BREAKING-NEWS-1920x1080Oct27-2-810x500.jpg

BREAKING: Pro-life záchranárka Paulette Harlow uznaná za vinnú pro-potratovým sudcom v treťom procese DC FACE Act

27
Kultúra života

Pro-life hrdinka, 75-ročná Paulette Harlowová, bola dnes uznaná vinnou z obvinení z “konšpirácie proti právam” a porušenia zákona FACE za svoju účasť na tradičnej záchrannej akcii za život, ktorá sa uskutočnila na neslávne známej klinike pre neskoré potraty vo Washingtone, D.C., Washington Surgi-Clinic, v októbri 2020.

Prípad Harlowovej’ bol súdnym procesom bez poroty. Rozsudok vyniesla pro-potratová sudkyňa Colleen Collar-Kotellyová, ktorá argumentovala, že 13. dodatok, ktorým sa po občianskej vojne zrušilo otroctvo, môže zahŕňať “právo” na potrat. 

Výrok o vine obsahoval osobitné zistenia o “násilí” a “pfyzickom bránení” podľa zákona FACE.

Z dôvodu jej zlého zdravotného stavu, ktorý zahŕňa vyčerpávajúcu cukrovku, Hashimotovu’chorobu a silné bolesti chrbta vyžadujúce používanie invalidného vozíka, bola Harlowová prevezená z Massachusetts do Washingtonu, D.C., v dodávke pre osoby so špeciálnymi potrebami vybavenej matracom, na ktorom si mohla ľahnúť, keď sa v októbri dostavila na súdne pojednávanie. Tri dni pred predbežným vypočutím 20. októbra podstúpila zákrok na zmiernenie zúženia hrdla spôsobeného hiátovou herniou.   

Vzhľadom na jej osobitný zdravotný stav Harlowová nepodliehala väzbe za rovnakých podmienok ako v predsúdnom konaní v domácom väzení s výnimkou návštev lekára. 

Dátum jej odsúdenia je stanovené na 19. marca o 10.00 h.

PREHLIADNITE SI:  

“Prokurátor ma naozaj chce vo väzení,”povedala Harlowová v októbri, keď si odpykávala trest domáceho väzenia. “Môžem ísť k lekárovi, ale nemôžem’ísť do kostola. Nemôžem ísť na omšu. Nemôžem chodiť k sviatostiam. Na omšu, ktorá je raz týždenne, sem musí prísť kňaz.” 

V exkluzívnom rozhovore pred budovou D.C. Federálneho súdu na konci súdneho procesu Harlowová pre LifeSiteNews hovorila o tom, prečo prišla na Washingtonskú chirurgickú kliniku v roku 2020. “Zasvätila som svoj život záchrane nenarodených detí, pretože viem, že je to“Božia vôľa. Viem, že sú to jeho vzácne deti. Sú stvorené na Jeho obraz a podobu a On nechce, aby im ublížil.”  

PREČÍTAJTE SI: Mŕtve deti nájdené v byte vo Washingtone mohli byť obeťami infanticídy po pokuse o interrupciu

“Ženy potrebujú riešenia svojich krízových tehotenstiev,” dodala. “Nepotrebujú, aby niekto prišiel a povedal: ‘Zabijem pre teba tvoje dieťa, nevadí ti, že za to zaplatíš.’”  

Či už ide o’bývanie, alebo o udržanie sa v škole, alebo o rozhovor s rodičom, povedala Harlowová, “nech už je to čokoľvek, z čoho majú strach, čo ich priviedlo na potratovú kliniku, myslím si, že by sme sa im mali snažiť pomôcť.Vysvetlila, že to bolo jej cieľom pri poradenstve na chodníku pred potratovými zariadeniami, ktoré pravidelne vykonávala so svojím manželom. 

“Väčšina ľudí v Spojených štátoch nechápe, že interrupcia je odstránenie rúk a nôh dieťaťa, kým je živé, rozdrvenie lebky dieťaťa, kým je živé, a jeho odsatie.”  

Odmietajúc všeobecne rozšírený mýtus, že nenarodené dieťa je “len klbko tkaniva,” Harlowová zdôraznila: “To je lož. Dieťaťu už 21 dní bije srdce. Toto ženám nehovoria.”  

“Pre matky v krízovej situácii môžeme urobiť niečo lepšie,” povedala.   

Čítajte: EXKLUZÍVNE: Pro-life záchranárka Paulette Harlow vysvetľuje, čo ju inšpiruje, aby pomáhala zachraňovať nenarodené deti 

Harlow je deviatou pro-liferkou zapojenou do záchrany vo washingtonskej chirurgickej klinike v októbri 2020, ktorá bola súdená na základe dvojitého obvinenia z porušenia FACE Act a “sprisahania” proti právam. Použitie “obvinenia zo sprisahania” bolo myšlienkou, ktorú navrhol hlavný prokurátor Sanjay Patel v minuloročnom článku uverejnenom v právnickej revue.  

