Danielle-Smith-810x500.png

Danielle Smithová sľubuje, že Alberta nebude "odchádzať" od ropy a zemného plynu

23
Neutral

Premiérka Alberty Danielle Smithová 20. novembra na X, predtým známom ako Twitter, oznámila, že provincia sa zameria na znižovanie emisií, ale nezruší plynárenský a ropný sektor, ako to fakticky požaduje Trudeauova vláda.  

“Energetická bezpečnosť a cenová dostupnosť sú porovnateľné s udržateľnosťou. Alberta aktívne znižuje emisie prostredníctvom technológií, nie daní,” napísala.  

“Ale nebudeme prechádzať od ropy a zemného plynu,” vyhlásila Smith.  

Aj 20. novembra Smith vystríhal líderku provinčnej opozície Alberta’Rachel Notleyovú z Novej demokratickej strany’za presadzovanie energetických regulácií a uhlíkovej dane pre Alberťanov.  

“Myslím si, že Alberťania by si priali, aby sa členka opozície pre zmenu postavila za Alberťanov, a nie aby prijímala pokyny od lídra federálnej NDP,” povedala s odkazom na lídra NDP Jagmeeta Singha, ktorý sa postavil na stranu liberálnej vlády v prospech uhlíkovej dane a energetických regulácií.  

“Keby sa dohodli na zrušení uhlíkovej dane, znížilo by to infláciu o 16 %, čo znamená, že by sme nemuseli zaznamenať zvýšenie úrokových sadzieb, čo znamená, že ľudia by si mohli dovoliť kúpiť aj dom,” pokračovala s odkazom na informáciu od Bank of Canada.  

“Možno by sa mala pre zmenu postaviť za Alberťanov,” vyhlásil Smith.  

Smithove’vyhlásenia sú reakciou na Trudeauovu snahu vnútiť provinciám v Kanade cieľ nulových čistých emisií bez ohľadu na negatívne dôsledky, ktoré to bude mať na život Kanaďanov’.  

Trudeau tiež odmietol rozšíriť oslobodenie od uhlíkovej dane na všetky formy vykurovania domácností, namiesto toho oslobodil od dane len formy vykurovania používané v atlantických provinciách, ktoré ovládajú liberáli. 

Smith sa opakovane odmietol podriadiť požiadavkám liberálnej vlády’ varuje že Kanaďania by mohli v zime zamrznúť, ak sa presadia nové “čisté emisie”nariadenia. 

Smithove’varovania nie sú neopodstatnené. Prevádzkovateľ elektrickej siete Alberta’Alberta Electric System Operator (AESO) varoval, že Trudeauov’cieľ nulovej čistej spotreby energie v roku 2035 bude pre západnú provinciu znamenať nestabilitu a sú “nesplniteľné.”  

V septembri Smith oznámila že sa chystá využiť zákon o suverenite svojej provincie’na boj proti energetickým reguláciám. 

V návrhu verzie federálnych vládnych predpisov o čistej elektrine (CER) sa uvádza, že s tzv. prechodom na “zelenú” energetiku budú spojené o miliardy vyššie náklady, najmä v provinciách Alberta, Saskatchewan, New Brunswick a Nové Škótsko, ktoré sú bohaté na prírodné zdroje a na pohon elektrární používajú zemný plyn a uhlie. 

V máji minister životného prostredia Steven Guilbeault vyhlásil že porušovanie environmentálnych predpisov zakazujúcich používanie uhlia a plynu v elektrárňach po roku 2035 môže mať za následok dokonca trestné sankcie, čo len zvýšilo napätie medzi federálnou vládou a provinciami, ktoré sú proti navrhovaným politikám. 

Trudeauova vláda tiež nedávno vyhrážala zadržaním miliárd peňazí daňových poplatníkov provinciám, ktoré budú aj po roku 2035 využívať na výrobu elektriny zdroje ako zemný plyn, ropa a uhlie. 

Podľa Smitha sa podobne sľúbil bojovať proti novým nariadeniam, pričom nedávno uviedol, že “Trudeauove’nariadenia o čistej nulovej elektrine sú cenovo nedostupné, nerealistické a protiústavné.” 

“Vyženú ceny elektriny cez strechu a zanechajú Saskatchewan s nespoľahlivými dodávkami energie. Naša vláda nedovolí federálnej vláde, aby to urobila obyvateľom Saskatchewanu,” obvinil. 

Trudeauova vláda súčasné environmentálne ciele – v zhode s Organizáciou Spojených národov “2030 Agenda for Sustainable Development”– zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach. 

Zníženie a prípadné odstránenie využívania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickým programom “Veľký reset” – organizácia, s Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení. 

Povedzte svojim poslancom a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu ešte DNES