bank-of-canada-1-e1700655216732-810x500.jpg

Kanadskí bankári žiadajú vládu, aby im umožnila nahliadnuť do daňových priznaní súkromných osôb

37
Neutral

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre na internete

Asociácia kanadských bankárov požiadala bankový výbor Senátu Kanady, aby umožnil veľkým bankám prezerať dôverné federálne daňové priznania ľudí prostredníctvom elektronického prístupu, čo má podľa nej slúžiť na overenie príjmov v rámci boja proti podvodom.  

Podľa Blacklock’s Reporter hlavný ekonóm asociácie Alex Ciappara tvrdí, že toto opatrenie by znížilo náklady a zároveň by umožnilo “bankám znížiť hypotekárne podvody, ktoré slúžia na zvýšenie nákladov pre dlžníkov.”

Podľa správy Kanadskej korporácie pre hypotéky a bývanie z roku 2004 sa síce hypotekárne podvody vyskytujú, ale sú pomerne zriedkavé.  

“Zdá sa, že podvody pri prevode pozemkov nedosiahli v Kanade krízové rozmery,” uvádza sa v správe.  

Ciappara, ktorý bližšie nešpecifikoval, ako presne toto nové privilégium zníži počet podvodov, trval na tom, že umožniť bankám vidieť hrubý príjem človeka”bude “technologickým riešením na zníženie hypotekárnych podvodov.” 

Ak banky tvrdia, že umožnenie nahliadnuť do osobných daňových priznaní by pomohlo zabrániť “hypotekárnym podvodom,” nie je jasné, čo v tejto veci urobí federálna vláda premiéra Justina Trudeaua. 

O povolenie nahliadnuť do dôverných daňových záznamov človeka požiadala okrem Asociácie bankárov aj Kanadská asociácia hypotekárnych profesionálov, ktorá tvrdí, že “digitálny nástroj na overovanie príjmov je naliehavo potrebným riešením prevencie podvodov.”  

Vláda umožňuje bankám prístup k osobným daňovým záznamom, čo je znepokojujúce vzhľadom na to, ako súčasná federálna vláda v minulosti zasahovala do osobných financií človeka’. Príkladom toho bol rok 2022, keď ministerka financií Chrystia Freelandová urobila bezprecedentný krok a požadovala, aby banky zmrazili účty všetkých účastníkov protestu Freedom Convoy v Ottawe bez súdneho príkazu.   

Znamenajme, že podobné protesty blokujúce infraštruktúru sa v posledných týždňoch konaliv Kanade v súvislosti s izraelsko-hamaským konfliktom, no Trudeauova vláda neprijala žiadne mimoriadne opatrenia na zastavenie protestujúcich.  

Ak by sa bankám umožnil prístup k osobným daňovým priznaniam, nemuselo by sa to zastaviť len na tom, že by sa im umožnilo overiť si príjmy, ale mohlo by sa to rozšíriť na možnosť vyhľadávania každej jednej transakcie.  

Freeland je členkou správnej rady Svetového ekonomického fóra (WEF), ktoré je skupinou stojacou za dnes už neslávne známym “Veľkým resetom,” programom, ktorý sa podľa kritikov snaží zaviesť globálny systém podobný tomu čínskemu’Social Credit System.    

Jedným z cieľov WEF je presadiť, aby vlády zaviedli digitálnu menu a identifikačný systém.  

Nateraz to vyzerá tak, že Kanada digitálny dolár nedostane.  

Kanadská centrálna banka (BOC) v auguste povedala, ževytvorenie digitálnej meny centrálnej banky (CBDC) nie je potrebné, keďže mnoho ľudí sa pri platení spolieha na “hotovosť” a že zavedenie digitálnej meny by bolo možné len v prípade, ak by si jej vydanie vyžiadali spotrebitelia.  

Digitálny dolár však BOC v budúcnosti úplne nevylúčila.  

Ako sa uvádza v správe od LifeSiteNews, odborníci varujú, že digitálne meny centrálnych bánk sú “kontrolným nástrojom” vlád.  

Líder konzervatívcov Pierre Poilievre prisľúbil, že ak bude zvolený za premiéra, bude zastaví akékoľvek zavedenie “digitálnej meny” alebo povinného “systému digitálnych ID”. 

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre internetu