Screenshot-2023-11-23-160153-e1700755514271-810x500.png

EXKLUZÍVNE: Jordan Peterson opisuje, ako modlitba ruženca zmenila život jeho manželky

133
Kultúra života

V exkluzívnom rozhovore pre LifeSiteNews popredný kanadský psychológ a odporca prebudenia Jordan Peterson opísal, ako jeho manželka Tammy’oddanosť modlitbe ruženca zmenila jej život. 

“Každodenná prax modlitby, ktorej sa Tammy venuje, ju urobila pokojnejšou - lepšie schopnou zvládať často náročné výzvy nasledujúcich dní, týždňov a mesiacov,” povedal pre LifeSiteNews. 

“Patrí sem výzva v podobe viacerých vážnych ochorení v jej najbližšej rodine (otec a sestra), ako aj nároky spojené s nepretržitým medzinárodným turné a verejným životom,” pokračoval Peterson.  

Dalej prezradil, že ruženec pomohol Tammy sústrediť sa “do značnej miery na udržanie vďačnej perspektívy, zameranej na tie prvky jej života, ktoré charakterizuje láska, spoločnosť, hojnosť a príležitosti.” 

“To jej spolu s rovnakým dôrazom na pokoru pomáha vyhýbať sa pokušeniam nevraživosti, arogancie a pýchy, ktoré predstavujú také aktuálne nebezpečenstvo pre psychickú integritu i spoločenstvo,” pokračoval.

ČÍTAJTE: EXKLUZÍVNE: Jordan Peterson hovorí, že plne podporuje svoju manželku’konverziu ku katolicizmu 

Peterson pre LifeSite povedal, že hoci sa nikdy nepridal k svojej manželke v modlitbe ruženca, “ona ma previedla touto praxou a podrobne mi opísala, čo robí a čo sa z toho naučila.” 

“Patria sem aj spásonosné dôsledky rozjímania a odvážneho a verného čelenia tragédii, utrpeniu, zlobe a možnosti vykúpenia, ktoré charakterizujú ľudský život,” dodal.  

Peterson’komentár prišiel ako odpoveď na video publikuje True Faith TV opisuje, ako modlitba ruženca mohla spôsobiť Tammy’zázračné uzdravenie po tom, čo jej diagnostikovali “veľmi zriedkavú rakovinu, ktorá bola stopercentne smrteľná.”  

V roku 2015 Tammy diagnostikovali karcinóm obličiek a operovali jej polovicu obličky. Tammy neskôr postihli komplikácie; minulý mesiac povedala LifeSiteNews, že po prvýkrát “pocítila bolesti v boku.” 

“Tento príznak bol neskôr prostredníctvom biopsie spojený s Belliniho nádorom, smrteľným ochorením,” pokračovala. “Bolo mi povedané, že neexistuje možnosť úspešnej liečby chemoterapiou alebo ožarovaním. Povedali mi, že jedinou možnosťou je operácia, že aj tá je nepravdepodobná a že mám prognózu 10 mesiacov života.” 

Tammy sa začala modliť ruženec spolu so svojou priateľkou a nedávnou konvertitkou na katolicizmus Queenie Yu, pričom modlitba pre ňu predstavuje miesto pokoja a útočisko.  

“Tak sme sa modlili a ja som jej rozprávala svoj životný príbeh a plakala som, ale naozaj ma to upokojilo,” spomína Tammy vo videu. 

Po dlhšom pobyte v torontskej nemocnici Tammy odcestovala do Philadelphie na ďalšie vyšetrenia. Pred odchodom dostala požehnanie od svojho priateľa, otca Erica Nicolaia. Nicolai sa s ňou podelil aj o novénu k svätému Josemaroviía Escrivá, zakladateľovi Opus Dei, ktorú sa podľa Tammy verne modlila. 

ČÍTAJTE: Americkí katolíci majú byť na tento Deň vďakyvzdania za čo ďakovať 

Keď však nastal deň operácie Tammy’lekári zistili, že zdravotný problém sa vyriešil sám od seba a operáciu zrušili. 

Tammy povedala, že jej zázračné uzdravenie, ktoré sa uskutočnilo na piaty deň jej novény, je výsledkom Božieho zásahu, okrem radikálnej zmeny stravy, ktorá spočívala vo vyradení všetkého okrem mäsa a vody. 

Po uzdravení sa Tammy rozhodla vstúpiť do Katolíckej cirkvi. Do Katolíckej cirkvi by mala oficiálne vstúpiť na túto Veľkú noc, keďže nedávno bola poučená v rámci Obradu kresťanskej iniciácie dospelých alebo RCIA. 

Peterson prezradil, že Tammy’konvertovala po tom, čo objavila totožnosť medzi Kristom a Pravdou. 

Rozšírením toho, čo tým myslí, počas rozhovoru pre LifeSiteNews Peterson povedal: “Nie je rozdiel medzi snahou žiť v pravde a čeliť realite života a nie je rozdiel medzi čeliť tejto realite a Kristovým utrpením.” 

Kým jeho manželka oznámila vstup do Katolíckej cirkvi, Peterson sa zatiaľ verejne neprihlásil k jednému konkrétnemu náboženstvu, ale povedal, že je naďalej oddaný hľadaniu pravdy.