Shutterstock_278516318-810x500.jpg

Päť kanadských premiérov žiada, aby Trudeau zrušil uhlíkovú daň pre všetky provincie, a nie len pre niektoré

39
Neutral

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu TÝŽDEŇ

Päť kanadských premiérov od pobrežia k pobrežiu sa spojilo, aby požadovali od premiéra Justina Trudeaua zrušenie uhlíkovej dane na účty za vykurovanie domácností pre všetky provincie, pričom uviedli, že jeho politika poskytovania daňových úľav jednému regiónu oproti iným spôsobila “rozdelenie.”

“Je nesmierne dôležité, aby boli federálne politiky a programy dostupné všetkým Kanaďanom spravodlivým a rovnocenným spôsobom,” uvádza sa v liste z 10. novembra, ktorý podpísali premiéri Nového Škótska Tim Houston, Nového Brunšviku Blaine Higgs, Ontária Doug Ford, Alberty Danielle Smith a Saskatchewanu Scott Moe.

Premiéri napísali, že “vyčlenením Kanaďanov z Atlantiku touto úľavou spôsobili rozdelenie v celej krajine. Všetci Kanaďania sú rovnako cenení a mali by byť rovnako rešpektovaní.”

V liste premiéri požadovali stretnutie s Trudeauom, aby prediskutovali túto záležitosť a “vyzvali federálnu vládu, aby okamžite zrušila uhlíkovú daň na všetky formy vykurovania domácností v celej Kanade.”

“Vyzývame federálnu vládu, aby urobila správnu vec a zaobchádzala spravodlivo so všetkými Kanaďanmi tým, že zruší federálnu uhlíkovú daň na všetky formy vykurovania domácností. Pomohlo by to vyriešiť značné problémy s cenovou dostupnosťou, ktorým čelia rodiny od pobrežia k pobrežiu,” napísali premiéri.

“Vzhľadom na rozsiahle dopady stanovenia cien uhlíka žiadame o stretnutie, na ktorom by sa o tejto otázke diskutovalo.”

Trudeau nedávno oznámil, že pozastavuje výber uhlíkovej dane z vykurovacieho oleja pre domácnosti na tri roky, ale len pre atlantické provincie Kanady. Súčasné náklady na uhlíkovú daň z paliva na vykurovanie domácností sú 17 centov za liter. Väčšina Kanaďanov však svoje domovy vykuruje čistým zemným plynom, teda palivom, ktoré nebude oslobodené od uhlíkovej dane.

Trudeau’oznámil to uprostred dismalóznych výsledkov prieskumov verejnej mienky ktoré ukazujú, že jeho vládu v nasledujúcich voľbách s prehľadom porazí Konzervatívna strana.

Ak sa nemýlim, nedávny prieskum dokonca ukazuje, že Strana zelených má v Atlantickej Kanade lepšie výsledky ako liberáli.

Premiérov’ list podpísali dve atlantické provincie, ktoré profitujú z pauzy na uhlíkovú daň, ale ktorých predstavitelia si nemyslia, že je spravodlivé, aby sa im dostalo špeciálneho zaobchádzania oproti ostatným.

Premiéri varovali Trudeaua, že s prichádzajúcou zimou bude mať väčšina Kanaďanov vďaka uhlíkovej dani vysoké účty za vykurovanie.

“Mnohé kanadské domácnosti nepoužívajú vykurovací olej a namiesto toho používajú na vykurovanie svojich domovov všetky formy vykurovania. Zima sa blíži a títo ľudia si tiež zaslúžia oddych. Je nesmierne dôležité, aby boli federálne politiky a programy dostupné všetkým Kanaďanom spravodlivým a rovnocenným spôsobom,” uvádza sa v liste.

“Federálnu vládu zvolili voliči v celej tejto krajine. Toto je príležitosť ukázať im, že nebudú’penalizovaní za výber zdroja vykurovania domácnosti.”

Konzervatívna strana Kanady (CPC) pod vedením lídra Pierra Poilievra je rozhodne proti uhlíkovej dani. Poilievre nedávno vyzval Trudeaua, aby vypísal “voľby o uhlíkovej dani”, aby sa Kanaďania mohli sami rozhodnúť, či chcú vládu za alebo proti dani, ktorá v niektorých provinciách spôsobila zdvojnásobenie účtov za vykurovanie domov.

Nedávny návrh CPC vyzývajúci na pozastavenie uhlíkovej dane pre všetkých Kanaďanov neprešiel po tom, ako proti nemu hlasovali poslanci liberálov a Bloc Quebecois. Tento návrh mal zaujímavú podporu Novej demokratickej strany (NDP), čo znamená, že jeho prijatie je pravdepodobné.

85 percent malých podnikov je teraz proti Trudeauovej’uhlíkovej dani

Opozícia proti Trudeauovej’uhlíkovej dani je silná a rastie, najmä medzi majiteľmi malých podnikov. Z nedávneho prieskumu verejnej mienky totiž vyplýva, že 85 % malých podnikov odmieta federálnu uhlíkovú daň.

Z prieskumu, vykonaného Kanadskou federáciou nezávislých podnikov (CFIB), vyplýva, že odpor voči uhlíkovej dani sa len za rok takmer zdvojnásobil. Vlani bolo proti uhlíkovej dani približne 52 % podnikov.

Prezident CFIB Dan Kelly poznamenal, že “celá federálna štruktúra uhlíkovej dane začína vyzerať ako hra na schovávačku.

Keď ide o malé podniky, Kelly uviedol, že tie platia “približne 40 % nákladov na uhlíkovú daň, ale federálna vláda sľúbila, že malým podnikom vráti len 10 %.”

LifeSiteNews minulý mesiac informoval o tom, ako Trudeau’ova uhlíková daň stojí Kanaďanov stovky dolárov ročne, keďže zľavy, ktoré rozdáva federálna vláda nestačia na kompenzáciu zvýšených nákladov na pohonné hmoty.

Trudeauova vláda’aktuálne environmentálne ciele – v zhode s Organizáciou Spojených národov’ “Agenda 2030 pre udržateľný rozvoj” – zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.

Zníženie a prípadné odstránenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina stojaca za socialistickou “agendou Veľkého resetu” – organizácia, v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.

Kontakt:

Pravda ctihodný Justin Trudeau, PC, poslanec
predseda vlády Kanady,
Úrad predsedu vlády
80 Wellington Street
Ottawa, ON K1A 02A2
https://www.pm.gc.ca/en/connect/contact