Twitter-810x500.jpg

Príkaz ministerstva spravodlivosti na prehľadanie Trumpovho účtu na Twitteri obsahoval požiadavky na zistenie, kto lajkoval a zdieľal jeho príspevky

25
Neutral

Podľa nových dokumentov, ktoré nedávno zverejnilo ministerstvo spravodlivosti, informácie, ktoré si Bidenova administratíva’vyžiadala v súvislosti s profilom bývalého prezidenta Donalda Trumpa’na Twitteri, zahŕňali zoznamy používateľov sociálnych médií, ktorí lajkovali a zdieľali Trumpove’príspevky alebo ho označovali vo svojich vlastných tweetoch.

Po súdnom procese, v ktorom sa požadovala transparentnosť, ministerstvo spravodlivosti zverejnilo žiadosť o vydanie príkazu na prehliadku, ktorú v januári 2023 vydal špeciálny poradca Jack Smith voči spoločnosti X, predtým Twitter, Elona Muska’a. Dokument požadoval prístup k Trumpovmu’účtu na Twitteri vrátane “obsahu, záznamov a ďalších informácií týkajúcich sa všetkých ostatných interakcií medzi [Trumpovým’účtom] a ostatnými používateľmi Twitteru od októbra 2020 do januára 2021.”

Zatykač sa týka Smithovho’vyšetrovania Trumpovej’účasti na udalostiach, ktoré sa odohrali 6. januára 2021 v americkom Kapitole. Okrem toho požaduje “všetky zoznamy používateľov Twitteru, ktorí favorizovali alebo retweetovali tweety zverejnené účtom, ako aj všetky tweety, ktoré obsahujú používateľské meno spojené s účtom (t. j, ‘zmienky’ alebo ‘odpovede’).”

Všetky informácie sa vyhľadávali aj o používateľoch, ktorých Trump “sledoval, odsledoval, stlmil, odblokoval, zablokoval alebo odblokoval,” ako aj o “všetkých používateľoch, ktorí sledovali, odsledovali, stlmili, odblokovali, zablokovali alebo odblokovali” Trumpov’účet.

RELEVANTNÉ: Bývalý šéf ‘bezpečnosti’ Twitteru, ktorý sa podieľal na zákaze Trumpa, sa sťažuje na obmedzenia cenzúry

Zatykač ďalej požadoval “obsah všetkých tweetov, ktoré vytvoril, navrhol, favorizoval/lajkoval alebo retweetoval” Trump, jeho priame správy (vrátane konceptov) a mnoho ďalšieho.

Trump zo svojej strany označil prehľadávanie jeho účtu na Twitteri ministerstvom spravodlivosti za útok na jeho občianske práva a snahu vygumovať jeho snahu o znovuzvolenie.

“Práve som sa dozvedel, že krivé ministerstvo spravodlivosti Joea Bidena’tajne zaútočilo na môj účet na Twitteri, pričom si dalo záležať na tom, aby ma o tomto veľkom ‘útoku’ na moje občianske práva neinformovalo,” napísal na svojej sociálnej sieti Truth Social. “Môj politický protivník sa ŠIALENE snaží zasiahnuť do mojej kampane za prezidenta.”

Zverejnenie redigovaného zatykača spolu s trojica ďalších súvisiacich dokumentov, prichádza po tom, čo mediálne organizácie podali žalobu “snažiace sa získať slnečné svetlo na vyšetrovanie špeciálneho poradcu’”,  New York Post informoval s tým, že zverejnené dokumenty “vrhajú svetlo na to, čo vyšetrovatelia hľadali, keď vydali zatykač na”Twitter.

Vydavateľstvo poukázalo na to, že spoločnosť prevádzkujúca sociálne médiá, ktorú Musk kúpil minulý rok, dostala pokutu vo výške 350 000 USD za to, že pôvodne zmeškala splnenie zatykača o niekoľko dní a bola uznaná za pohŕdanie súdom.

Tom Fitton, prezident watchdogovej organizácie Judicial Watch, zdôraznil obsah zverejneného zatykača v utorkovom príspevku na X, v ktorom tiež zdieľal video vyzývajúce Kongres, aby “si robil svoju prácu” a “zastavil korupciu a zneužívanie vlády.”

Počas nakrútenej tlačovej konferencie zverejnenej na X povedal zákonodarcom, že majú “pozitívnu morálnu povinnosť” skoncovať s radom “zneužívaní,” vrátane “snahy uväzniť Trumpa na základe bezprecedentných, pretextových obvinení.”

Zameranie sa na účty na Twitteri, ktoré sú akýmkoľvek spôsobom spojené s Trumpom, prichádza uprostred množstva opatrení ministerstva spravodlivosti prezidenta Joea Bidena”na ktoré konzervatívci poukazujú ako na príklady jeho údajného zbrojenia proti Bidenovým”politickým protivníkom.

Takéto opatrenia a memorandá zahŕňajú vyčlenenie zdrojov ministerstva spravodlivosti na sledovanie rodičov, ktorí sa stavajú proti radikálnym učebným osnovám a mandátom COVID v školách, razie a trestné stíhania proti zástancom pro-life, ako je Mark Houck, povestný Memo FBI z Richmondu vo Virgínii, ktoré usmerňuje sledovacie operácie proti “radikálnym tradicionalistickým katolíkom,” a FBI’bezprecedentná razie v Mar-a-Lago nasledujúca trestné stíhanie Trumpa zo strany ministerstva spravodlivosti.

Začiatkom tohto roka väčšina GOP v Snemovni reprezentantov USA vytvorila “Weaponization of Government” Výberový výbor pod vedením republikána Jima Jordana z Ohia, ktorý má vyšetriť údajné prípady zasahovania FBI a ďalších federálnych spravodajských služieb’ do domácej politiky, LifeSiteNews predtým informoval.

Práve minulý mesiac Newsweek zverejnil exkluzívnu správu, v ktorej sa uvádza, že Bidenova administratíva bola zamerala na sledovanie Trumpových priaznivcov pred prezidentskými voľbami v roku 2024 z údajných obáv o národnú bezpečnosť.

ČÍTAJTE: FBI vytvára novú podkategóriu hrozieb na sledovanie Trumpových priaznivcov: správa

“Prekročili sme Rubikon,”povedal Newsweek prostredníctvom e-mailu vysokopostavený predstaviteľ spravodajských služieb. “Trumpova’armáda predstavuje najväčšiu hrozbu násilia na domácej scéne … politicky … to’je realita a súbor problémov.”