shutterstock_1579784089-e1700654862402-810x500.jpg

Bidenov Pentagón od roku 2021 minie na iniciatívy v oblasti rozmanitosti 269 miliónov dolárov

21
Kultúra smrti

The Daily Wire informoval, že Pentagón žiada v&nbspnadchádzajúcom fiškálnom roku ďalších 114,7 milióna dolárov na programy rozmanitosti. Ak to Kongres schváli, povedie to k celkovej sume 269,2 milióna dolárov od daňových poplatníkov len na vojenskú diverzitu od nástupu Bidena do funkcie. 

“DEIA má vplyv na pracovnú silu ministerstva&nbspa jeho poslanie, a preto by sa mala skúmať aj mimo tradičnej optiky ľudských zdrojov, ktorou sa na ňu v minulosti nazeralo, tvrdí Pentagón vo svojom Pláne strategického riadenia na fiškálne roky 2022 až 2026. 

Nateraz nie je známe, na čo presne by armáda vynaložila dodatočnú sumu, ale v minulosti išli finančné prostriedky na podporu programov, ako sú “školenia o rozmanitosti v dôsledku nevedomej zaujatosti” a štipendiá pre kadetov z “nedostatočne zastúpených”; demografických skupín, ako aj na interný slovník, ktorý propaguje teóriu kritickej rasy, podľa ktorej je spoločnosť štrukturálne zaujatá v prospech bielych na úkor menšín, ľavicovú transgender ideológiu a terminológiu vrátane “bielej krehkosti;” “osadníckeho kolonializmu;” a zámen označujúcich tzv. tretie pohlavia, ako napríklad “ze a zir.”

“Naša armáda nie je zameraná na smrteľnosť. Sú’zamerané na rozmanitosť a klímu,” lamentoval republikánsky člen Kongresu a bývalý armádny zelený baret Mike Waltz z Floridy. “To’bude mať za následok, že naši nepriatelia sa nás nebudú báť a rešpektovať nás tak, ako by mali.”

Stále rastúca “woke” ideológia v armáde, ktorá pretrváva a rastie od Clintonových rokov napriek prezidentovaniu republikánov Georgea W. Busha a Donalda Trumpa, zintenzívnil Biden, ktorý po nástupe do funkcie rýchlo pristúpil k otvoreniu armády pre regrútov trpiacich rodovou dysfóriou, čím zvrátil politiku Trumpovej administratívy, potom nechal ministra obrany Lloyda Austina začal revíziu údajného “domáceho extrémizmu” v armáde, ktorú mnohí považovali za zámienku na vyčistenie konzervatívnych názorov z radov.

V marci 2023 Centrum pre vojenskú pripravenosť (Center for Military Readiness, CMR) zverejnilo aktualizáciu o aktivitách administratívy, ktoré sa snažili’presadiť v ozbrojených silách ľavicovú rodovú ideológiu, od presadzovania preferovaných zámen cez povoľovanie krížového obliekania a používania spŕch a toaliet pre opačné pohlavie na vojenských základniach až po sťaženie prístupu k informáciám o negatívnych dôsledkoch takýchto politík.

Do decembra minulého roka Biden’ovci z Pentagónu tiež presadzovali voči americkým vojakom a vojačkám povinnosť očkovania proti COVID-19, čo vyvolávalo žaloby a hrozilo vojakom a nedostatok desiatok tisíc pilotov, čo len prispelo k širším problémom s počtom príslušníkov ozbrojených síl, morálkou vojakov a dôverou verejnosti.

Počas tlačovej besedy Pentagónu v apríli 2022 o rozpočte armády’na fiškálny rok 2023 námestník ministra armády Gabe Camarillo oznámil, že armáda “aktívne prijala rozhodnutie o dočasnom znížení nášho konečného stavu zo 485 000 vojakov na 476 000 vo finančnom roku ’22 a 473 000 vo finančnom roku ’23.”The Military Times vtedy informoval, že to “môže spôsobiť, že služba bude mať najmenšiu veľkosť od roku 1940, keď mala niečo vyše 269 000 vojakov.”

Gallup a Ronald Reagan Institute prieskumy ukázali, že verejnosť stratila dôveru v armádne’velenie, čo má zrejme výrazný vplyv aj na ochotu potenciálnych vojakov’ narukovať.

Republikánsky americký senátor Tommy Tuberville z Alabamy je v súčasnosti pozastavujepotvrdzovanie celkom nominantov na posty v Pentagóne, kým Bidenova administratíva neustúpi od svojho trvania na dotovaní potratov v armáde, čo hovorca Rady pre národnú bezpečnosť John Kirby vyhlasuje, že je to potrebné na udržanie “pripravených síl.”