Článok inštruuje federálnych prokurátorov o stratégiách na maximalizáciu trestov proti zástancom života v dôsledku rozhodnutia vlády využiť zákon FACE na zastrašovanie, obviňovanie a väznenie pokojných občanov, ktorí sa postavili proti potratom.  

Patel navrhuje využiť zákony určené na obžalobu násilných trestných činov z nenávisti, aké páchal napríklad Ku Klux Klan, na obžalobu a obvinenie zástancov života za to, že sa odvážili chrániť pred vraždou bezbranné nenarodené dieťa, ktoré Patel v súdnej sieni nie raz označil za “budúce dieťa.”  

Používaním takýchto zákonov proti pro-life demonštrantom a aktivistom môže vláda po vynesení rozsudku o vine požadovať maximálne tresty odňatia slobody, ako aj okamžité uväznenie, ak obsahuje osobitné zistenie o “použití sily,” čo potom zaraďuje základné porušenie FACE do kategórie “zločinu násilia.”  

Túto stratégiu použili Patel a ministerstvo spravodlivosti vo všetkých troch prípadoch D.C. FACE Act, ktoré sa uskutočnili na jeseň tohto roku. 

PREČÍTAJTE SI: Prokurátor DC FACE Act využíva vlastný ‘návrh obvinenia zo sprisahania’ s cieľom maximalizovať pro-life rozsudky  

Harlow’verdikt nasleduje po verdiktoch ôsmich ďalších záchranárov, ktorí boli súdení začiatkom jesene. Dňa 15. septembra 2023 boli odsúdení pro-life záchranári Joan Andrews Bell, 74 rokov; Jonathan Darnel, 40 rokov; a Jean Marshall, 72, boli uznaní vinnými z porušenia zákona FACE a “sprisahania proti právam” pre blocking access do Washington SurgiClinic v tradičnej záchrannej akcii v októbri 2020. Pro-life “záchranné akcie” zahŕňajú fyzické zásahy aktivistov, ktorí sa snažia zabrániť ženám podstúpiť interrupciu.  

Druhý súdny proces nasledoval tesne po predchádzajúcom, v ktorom päť ďalších aktivistov, ktorí sú proti potratom – Lauren Handy, 29; John Hinshaw, 67; William Goodman, 52; Heather Idoni, 61; a “Herb” (Rosemary) Geraghty, 25 – boli obvinení a uznaní za vinných v súvislosti s ich účasťou na tej istej záchrannej akcii. 

Kamarát záchranára Jay Smith, 32-ročný, predtým prijal dohodu o priznaní viny, zatiaľ čo Harlow bol uznaný za nespôsobilého na súdne konanie, pričom toto rozhodnutie bolo v októbri zrušené. 

Čítajte: Prokurátori oslavovali na súde, keď pro-lifers’ deti plakali po druhom súdnom procese s DC FACE Act

Ako LifeSiteNews už informoval, 29. augusta 2023 bolo všetkých päť aktivistov v prvom procese uznaných za vinných a okamžite uväznení pred vynesením rozsudku, pretože ich konanie s cieľom fyzicky zablokovať interrupciu bolo považované za “zločin násilia.” Spoločnosť Thomasa Mora sa pokúsila odvolať na rozhodnutie v mene Lauren Handyovej. 

Obvinenia voči záchrancom vyplývajú z dvojnásobného obvinenia federálnej veľkej poroty obvinenia deväť odporcov potratov za údajnú účasť “na sprisahaní s cieľom vytvoriť blokádu kliniky reprodukčného zdravia, aby sa zabránilo poskytovaniu služieb reprodukčného zdravia klinikou a pacientom v ich prijímaní” pre blocking access do Washington Surgi-Clinic. 

Z týchto dvoch obvinení vyplýva možnosť 11 rokov väzenia. Bolo podané odvolanie a existuje nádej, že americký Kongres alebo Najvyšší súd USA zruší zákon FACE.   

Toto je vývojový príbeh…

RELEVANTNÉ 

Ako poslať listy, peniaze zástancom života uväzneným za porušenie zákona FACE  

‘Prišli sme zastaviť vraždu,’ uväznená pro-life záchranárka Jean Marshall svedčí v treťom súdnom procese s DC o FACE Act

Väznený pro-lifer Jonathan Darnel zdvojnásobuje podporu záchranárskeho hnutia: ‘Nezištná obeť’ 

Tu’je dôvod, prečo všetci pro-lifers musia podporiť záchranárov uväznených kvôli FACE Act 

Ako by mohli odsúdení za ochranu života v DC zrušiť zákon FACE a dostať potratára do väzenia 

Väznený záchranár Will Goodman: Náš Pán ma tento rok požehnal kontemplatívnymi 40 dňami za život 

Väznený pro-lifer Will Goodman: Odpoveďou na potratový holokaust je Ježišova’ láska na kríži