Screenshot-2023-11-29-at-12.47.49-PM-810x500.png

Konzervatívna poslankyňa Leslyn Lewisová v parlamente odsúdila MAiD, pretože je zameraná proti najzraniteľnejším obyvateľom krajiny

11
Kultúra smrti

Konzervatívna poslankyňa Leslyn Lewisová odsúdila Trudeauovu vládu’za zaobchádzanie s najzraniteľnejšími obyvateľmi Kanady’a odhalila, že každý deň je eutanázia vykonaná na 36 Kanaďanoch.  

Dňa 28. novembra dr. Leslyn Lewisová, konzervatívna poslankyňa parlamentu (MP) za Haldimand-Norfolk v Ontáriu, vystúpila v parlamente s prejavom o nebezpečenstvách lekárskej pomoci pri umieraní (MAiD), čo je eufemistický názov pre kanadský’režim eutanázie.

“Chudobní, bezdomovci, zneužívaní, veteráni, seniori, mládež, dospelí trpiaci zdravotným postihnutím, trpiaci depresiami a duševnými poruchami,” Lewis povedal: “Títo patria medzi najzraniteľnejších v našej spoločnosti, ktorí sa dostávajú do problémov kanadského režimu Medical Assistance in Dying.”  

“Práve oni budú ohrození, keď sa v marci 2024 rozšíria zákony o MAiD v Kanade,” dodala pro-life poslankyňa. “Minulý rok sa počet úmrtí v dôsledku eutanázie zvýšil o 30 percent oproti predchádzajúcemu roku. Každý deň v Kanade využije MAiD na ukončenie svojho života 36 ľudí, čo je najviac na svete.” 

“Vyzývam vládu, aby zmenila svoj postup a namiesto toho poskytla pomoc a nádej Kanaďanom trpiacim duševnými poruchami,” apeloval Lewis.    

Dňa 9. marca 2024 sa má MAiD rozšíriť aj na osoby trpiace výlučne duševnými chorobami. Je to dôsledok 2021 prijatia Zákona C-7, ktorý umožnil aj chronicky chorým – nielen nevyliečiteľne chorým – kvalifikovať sa na tzv. smrť s pomocou lekára.  

Pôvodne malo rozšírenie o duševné choroby vstúpiť do platnosti v marci tohto roku. Avšak, po masívnom nátlaku pro-life skupín, konzervatívnych politikov a ďalších, liberáli pod vedením Trudeaua odložili zavedenie plnej účinnosti zákona C-7 do roku 2024 prostredníctvom Zákona C-39.

Rozšírenie prichádza napriek tomu, že varuje špičkových kanadských psychiatrov, že krajina nie je “pripravená” na nadchádzajúce rozšírenie eutanázie na duševne chorých, pričom tvrdia, že rozšírenie tohto postupu nie je niečo, čo by “spoločnosť mala robiť”, pretože by to mohlo viesť k úmrtiam pod “falošnou zámienkou".” 

Podobne Angelina Irelandová, vedúca jednej z’mála kanadských pro-life hospicových spoločností, nedávno varovala, že eutanázia sa stala národnou “hororovou” šou.  

“Bohužiaľ, nie je na dohľad žiadna úľava, pretože si myslíme, že lekárska pomoc pri umieraní (MAiD) sa stáva národným hororom a ‘profesionáli’ si ostria ihly,” povedal Ireland pre LifeSiteNews. 

“Dospeli sme do bodu, keď sa musíme všetci navzájom chrániť pred MAiD,” poznamenala.  

Úmrtí v dôsledku eutanázie stúpli nahoru v Kanade, odkedy sa v roku 2016 stala legálnou. 

Podľa údajov kanadského ministerstva zdravotníctva v roku 2022 13 241 Kanaďanov zomrelo smrteľnou injekciou MAiD, čo predstavuje 4,1 % všetkých úmrtí v krajine v danom roku a 31,2-percentný nárast oproti roku 2021. 

Od roku 2016 je počet Kanaďanov usmrtených smrteľnou injekciou už 44 958.