markus_de_domenico-810x500.jpg

Torontská katolícka školská rada zvolila za podpredsedu správcu podporujúceho LGBT

23
Kultúra smrti

Katolícka oblastná školská rada v Toronte (TCDSB) zvolila 27. novembra 2023 za svoju predsedníčku Nancy Crawfordovú, správkyňu za obvod 12, a za podpredsedu Markusa de Domenica, správcu za obvod 2. Crawfordová hlasovala za podporu de Domenica ako podpredsedu.

De Domenico je jedným zo správcov, ktorý v školskej rade agresívne presadzuje politiku DIE zameranú na rozmanitosť, inklúziu a rovnosť, aj keď je táto politika v rozpore s katolíckym učením o osobe, manželstve a rodine. De Domenico plne podporuje transgenderizmus, o čom svedčí aj jeho nedávny tweet (X príspevok) nižšie.

Prečo by mal Crawford voliť de Domenica? Rodičia v obvode 2 by mali žiadať odpovede. V tweete de Domenico odkazuje aj na kontroverznú webovú stránku Youthline. Webová stránka obsahuje množstvo grafických a explicitných zdrojov. Medzi tituly patria, Brazen: Trans Women Safer Sex GuidePrimed: Trans Men Safer Sex Guide a Autostraddle: V tomto článku sa píše o sexe a randení pre queer ženy, trans a nebinárne osoby. Ani na sekundu neveríme, že rodičia chcú, aby ich správcovia propagovali túto webovú stránku pre dospelých ako katolícky zdroj informácií pre študentov. Ale odkaz tam je. A aj Crawford s tým musí súhlasiť. Je toto prebudený spôsob kráčania s Kristom?"

Ak by bola vláda zodpovedná za zánik katolíckeho vzdelávania v Ontáriu, bola by to jedna vec. Podkopávanie katolíckeho vzdelávania však prichádzalo a prichádza zvnútra. Výber predsedu a podpredsedu TCDSB je len najnovším dôkazom toho, že katolícke školy financované z verejných zdrojov sa okrem názvov na budovách nijako nelíšia od verejných/sekulárnych škôl. A po celý čas biskupi Ontária tento proces požehnali svojím mlčaním, a v niektorých prípadoch dokonca svojou ústretovosťou. Rodičia, teraz už viete, čo vám váš správca nepovie.

Pretlačené so súhlasom Everyday For Life Canada.