Screenshot-2023-11-30-at-10.58.08-AM-810x500.png

Združenie správcov katolíckych škôl v Ontáriu zlyhalo vo veriacich rodinách

25
Kultúra smrti

Asociácia správcov katolíckych škôl v Ontáriu, OCSTA, sa stala organizáciou, ktorá opustila svoje poslanie a víziu. OCSTA uvádza, že jej poslaním je “inšpirovaná evanjeliom, Ontario Catholic School Trustees’ Association poskytuje provinčný hlas, vedenie a služby pre zvolených správcov katolíckych škôl s cieľom podporovať a chrániť verejne financované katolícke vzdelávanie v Ontáriu.” A ich víziou je, že “Ontário je obohatené o verejne financovaný katolícky vzdelávací systém riadený lokálne zvolenými správcami katolíckych škôl, ktorí slúžia s vierou, odhodlaním a súcitom.” Ale dôkazy dokazujú opak. Viac o tom neskôr v tomto príspevku.

Tu je’najnovšie PR oznámenie OCSTA’

Dňa 3. novembra 2023 sa v katolíckej okresnej školskej rade Brant Haldimand Norfolk uskutočnilo slávnostné položenie základného kameňa Katolíckej strednej školy svätého otca Pia. K členom správnej rady, zamestnancom a partnerom projektu sa pripojili ctihodný Stephen Lecce, minister školstva Ontária, Dr. Will Bouma, poslanec parlamentu za Brantford-Brant, Jeho ctihodnosť Kevin Davis, starosta mesta Brantford, a členovia mestskej rady Brantford Ward 3, Greg Martin a Dan McCreary. Miesto požehnal veľmi ctihodný Mons. Murray Kroetsch, kancelár Hamiltonskej diecézy.

Na nasledujúcej fotografii si všimnite, že sú prítomní a menovite uvedení všetci “dobrodinci” politici a správcovia. Fotografia má povedať: pozrite sa, čo“robíme pre komunitu. Uistite sa, že ste nás opäť volili. Fotografia sa nachádza aj v bulletine OCSTA. V skutočnosti však nie je ničím iným než katolíckou výkladnou skriňou. Otec Pio sa musí obracať v hrobe, keď vie, že budúca katolícka škola v Ontáriu bude niesť jeho meno. Jeho meno je všetko, čo bude mať nová škola katolícke, a nemá nič spoločné s tým, ako Padre Pio žil svoj život.


OCSTA v posledných rokoch urobila len málo pre skutočnú obranu a podporu katolíckeho vzdelávania. Snažila sa OCSTA chrániť katolícke vzdelávanie, keď sa v každej rade v provincii menili kódexy správania tak, aby boli v rozpore s katolíckou doktrínou? Odpoveď znie NIE.

Potláča OCSTA, keď sekularizmus v podobe rovnostárskeho a inkluzívneho vzdelávania naďalej zachvacuje katolícke školy v provincii? Odpoveď znie NIE.

Darí sa OCSTA zabrániť tomu, aby sa spravodlivosť a inkluzívne vzdelávanie zakotvili do každej príručky náboženstva od J.K. po 12. ročník? Odpoveď znie NIE.

Povedala OCSTA verejne niečo o dôležitosti obhajoby denominačného práva (je to’ústavné právo) katolíkov riadiť svoje školy? Nachádza sa’v oddiele 19.1 Ontárijského kódexu ľudských práv. Odpoveď znie NIE.

Stojí za zmienku, že v&nbspveľkej správnej rade OCSTA’sú biskup John Boissonneau, páter Patrick Fitzpatrick a kaplán páter Jim Mockler.

Tu’je to, čo Ontarijská komisia pre ľudské práva uvádza v súvislosti s právami oddelených škôl:

Právo oddelených škôl zachované ’19 (1) Tento zákon sa nesmie vykladať tak, aby nepriaznivo ovplyvňoval akékoľvek právo alebo výsadu týkajúcu sa oddelených škôl, ktoré požívajú oddelené školské rady alebo ich podporovatelia podľa ústavného zákona z roku 1867 a zákona o vzdelávaní.’

Prečo došlo k takej ochote OCSTA kapitulovať pred sekulárnymi hodnotami? OCSTA pri každej príležitosti zlyhala pri ochrane katolíckeho učenia o osobe, manželstve a rodine. Prečo nechránila jediné ľudské právo na riadenie samostatných škôl, ktoré má povinnosť chrániť? Vybudovanie ďalšej školy po katolíckom svätcovi nie je riešením. To, čo je veľmi potrebné, je chrániť katolícke vzdelávanie v provincii Ontario. Tým, že to OCSTA nerobí, je len ďalšou organizáciou, ktorá úplne stratila svoje poslanie a víziu. Rodičia, ktorých teraz poznáte.

Pretlačené so súhlasom Everyday For Life Canada.