Elon-Musk-1-810x500.jpg

Elon Musk správne diagnostikoval dôvod, prečo sa prijímajú radikálne zákony o potratoch

299
Kultúra smrti

Podnikateľský magnát Elon Musk správne diagnostikoval morálne problémy, ktoré sú základom podpory potratov zo strany žien a mužov, ale zrejme si neuvedomuje, ako sám prispieva ku kultúre smrti.

Šéf Tesly a majiteľ spoločnosti X (predtým Twitter), reagoval na príspevok od “End Wokeness”, ktorý zobrazoval fotografiu väčšinou žien oslavujúcich prijatie radikálneho potratového dodatku v Ohiu’v deň volieb pred niekoľkými týždňami.

“Ženy na Západe boli naučené, že náhodné tehotenstvo je to najhoršie, čo by sa im mohlo stať,” Musk odpovedal. “Preto sa dôrazne stavajú proti zákazu potratov ako proti existenčnej hrozbe.”

“Mnohí muži sa tiež obávajú, že sa nebudú môcť ‘zabávať’, ak budú potraty zakázané,” napísal.

Má pravdu v jednom dôvode, prečo muži a ženy hlasujú za povolenie potratov počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva, čo mohlo byť výsledkom hlasovania v Ohiu’pred niekoľkými týždňami. Naša kultúra naozaj učí mužov a ženy, že “náhodné tehotenstvo je to najhoršie, čo sa môže stať.”

Túto argumentáciu implicitne prijímajú aj niektorí konzervatívci, keď sa snažia ukončiť potraty nie prostredníctvom zákazov, ale podporou antikoncepcie. “Mali by sme byť schopní dohodnúť sa, že antikoncepcia by mala byť dostupnejšia, nie menej dostupná,” Nikki Haleyová, kandidátka na prezidentku v roku 2024, vyjadruje sa v rámci kampane. Texaský senátor Ted Cruz chce antikoncepciu, ktorá môže pôsobiť ako potratové činidlo, voľne dostupnú bez lekárskeho predpisu.

Musk má pravdu aj v tom, prečo niektorí muži podporujú zabíjanie nenarodených detí v maternici. Barstool Sports’ Dave Portnoy, šíriteľ ideológie “frat bro”, je dobrým príkladom. Ten nazval zrušenie Roe v. Wade “čistým šialenstvom.”

“Jednoducho to nechápem. Vziať ľuďom možnosť informovane sa rozhodovať o tom, ako chcú žiť svoj život, je banalita,”rozohnil sa.

Portnoy’celý biznis je predpokladá na mužov, ktorí sa “bavia,” vrátane nevhodného a sexualizovaného obsahu Barstool a menej urážlivého, ale stále mladistvého, “Saturdays are for the boys” tovaru.

Ale hoci má Musk vo svojom hodnotení vo všeobecnosti pravdu, mal by zvážiť, akým spôsobom prispieva ku kultúre smrti. Veď má mnohonásobné deti so ženami, s ktorými nie je ženatý. Hoci sa tieto ženy nemusia obávať chudoby, pretože Musk je najbohatší muž na svete, modeluje zlé správanie pre ostatných, najmä pre mladých mužov, ktorým sa môže Musk páčiť pre svoju podnikateľskú zdatnosť a svetonázor.

Musk tiež vytvoril najmenej polovicu svojich detí pomocou oplodnenia in vitro, ktoré takmer vždy zahŕňa zničenie ľudského života prostredníctvom zničenia embryí alebo pomocou náhradnej matky. Obe metódy oddeľujú sex od tehotenstva a tehotenstvo od manželstva, čo prispieva ku kultúre smrti, ktorá nerešpektuje správne usporiadaný spôsob plodenia detí.

Tesla má údajne aj potratový fond na pomoc zamestnancom pri zabíjaní ich predčasne narodených detí. Možno je Musk osobne proti potratom. Možno je proti fondu, ale umožňuje mu to, aby sa vyhol mediálnemu tlaku.

Nezáleží na dôvode, jeho spoločnosť signalizuje podporu práve tej myšlienke, proti ktorej sa stavia – že deti sú záťažou a potrat je spôsob, ako “vyriešiť” túto záťaž.

Musk určite využil svoje bohatstvo a platformu na niektoré dobré účely, napríklad kúpil Twitter v snahe podporiť otvorenú diskusiu na internete. Vyjadril sa aj proti COVID mandátom na džob a vo všeobecnosti kritizoval wokeness.

Môže však urobiť viac na podporu kultúry života a využiť svoju platformu na odpor voči potratom.

Môže ukončiť podporu potratov spoločnosťou Tesla’a tiež spoločnosťou X’ak platí za potraty (čo sa zdá pravdepodobné, vzhľadom na to, že ide o veľkú technologickú spoločnosť). Môže sa prestať vyhýbať, ako bolo uvedené, papierom o starostlivosti o jeho tri deti s “Grimesovou,” vlastným menom Claire Boucherovou.

Napokon môže podporovať kultúru života tým, že sa už nebude zapájať do manželských aktivít so ženami, s ktorými nie je ženatý, a namiesto toho bude presadzovať skutočné rodinné hodnoty.

Musk chce byť vypočutý – mal by konať spôsobom hodným nasledovania.