míňania a opatrení spôsobujúcich infláciu, že spôsobili, že priemerní Kanaďania si nemôžu kúpiť bývanie.

Dalšie liberálne nápady s komunistickým podtónom, ktoré sú v súčasnosti v procese tvorby vrátane jedného v Senáte, sa týkajú “národného rámca pre garantovaný základný príjem na živobytie.”

17. októbra začal kanadský senát’národný finančný výbor skúmať návrh zákona S-233, ktorý by poveril ministra financií vypracovať národný systém na poskytovanie “garantovaného životného základného príjmu” každému obyvateľovi Kanady staršiemu ako 17 rokov.

Jack Fonseca, riaditeľ politických operácií organizácie Campaign Life Coalition, pre LifeSiteNews povedal, že Trudeauova’komunistická alebo socialisticky orientovaná politika je “ďalším krokom našich dvoch socialistických strán, liberálov a NDP, ktoré sa snažia postupne premeniť Kanadu na komunistickú krajinu tým, že väčšinu obyvateľstva urobia závislým od štátnych almužien a zlikvidujú strednú triedu.”

“Pravdou je, že univerzálny základný príjem by viedol k tomu, že obrovské množstvo Kanaďanov by už nikdy nechcelo pracovať,” varoval.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre na internete