Michigan-protest-810x500.jpg

Pro-LGBT aktivisti sa vysmievajú katolíkom, ktorí sa modlia a protestujú pred šou "Drag Queen Christmas

44
Kultúra života

Poznámka redakcie: Niektorí čitatelia môžu považovať obrázky v tejto správe za znepokojujúce alebo sexuálne explicitné.

Veriaci katolíci z celého západného Michiganu sa odvážili pri mrazivých teplotách a nepriateľských pro-LGBT aktivistoch brániť Božie učenie o mužoch a ženách pred drag show, ktorá sa konala v utorok večer v jednom z hlavných kongresových centier.

Na proteste, ktorý zorganizovala organizácia Tradícia, rodina a majetok, sa niekoľko desiatok protestujúcich modlilo 15 desiatkov ruženca oproti DeVos Performance Hall na rušnej ulici v centre Grand Rapids, druhého najväčšieho mesta v štáte.

“Verejné rúhanie si vyžaduje verejné zadosťučinenie,” povedala dnes pre LifeSite Meredith Burlová, ktorá sa na podujatí zúčastnila. “Ľudia, ktorí boli oblečení v hanebnom oblečení, pózovali pred nami a vykrikovali ohavné veci, keď sme sa pokojne modlili. Fotili sa.”

Burlová a jej kolegyne protestovali proti “Vianociam drag queen.” Predstavenie je údajne dlhšie trvajúcim putovným predstavením svojho druhu v Spojených štátoch, pričom tento rok sa koná už deviaty rok. Vianočné tematické drag show inde v krajine vyvolali podobný odpor.

Protestujúci prišli z niekoľkých rôznych farností v oblasti, povedal Burl, vrátane spoločenstiev s latinskou omšou. V rukách držali nápisy “Vianoce sú o Kristovi a nevinnosti. Prestaňte ich rúhať dragom,” a “Ježiš je dôvodom tohto obdobia.”

V utorkovej šou, v ktorej vystupovali “all star queens” zo znepokojujúcej televíznej šou “RuPaul’s Drag Race,” dospelí muži zmätení svojím pohlavím, spievali sviatočné piesne a tancovali pritom vo vyzývavom oblečení.

Tu’sú všetky potrebné informácie! 👍 pic.twitter.com/7Jy5Z97KA1

— DeVos Perf Hall (@DeVosPerfHall) 28. novembra 2023

“Vianoce s Drag Queen vás zaručene dostanú do nemravnej sviatočnej nálady. Takže vyhrabte svoje veselé handry a pripravte sa na to, že sa na toto raz za rok konajúce sa veľkolepé predstavenie môžete rovno vyšantiť!” uvádza sa v propagačných materiáloch k podujatiu.

Napriek nadmieru veľkolepému humbuku sa review na stránke GrandRapidsTheatre.com sa uvádza, že predstavenie bolo vyslovene hrozné.

“Včera večer sme sa zúčastnili tohto predstavenia s veľkými nádejami. Prepadlo to v každom možnom ohľade!” jedna žena z Detroitu napísala. “Po prvé, kulisy neboli nič iné ako nejaké strašidelne vyzerajúce ľadové medvede, pár cukríkov a … domáce vianočné décor … Videla som lepšie kulisy na školských predstaveniach mojich detí’. Po druhé, toto boli pravdepodobne najhoršie ‘vystúpenia’ (toto slovo používam s nadhľadom) VŠETKÝCH DNÍ.”

Tá osoba ďalej vysvetlila, že “to boli v podstate drag queens, ktoré sa pretŕčali po pódiu a synchronizovali (slabo a ich pohyby pier sa nezhodovali s piesňou’s) s piesňami iných ľudí’. Bolo to nudné, zdĺhavé a absolútne nevýrazné.


DeVos Performance Hall je pomenovaná po mimoriadne bohatej rodine DeVosovcov. Spolu s rodinami Meijer a Van Andes patria DeVos’ medzi najvplyvnejšie osoby v západnom Michigane. Rôzni členovia ich rodín zastávali vysoké politické funkcie vrátane Betsy DeVosovej, ktorá pôsobila ako ministerka školstva prezidenta Donalda Trumpa. Všetci sú považovaní za umiernených republikánov.

Akokoľvek nie je ľahko známe, koľko ľudí sa na predstavení zúčastnilo, sála Performance Hall má kapacitu približne 2 400 miest. Utorkové predstavenie bolo vyhradené pre osoby staršie ako 18 rokov. Výťažok šiel na konto Grand Rapids Pride Center.

Burl pre LifeSite povedal, že niekoľko ľudí prešlo priamo cez ich skupinu, keď sa modlili. “Niekto povedal, že by bolo lepšie, keby nás všetky naše matky potratili.”

Burlová tiež povedala, že pred DeVos Place nebolo’žiadne označenie alebo marketingový materiál, ktorý by verejnosť informoval o tom, že sa podujatie koná, čo podľa nej naznačuje, že sa ho snažili utajiť.

“Všade, kam sa v týchto dňoch pozriete, vidíte ‘Šťastné a veselé sviatky,’ nie ‘Veselé Vianoce.’ Ale v tomto prípade sa predstavenie volá ‘Vianoce drag queen,’” povedala. “Zámerne používajú názov ‘Vianoce’, pretože chcú zosmiešniť Ježiša Krista a jeho Matku Božiu. Nikdy by to, čo robia, nenazvali ‘Sviatkami drag queen.’, chcú si robiť srandu z nášho Pána.”

LifeSite v stredu popoludní zavolal do DeVos Place, aby sa dozvedel, ako bolo predstavenie vôbec naplánované, a aby zistil, či sa nejako vyjadrili k protestu vonku. Hovory boli opakovane posielané do hlasovej schránky po tom, čo ich nikto nezdvihol. LifeSite odvtedy poslal e-mail a bude aktualizovať tento príbeh s prípadnými odpoveďami.

V prípade výhradne úctivej komunikácie kontaktujte Richarda MacKeigana, Van Andel Arena & DeVos Place general manager, [email protected]; Chris Machuta, DeVos Place & Van Andel Arena, asistent generálneho manažéra, (616) 742-6500 or [email protected]; alebo Jackie Morse, DeVos Performance Hall & Van Andel Arena, manažérka pre rezervácie, [email protected].