Christophe-Pierre-810x500.jpg

Biskup Strickland tvrdí, že americký nuncius kardinál Pierre mu povedal, aby sa nezúčastnil na výročnom stretnutí USCCB

178
Kultúra života

Biskup Joseph Strickland mi povedal, že apoštolský nuncius v Spojených štátoch, kardinál Christophe Pierre, ho výslovne požiadal, aby sa tento týždeň nezúčastnil na stretnutí biskupov USA’ v Baltimore. 

Okolo šokujúceho odvolania biskupa Stricklanda z funkcie pastiera a biskupa Tyleru v Texase sa viedlo veľa polemík. 

Mnohí sa pýtali, či sa biskup Strickland zúčastní na zasadnutí Konferencie katolíckych biskupov Spojených štátov amerických (USCCB), ktoré sa tento týždeň koná v Baltimore. 

Podľa USCCB webová stránka, na plenárnych zhromaždeniach môžu hlasovať len aktívni biskupi, ale “emeritní biskupi sa môžu zúčastniť zhromaždení a zúčastniť sa na diskusii a iných aktivitách.” 

Teda podľa týchto pravidiel sa biskup Strickland môže zúčastniť na zasadnutí USCCB. Zdá sa však, že apoštolský nuncius kardinál Christophe Pierre mu povedal, aby sa na stretnutí v Baltimore nezúčastnil. 

Čítajte: Biskup Strickland vedie stovky katolíkov na ružencovom zhromaždení pred konferenciou biskupov USA’

Ako informoval LifeSiteNews, biskup Strickland sa na stretnutí USCCB nezúčastnil. Namiesto toho viedol ruženec so stovkami katolíkov na nábrežnej strane hotela Marriott Waterfront Inner Harbor East, kde sa biskupi zišli na svojom stretnutí. 

V exkluzívnom interview krátko po svojom odvolaní pápežom Františkom biskup Strickland povedal, že podľa neho ho prepustili, pretože “ohrozoval niektoré mocnosti pravdou evanjelia.” 

Povedal, že “ak chcete, aby sa to [pravda evanjelia] zmenilo, tak ja’som problém.”

Čítajte: Terry Barber odhalil, že americký nuncius kardinál Pierre povedal biskupovi Stricklandovi ‘že neexistuje záloha viery’

Biskup Strickland zdôraznil, že “musíme uznať, že vo svete pôsobia obrovské a mocné sily. Svätý Pavol nám pripomína, že’nebojujeme proti ľuďom, proti telu a krvi, ale’bojujeme proti mocnostiam a kniežatstvám zla.” 

Prekážajú mu tie isté sily vo Vatikáne, ktoré chceli, aby biskup Strickland odišiel z postu tylerského biskupa, aj v tom, aby sa zúčastnil na zasadnutí USCCB? Vyzerá to tak, že tieto sily chcú úplne umlčať amerického’biskupa, pretože odvážne hlása pravdu. 

LifeSiteNews oslovil kardinála Christopha Pierra so žiadosťou o komentár a v prípade jeho odpovede túto správu aktualizuje.