Untitled-5-810x500.png

Nikki Haleyová bola odsúdená za to, že anonymné účty na sociálnych sieťach označila za "hrozbu pre národnú bezpečnosť

42
Neutral

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre na internete

Republikánska kandidátka na prezidentku Nikki Haleyová včera označila anonymné účty na sociálnych sieťach za “hrozbu pre národnú bezpečnosť” a zaviazala sa, že ako prezidentka nariadi, aby všetci používatelia sociálnych sietí boli “overovaní podľa svojho mena.V utorňajšej epizóde relácie Fox News’ Voters’ Voices Haleyová povedala, že ako prezidentka by jednou z jej hlavných priorít v oblasti sociálnych médií bolo nariadiť identifikáciu mena na sociálnych médiách, a to aj preto, že sa tým zbaví ruských botov, iránskych botov a čínskych botov, ” podľa Haleyovej.

Bývalá veľvyslankyňa USA pri OSN tiež zarámovala verejnú identifikáciu ako spôsob, ako presadiť “slušnosť” na internete, pretože ľudia pochopia, že všetko, čo zverejnia, môže vidieť ich “pastor” a ich “rodinný príslušník[ci].”

Christina Pushaw, riaditeľka rýchlej reakcie prezidentskej kampane guvernéra Floridy Rona DeSantisa’ 2024, upozornila na X, že Čína aj bývalý prezident Donald Trump tiež podporili nútenú identifikáciu používateľov sociálnych médií.

Haleyho’túžbu identifikovať všetkých používateľov sociálnych médií prominentní konzervatívci a obhajcovia občianskych slobôd rýchlo odsúdili ako nebezpečnú a neamerickú.

Republikánski prezidentskí kandidáti Vivek Ramaswamy a Ron DeSantis zdôraznili skutočnosť, že otcovia zakladatelia Ameriky’písali Federalistické spisy anonymne, keď sa snažili získať podporu pre ratifikáciu zákona o USA.Ústavy USA.

V nedávnom rozhovore s rozhlasovou osobnosťou Glennom Beckom DeSantis podčiarkol, že Čína “si vynútila zverejnenie mien a informácií” a že nútená verejná identifikácia by “otvorila dvere systému sociálneho kreditu.”

Naznačil, že takýto krok by bol obzvlášť nebezpečný v našej dobe “kultúry zrušenia,” v ktorej môžu ľudia prísť o prácu len preto, že sú konzervatívni.

Reclaim The Net poznamenal, že zákaz anonymity mapre autoritárske vlády “jednoduchšie identifikovať, sledovať a stíhať osoby, ktoré sa im postavia na odpor,” zneužívanie moci, ktoré už preniklo aj do USA, ako ministerstvo spravodlivosti (DOJ)’s zameraniena konzervatívcov vrátane pro-life aktivistov a tradičných katolíkov, ukázal.

Obchodný magnát Elon Musk, majiteľ spoločnosti X, sa vyjadril k Haleyho’výrokom a komentoval ich na X, “Super zbabrané. Už môže prestať predstierať, že kandiduje na prezidentku.”

Generál Mike Flynn tiež odpísal Haleyovej’komentáre na X, pričom ich označil za “urážku” prvého dodatku.

Riaditeľ Nadácie pre práva jednotlivca a vyjadrovanie (FIRE)’verejnej advokácie Aaron Terr povedalThe Post Millennial, že Haley’ova navrhovaná politika v skutočnosti predstavuje väčšiu hrozbu pre národnú bezpečnosť než online anonymita, ktorú označil za “základný chránený prejav.” 

“Demokracia sa spolieha na slobodu prejavu, aby mohla fungovať, a možnosť vyjadrovať sa anonymne nám všetkým dáva priestor na vyjadrenie sa k citlivým témam. Zákaz anonymného prejavu na internete predstavuje väčšiu hrozbu pre účasť na našej demokracii – a tým aj pre národnú bezpečnosť –, než si Nikki Haleyová a ďalší politici, ktorí by sa k jej výzve pridali, možno uvedomujú,” povedal Terr.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre online