Screenshot-2023-11-16-14.02.55-810x500.png

Candace Owensová odmieta obvinenie z antisemitizmu počas virálneho rozhovoru s Tuckerom Carlsonom

39
Neutral

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu pred financovaním vojen na Ukrajine a v Izraeli

V stredu sa uskutočnil rozhovor medzi moderátorkou denníka Daily Wire Candace Owensovou a Tuckerom Carlsonom, ktorý si získal obrovskú pozornosť kresťanov a konzervatívcov na sociálnych sieťach.

Owensová a Carlson diskutovali v rámci jeho relácie “Tucker on X” o celom rade tém vrátane prezidentskej kandidátky Nikki Haleyovej, obvinení z “antisemitizmu” a smrtiaceho konfliktu medzi Izraelom a Hamasom.

Carlson konkrétne požiadal Owensovú, aby sa vyjadrila k videu, ktoré koluje na X (predtým Twitter), na ktorom je jej Daily Wire kolega Ben Shapiro, ktorý je Žid. Vidno, ako Shapiro označil jej výroky o vojne za “hanebné,” hoci v klipe nešpecifikoval, čo je podľa neho obzvlášť ohavné.

“Videla som to video, keď ho videli všetci ostatní … nikto ma pred ním nevaroval,” povedala. “Sú to len útoky ad hominem … video vypovedá viac o Benovom charaktere, než o mojom.”

Owensová povedala Carlsonovi, že Shapiro ju neoslovil, aby objasnil svoje komentáre.

Owensová potom Carlsona informovala, že so Shapirom sa nezhodli na viacerých témach vrátane ukrajinsko-ruskej vojny a jeho iniciatívy podpory záberu COVID s prímesou potratov.

“Za posledných päť rokov zaujal prakticky každý postoj, ktorý bol v každej otázke opačný ako môj,” povedala.

Potýčka medzi nimi sa zrejme začala, keď Owens, ktorý je vydatá zakatolíckeho Brita a predpokladá sa, že sama konvertuje ku katolicizmu, citovala Bibliu v zdanlivej snahe vyzvať sionistické hlasy, aby podporili prímerie v Gaze.

Shapiro, ktorý od začiatku konfliktu neúnavne podporuje izraelskú armádu, reagoval: “Candace, ak máš pocit, že poberanie peňazí od The Daily Wire sa nejakým spôsobom stavia medzi teba a Boha, rozhodne skonči.”

Ktorému Owensovi odpovedala, “Ste úplne mimo, keď naznačujete, že nemôžem citovať biblické texty.” Neskôr uviedla, “Kristus je kráľ.”

Owensová informovala Carlsona, že Shapiro nie je jej šéf a že má skvelé vzťahy so spoluzakladateľmi spoločnosti”a jej spolupracovníkmi Mattom Walshom, Michaelom Knowlesom a ďalšími. Samotný Walsh povedal, že Izrael má oveľa väčší prospech zo spojenectva s Amerikou ako Amerika z Izraela.

Vplyvná osobnosť Charlie Kirk si všimla spätnú reakciu a vyzvala, aby zvíťazili chladnejšie hlavy.

“Som skutočne zmätený, prečo kladenie otázok a citovanie biblických veršov o mieri zaručuje výzvu na odstúpenie z Daily Wire,” uviedol na X. “V konzervatívnom hnutí by malo byť viac priestoru pre nesúhlas. Máme na viac.”

Owens sa obzvlášť neštítil zaujať tvrdý proizraelský postoj k vojne. Pri viacerých príležitostiach v posledných mesiacoch povedala, že jej záujmom je sústrediť sa predovšetkým na Ameriku a že nemá’túžbu, aby sa sionisti’ stali jej hlavnou prioritou.

Ona a Carlson tiež poznamenali, že sám Kirk spochybnil, ako mohlo dôjsť 7. októbra k útoku Hamasu vzhľadom na vysokú úroveň kompetencií izraelskej armády’. Povedala, že položiť takúto otázku nie je “antisemitské”, ale že tí, ktorí tak urobili, ako Kirk, boli za takých nespravodlivo označení.

V nedávnom jazykové video, Owens podporil kandidátku GOP Nikki Haleyovú “na prezidentku Izraela” vzhľadom na jej neochvejnú podporu tejto krajiny. Owensová však odmietla akékoľvek náznaky, že jej kritika Haleyovej je nejakým spôsobom “antisemitská”

“V tejto chvíli práve teraz”je proizraelská, takže nemôžete”hovoriť o Nikki Haleyovej,” povedala Owensová Tuckerovi.

Owensová trvala na tom, že jej verejná kritika Haleyovej sa datuje dávno pred útokmi Hamasu zo 7. októbra a následnou vlnou podpory izraelskej vojenskej akcie zo strany mainstreamových médií a politikov, ako je Haleyová. “Teraz sa zrazu niečo, v čom som’bola konzistentná, nesprávne chápe ako protiizraelské alebo antisemitské, pretože Nikki Haleyová je radikálne proizraelská.”

Sám Carlson Haleyovú pravidelne pranieroval za jej globalistické názory. takisto kritizoval nového predsedu Snemovne reprezentantov Mika Johnsona za to, že podpora Izraela sa stala jeho prvým krokom po nástupe do novej funkcie.

Mnohí používatelia sociálnych sietí, najmä katolícki, podporili Owensovú v jej spore so Shapirom. Niektorí zdieľali klipy, na ktorých Shapiro pred niekoľkými rokmi povedal Joeovi Roganovi, že verí, že Ježiš Kristus bol “Žid, ktorý sa pokúsil viesť povstanie proti Rimanom a za svoje problémy ho zabili.” Iní navrhli, že by bolo najlepšie, keby Owens opustil The Daily Wire a vytvoril si okrem Shapira alternatívne médium.

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli