jordan-peterson-and-alexander-brothers-810x500.jpg

Josh Alexander hovorí Jordanovi Petersonovi o začiatkoch svojho prorodinného aktivizmu

42
Kultúra života

Prominentný psychológ zameraný proti prebudeniu Jordan Peterson sa nedávno rozprával s Joshom Alexandrom, študentským prorodinným aktivistom, o tom, ako možno Kanadu zachrániť pred davom LGBT.  

Dňa 23. novembra Peterson vydal svoju najnovšiu epizódu podcastu “Budúcnosť Kanady,”, v ktorej vystupuje 17-ročný Josh Alexander a jeho brat Nick, ktorí sa stali terčom útokov za to, že sa postavili za svoje kresťanské presvedčenie, najmä za to, že existujú len dve pohlavia.  

“Pozrite sa na našu dnešnú kultúru a vecou číslo jeden, ktorá’je pod útokom, je nukleárna rodina,” povedal Josh Petersonovi.  

Ak je Josh známy svojím prorodinným aktivizmom proti indoktrinácii LGBT v školách, prezradil, že najprv začal čeliť disciplíne zo strany školy za podporu Konvoja slobody v roku 2022.  

Konvoj slobody bol celonárodným protestom proti nariadeniam COVID. Kamionisti jazdili z celej krajiny, aby vytvorili konvoj, ktorý nakoniec skončil pri parlamente v Ottawe. Ku kamionistom sa pridali Kanaďania podporujúci slobodu z celej krajiny, ktorí protestovali v Ottawe, až kým premiér Justin Trudeau neuplatnil zákon o mimoriadnych udalostiach a polícia ich po niekoľkých týždňoch od ich príchodu nevyhnala.  

Po účasti na protestoch v Ottawe sa vtedy 15-ročný Josh osmelil a rozhodol sa zorganizovať pochod na námestie sv. Joseph’s Catholic School v Renfrew v Ontáriu, aby protestoval proti mandátom na masky.  

“Z 300-člennej školy nám vyšlo asi 50 študentov a potom sme’mali vonku davy rodičov a ďalších podporujúcich vecí,” spomína Josh.  

Po svojom aktivizme za slobodu začal Josh vystupovať proti indoktrinácii LGBT v školách a na podporu svojho presvedčenia používal Písmo.   

Vtedy 16-ročný Josh sa stal známym tým, že odmietol ustúpiť LGBT ideológii vo svojej škole a vyslovil sa proti vstupu študentov mužského pohlavia na ženské toalety. Josh odmietol ustúpiť zo svojich názorov a bol na dobu neurčitú vylúčený zo školy St. Joseph’s Catholic School, čo mu znemožnilo ukončiť štúdium.    

Oba Joshovi’rodičia boli suspendovaní zo svojich pracovných miest v Ontárijskej školskej rade.  

Nick Alexander zatknutý po tom, ako ho napadla Antifa 

Starší brat Josha’Nick porozprával o nedávny útok, ktorý prežil na prorodinnom proteste v Toronte 22. septembra. Nick povedal Petersonovi, že sa delil s protestujúcimi o evanjelium, keď ho náhle napadli maskovaní členovia Antify.  

Nick si spomína, že sa mu “rozmazalo videnie” krvou, ktorá mu stekala po tvári po tom, čo ho jeden z protestujúcich Antify zasiahol tesne nad okom niečím, čo podľa Nicka bola “rukavica s čepeľou.”  

Namiesto toho, aby útočníka zatkol, však policajt Nickovi povedal: “Ak’neodídete,’zatknem vás.”Keď Nick odmietol odísť s argumentom, že má právo protestovať a neporušil žiadne zákony, polícia ho zatkla.   

“Povedali mi, že je to porušenie verejného poriadku, a davu povedali, že je to za napadnutie,” spomína Nick. Po niekoľkohodinovom zadržiavaní, napriek tomu, že naďalej krvácal, polícia Nicka prepustila a stiahla všetky obvinenia.  

Bratia Alexandrovci však zďaleka nie sú odradení, ale prezradili, že sú viac ako kedykoľvek predtým odhodlaní brániť pravdu v Kanade. 

“Čo si predstavujete, že budete robiť o pár rokov neskôr?" opýtal sa Peterson.   

“Je to naozaj o tom, kde ma chce Pán,”povedal Josh a vysvetlil, že jeho život riadi modlitba a vzťah s Bohom.