Elon-New-York-Times-810x500.png

Elon Musk: "Myslím, že by som v roku 2024 nevolil Joea Bidena

24
Neutral

Elon Musk tvrdí, že v roku 2024 nebude voliť Joea Bidena za prezidenta. Nebude voliť ani republikánku Nikki Haleyovú, ktorú označil za kandidátku “za cenzúru”.

Musk sa vyjadril počas 90-minútového rozhovoru, ktorý pútal pozornosť na stredajšom summite The New York Times DealBook Summit. Musk šokoval poslucháčov, z ktorých mnohí boli vedúcimi predstaviteľmi spoločností, keď povedal, že spoločnosti, ktoré sťahujú reklamy z X, môžu ísť “do pr*ele.”

V súčasnosti vraj Coca-Cola, Microsoft a Disney, okrem iných prebudených firiem, pripravili spoločnosť o takmer 75 miliónov dolárov príjmov po tom, čo sa rozhodli vzdať sa reklamy na stránke. Tvrdia, že nedávny Muskov príspevok na X o židovských skupinách, ktoré vyvolávajú nenávisť voči bielym Američanom, je “antisemitský.”

Musk v utorok toto tvrdenie rázne odmietol a dodal: “Ak sa ma niekto pokúsi vydierať reklamou, vydierať ma peniazmi? Choďte sa vy*rať. Je to jasné? Dúfam, že áno.”

Muska sa opýtal interviewujúci Andrew Ross Sorkin, židovský publicista denníka Times , ktorý pôsobí aj ako moderátor na CNBC, na to, ako sa v posledných rokoch “rozhodne posunul doprava”. Sorkina konkrétne zaujímalo, či by v roku 2024 volil súčasného Bidena, ak by sa opäť postavil proti Donaldovi Trumpovi.

“Myslím, že by som nevolil Bidena,”odpovedal Musk. “Nehovorím, že by som”volil Trumpa, ale chcem povedať, že je to tu určite ťažká voľba.”

“Hlasovali by ste za Nikki Haleyovú?" ” odpovedal Sorkin. “Nikki Haleyová, mimochodom, chce, aby boli odhalené všetky mená na sociálnych sieťach, ako viete." ”

“Nie, myslím si, že to’je nehorázne. Ja’nebudem hlasovať za nejakého kandidáta, ktorý je za cenzúru.”

Začiatkom tohto mesiaca Haleyová vyzvala na zákaz anonymných používateľov zo sociálnych médií pod tvrdením, že sú “hrozbou pre národnú bezpečnosť” Spojených štátov. Odvtedy odvolala tieto komentáre a tvrdí, že v skutočnosti chce len vykoreniť účty botov prevádzkovaných zo zahraničia.

Sorkin naliehal na Muska, prečo pochválil a zúčastnil sa na fundraiseri republikánskeho prezidentského kandidáta Viveka Ramaswamyho vzhľadom na to, že sa obaja nezhodujú v názore na klimatické zmeny.

“Myslím, že niektoré veci, ktoré [Vivek] hovorí, sú celkom solídne. Viete, on’je znepokojený nadmerným dosahom vlády, vládnou kontrolou informácií,”povedal Musk. “Miera, do akej bol starý Twitter v podstate mäkkou bábkou vlády, bola smiešna.”

“Zdá sa mi, že došlo k’veľmi vážnemu porušeniu prvého dodatku v zmysle toho, akú veľkú kontrolu mala vláda nad starým Twitterom, a už ju nemá,” pokračoval.

Miliardár narodený v Južnej Afrike pokračoval v zdôrazňovaní dôležitosti toho, aby X bolo miestom, kde je umožnená rôznorodosť hlasov.

“Sloboda prejavu, kedy je relevantná? Je’relevantná len vtedy, keď niekto, kto sa vám nepáči, môže povedať niečo, čo sa vám nepáči, alebo to nemá význam. Len čo hodíte uterák do ringu a pripustíte cenzúru, je len otázkou času, kedy niekto cenzuruje vás,” poznamenal.

“Celkovo sa zdá, že demokrati sú viac za cenzúru ako republikáni. Kedysi to bolo naopak,” Musk ďalej vysvetlil: “V týchto dodatkoch k ústave je veľa múdrosti.”