shutterstock_449034094-810x500.jpg

BOYCOTT: Katolícka modlitebná aplikácia Hallow spolupracuje s pro-potratovým hercom Liamom Neesonom

23
Kultúra smrti

Samozrejmá katolícka modlitebná aplikácia Hallow sa dostala pod paľbu kritiky pre svoj profesionálny vzťah s írskym hercom Liamom Neesonom, ktorý vo svojej vlasti verejne podporuje potraty na požiadanie.

Nedávno Hallow - ktorá zamestnáva aj Jonathana Roumieho, ktorý stvárňuje Ježiša v populárnom seriáli Vyvolení - najala Neesona, aby spolu s Roumiem nahovoril sériu adventných zamyslení pre spoločnosť ’Pray25”. Katolícka aplikácia si najala Neesona, aby nahovoril sériu meditácií založených na dielach C. S. Lewisa, ktorý, hoci bol uznávaným kresťanským autorom, sám nebol katolíkom.

Na X (predtým Twitter) populárny katolícky YouTuber Brian Holdsworth verejne napadol spoločnosť Hallow za ich spoluprácu s Neesonom, keď uviedol: “Spoločnosť Hallow zrejme spolupracuje s Liamom Neesonom na tvorbe nejakého obsahu pre svoju aplikáciu. Odriekol sa Neeson niekedy svojej práce na tejto protikatolíckej propagandistickej kampani, ktorá má spečatiť osud nenarodených detí v Írsku?"”

Tou “prácou”, ktorú Holdsworth spomínal, bolo Neesonovo úsilie o legalizáciu potratov v Írsku v roku 2018. Pred referendom o interrupciách v Írsku v roku 2018 Neeson vydala v spolupráci s Amnesty International Ireland reklamu s názvom “Reťaze,”, ktorá obviňuje írske’pro-life zákony z toho, že “slepo” prinášajú “utrpenie” a “smrť ženám, ktorých životov sa dotýkajú.”

Zdvojnásobil sa

Mysleli by ste si, že údajne katolícka spoločnosť — taká, ktorá spolupracuje nielen s katolíckymi celebritami, ako je Roumie, ale aj so známymi kňazmi, ako je otec Mike Schmitz — sa zriekne finančnej podpory verejne nesúhlasiaceho, pro-potratového “katolíka” ako je Neeson…, ale mýlili by ste sa.

Vidíte, ľudia z Hallow reagovali na Holdswortha a tvrdili, že proabortní bankári “intenzívne rozlišovali” svoje konanie a, nuž, Neeson bude hlasom Hallow pre toto adventné obdobie.

Zhoršilo sa to

Jich reakcia bola v niektorých ohľadoch ešte šokujúcejšia než samotný fakt, že Neesona vôbec najali. Generálny riaditeľ a spoluzakladateľ mali tú drzosť tvrdiť, že “Boh ich volá” pracovať s Neesonom. Napísal: “Ako pri každom dôležitom rozhodnutí v spoločnosti Hallow, aj pri tomto rozhodnutí sme sa hlboko modlili a intenzívne konzultovali s našimi poradcami. Je to veľmi ťažké rozhodnutie. Nakoniec pre nás vyústilo do nášho rozlišovania v modlitbe. Nie vždy dostávam v modlitbe jasné odpovede, ale v tomto konkrétnom prípade pevne verím, že nás k tomu Boh volá. Pochopím, ak s tým nesúhlasíte.”

Je to vtip?

Máme veriť, že údajne katolíckeho generálneho riaditeľa údajne katolíckej aplikácie povolal Boh, aby ako hlas meditatívnej modlitby zamestnal človeka, ktorý v pôvodne katolíckom Írsku viedol kampaň za zničenie nenarodeného života? Je príhodné, že Hallow si na túto úlohu najal hollywoodskeho herca, pretože herci sa živia predstieraním a Hallow zrejme predstiera, že je katolík.

