tmp_1700669716895-810x500.jpg

Ugandská poslankyňa Lucy Akello odsudzuje zameranie synody na LGBT a vyzýva veriacich, aby zostali blízko Krista

32
Kultúra života

Poslankyňa ugandského parlamentu vyzýva veriacich, aby nikdy nerobili kompromisy s učením Cirkvi, pričom sa podelila o príbehy svojho vlastného svedectva ako zbožnej katolíckej političky.

Počas diskusie na LifeSiteNews’ Rímskom fóre o živote začiatkom tohto mesiaca Lucy Akello obhajovala morálne pravdy o ľudskej sexualite a kritizovala cirkevných predstaviteľov a ugandských politikov, ktorí podľa nej robia kompromisy.

Akello, ktorá je od roku 2014 členkou parlamentu (MP), účastníkom povedala, že pomohla založiť pro-life caucus, ktorý má spojiť ďalších ugandských poslancov, aby “bránili život [a] hovorili o týchto otázkach, ktoré teraz vidím, že sa na synode [o synodalite] kompromitujú.”

“Čítala som niečo, čo ma naozaj, naozaj znepokojilo: Pápež František ukončil synodu snom o ‘Cirkvi s otvorenými dverami.’ Otvorené dvere čomu? [Agende] LGBTQ? ” povedala. “Hriech je hriech, bodka. V tejto otázke nemôžeme mať kompromis.”

Akello spomenula, ako v októbri viedla odsúdenie návrhu, ktorý podporoval prístup k antikoncepcii pre 15-ročné dievčatá. Ugandský parlament nakoniec odhlasoval odmietnutie návrhu. Pripomenula tiež, ako úspešne viedla návrh na zrušenie zavedenia zákona presadzujúceho “komplexnú sexuálnu výchovu” pre ugandskú mládež.

Podporovateľka ugandského’Zákon proti homosexualite, Akello spomenula, že Afričania sa “nechystajú odkloniť”od prirodzených zákonných zásad týkajúcich sa ľudskej sexuality alebo od evanjeliového posolstva Ježiša Krista. Zároveň vyzvala veriacich, aby sa modlili za biskupov a kardinálov, ktorí majú povinnosť učiť a brániť plnosť katolíckej viery.

“Toto je výzva pre všetky ženy … Môžete napodobniť to, čo urobila svätá Monika pre svojho syna? Môžeme ísť na kolenách, kým neuvidíme tú zmenu, ktorú chceme?" ”povedala. “Nič”nemôže poraziť modlitby."”

“V Afrike hovoríme: ‘Tlačte. Modlite sa, kým sa niečo nestane."”

V marci LifeSiteNews informoval o vystúpení Akello’v kanadskej Dolnej snemovni, kde Stálemu výboru pre zahraničné veci povedala, že Ugandčania odmietajú snahy spájať medzinárodnú pomoc s prijatím pro-potratovej mentality.

“Čo sa týka potratov, naši ľudia sú stále verní náboženskej pravde a kultúre … zdá sa, že bez ohľadu na to, koľko peňazí sa vynaloží na to, aby potraty vyzerali dobre, naši ľudia stále vidia cez peniaze, marketing a masové vzdelávanie … ” povedala kanadskej vláde.

“Afrika má dlhú históriu kolonizácie rovnako ako Kanada [s] vládami vedenými zahraničím, ktoré nám hovoria, čo je pre nás dobré alebo aké by mali byť naše priority,” dodala.