Shutterstock_1889190736-810x500.jpg

Novozverejnené videá z bezpečnostných kamier umožňujú Američanom vidieť, čo sa skutočne stalo 6. januára

87
Neutral

Tento príbeh pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND

Od nedávneho oznámenia podvýboru Snemovne reprezentantov pre dohľad o sprístupnení videozáznamu z bezpečnostných kamier z Kapitolu USA počas protestu, ktorý sa 6. januára 2021 zmenil na nepokoje, sa objavilo množstvo správ.

Po prvýkrát majú Američania možnosť na vlastné oči vidieť, čo sa stalo, nielen to, čo sa rozhodli ukázať demokrati zo straníckeho výboru Nancy Pelosi’vyšetrujúceho ten deň.

Na webovú stránku s videami odkazujeme tu.

A, zprávy zdokumentovali že v niektorých prípadoch je vidieť, ako policajti nečinne stoja, keď demonštranti pokojne prechádzajú budovou.

Videozáznamy potvrdzujú, že zbrane, ktoré protestujúci používali, sa týkali najmä fotoaparátov, selfie tyčí a vlajok.

Ale nebolo to všetko tak.

Na jednom videu zverejnenom na internete je vidieť, ako policajti strieľajú granát so slzotvorným plynom. A hoci bol namierený na dav, vietor zjavne odfúkol plyn späť na policajtov, takže sa museli brániť a kašľať.

Takisto to pravdepodobne vyvolalo pohyb aj v dave, pretože plyn sa rozletel po betónovom námestí pri Kapitole.

Pozrite si ho (Pozor na urážlivé výrazy):

Užívateľ sociálnej siete, ktorý ho zverejnil, vysvetlil: “Časozberné video zo západnej strany Kapitolu ukazuje, ako sa dav presúva okolo policajných línií o 14:27 EST. Viete, čo sa stalo o 14:26? Na záberoch z osobných kamier je vidieť, ako policajt vystrelí granát so slzotvorným plynom *do policajných línií*, čo spôsobí, že sa stiahnu na vzduch.”

Dalšie video odhaľuje, ako polícia strieľa na protestujúcich bez varovania. Video je grafické a opäť obsahuje urážlivé výrazy v celom texte:

 

Užívateľ sociálnej siete, ktorý to zverejnil, vysvetlil: “Časozberné video západnej strany Kapitolu ukazuje, že dav sa pohybuje okolo línií policajtov o 14:27 SELČ. Viete, čo sa stalo o 14:26? Na záberoch z osobných kamier je vidieť, ako policajt vystrelí granát so slzotvorným plynom *do policajných línií*, čo spôsobí, že sa stiahnu na vzduch.”

Dalšie video odhaľuje, ako polícia strieľa na protestujúcich bez varovania. Video je grafické a opäť obsahuje urážlivé výrazy v celom texte:

Plagát hovorí: “Na protestujúcich J6 sa strieľalo bez varovania. Šéf USCP Waldow klamal, že dal varovanie, ale nikdy ho nedal.”

Zaznamenáva, ako sa policajti dožadujú, “viac f****** munície,” a hovoria si, aby ich “F******* zastrelili! ”

“Strieľajte! Strieľajte!"” hovorí jeden policajt druhému.