Okrem toho, že na tejto konkrétnej nahrávke vystupujú Neeson a Roumie, generálny riaditeľ, ktorý svoju odpoveď podpísal ako “Alex” bez použitia priezviska — aké milé —, uviedol, že na nahrávke adventných meditácií vystupuje aj “neuveriteľne nábožná sestra”. Wow! Takže Hallow nielenže rozoznal vôľu všemohúceho Boha použiť hlas írskeho civilizačného samovraha na modlitbu, ale do mixu zapojil aj zasvätenú rehoľnú sestru. Povedal Hallow sestre, že bude rozprávať po boku obhajcu smrti?"

Priznávam, Alex vysvetlil, že spoločnosť nemôže stáť za všetkými osobnými názormi každého hlasového herca — a to je férové — ale je veľký rozdiel za tým, keď si na nahovorenie úlohy v audiodráme najme niekoho s pekným bohatým drevom z hereckého cechu, a keď si najme svetoznámeho herca, ktorý verejne obhajoval smrť detí v Írsku. Je Alex naozaj taký hlúpy? Naozaj si myslí, že to môže zamiesť pod koberec tým, že vytiahne staré známe: “no, nesúhlasím so všetkým, čo ten a ten kedy urobil”?

Zastávať sa ničoho

Napodiv, nielenže Hallow a Alex nestojí za Neesonovými’názormi, ale zrejme nestojí ani za žiadnymi “osobnými názormi, minulými činmi alebo politickými názormi ktoréhokoľvek z rozprávačov v aplikácii.”

Úžasné, hádam Hallow nestojí ani’za pro-life názormi svojich hercov, teda ako by mohli, keď sa rovnajú “politickým názorom.”Možno teda Hallow nestojí vôbec za ničím.

No, to nie je’pravda, pretože Hallow očividne “hrdo a jednoznačne stojí za celým učením Katolíckej cirkvi, najmä za pro-life postojom Cirkvi a potvrdením USCCB’o ukončení potratov ako prvoradej priority.”Ale, samozrejme, nestojí’za týmito názormi, ak ich niektorý z ich aktérov zastáva, a tiež nestojí’za niektorým zo svojich aktérov, ak ich nezastáva. To je pre Hallow veľmi výhodné, pretože Hallow môže sedieť a hrabať peniaze z peňazí, ktoré Neeson prinesie spoločnosti, a pritom “jednoznačne” stáť za pro-life názormi, ale nie, ak ich zastávajú ľudia, ktorí pre nich pracujú.

Saul Alinsky by nedokázal sformulovať lepšiu odpoveď ako Alex a jeho tím.

Boycott Hallow

Zakladateľ a prezident Avila Institute for Spiritual Formation Dan Burke – človek, ktorý stojí za pro-life názormi a katolíckymi názormi a očakáva, že ich budú zastávať aj ostatní katolíci – povedal pre LifeSiteNews: “Jedna vec je byť aktérom so súkromným názorom a druhá byť aktivistom. Hallow obhajuje zamestnanie Liama Neesona, ktorý, ako je známe, sa zaslúžil o legalizáciu potratov v Írsku. Hallow ma požiadala, aby som pre nich produkoval obsah – nebudem. Ruším svoje predplatné a odporúčam každému katolíkovi, aby urobil to isté." ”

Burke je mužom hlbokej modlitby a ja, pokiaľ ide o mňa, budem viac dôverovať jeho rozlišovaniu Božej vôle’ako Alexovi a vtipálkom z Hallow, ktorí najímajú potratových aktivistov, a myslím si, že by sme všetci mali nasledovať Burkeho’príklad a zrušiť svoje predplatné, ak ho máme. V skutočnosti si myslím, že by sme všetci mali zvážiť registráciu v Burke’ovej organizácii, ktorá ponúka skutočnú duchovnú formáciu bez akýchkoľvek proabortných hlasov o tom, ako by ste sa mali priblížiť k Ježišovi.

Osobne som si Hallow nikdy nepredplatil, pretože mi táto spoločnosť vždy naháňala hrôzu, vzhľadom na to, že generálny riaditeľ robí také veci, ako je podpisovanie listov bez svojho priezviska. Ale ak si náhodou Hallow predplatíte, myslím, že by ste im mali dať predčasný vianočný kopanec do peňaženky, bojkotovať túto šialenú spoločnosť a modliť sa, aby Alex a jeho kumpáni požiadali na Vianoce Ježiška o chrbticu, aby sa konečne mohli “za niečo reálne postaviť”.