Shutterstock_1327686347-810x500.jpg

Petícia odsudzuje Macy's Thanksgiving Day Parade ako "nebinárnu, transgender extravaganciu

0
Kultúra života

One Million Moms, skupina na ochranu nevinnosti detí, spustila petíciu odsudzujúcu Macy’s Thanksgiving Day Parade za to, že môže vystaviť “desiatky miliónov divákov doma liberálnej LGBTQ agende.”

Petícia sa odvoláva na zaradenie predstavení, v ktorých “vystupujú transrodoví a nebinárni umelci” do kedysi rodinnej sviatočnej tradície.

Ke dňu písania tohto článku petíciu podpísalo viac ako 22 000 ľudí.

One Million Moms sa opisuje ako “mocný nástroj” pre rodičov “proti nemorálnosti, násiliu, vulgárnosti a vulgarite, ktoré zábavné médiá chrlia na vaše deti.”

“Nebinárnu a transgenderovú extravaganciu, ktorá bude k videniu na tento Deň vďakyvzdania, vám prinesie spoločnosť Macy’s počas každoročne sponzorovanej prehliadky na Deň vďakyvzdania,” začína petícia. “Ak ich na to vopred neupozorníme, tohtoročná”sviatočná prehliadka potenciálne vystaví desiatky miliónov divákov doma liberálnej LGBTQ agende.”

Muzikálové predstavenia z dvoch broadwayských muzikálov, Shucked a & Juliet, sa predstavia počas prehliadky. V oboch predstaveniach vystupujú v hlavných úlohách transrodoví a nebinárni umelci. V petícii sa uvádza:

Justin David Sullivan, ktorý sa osobne identifikuje ako nebinárny, sa predstaví v predstavení & Juliet na prehliadke. Na javisku v muzikáli Sullivan hrá úlohu “May,” nebinárneho priateľa Júlie.

Tento rok Sullivan odmietol možnosť uchádzať sa o ceny Tony s tým, že tradičné herecké kategórie treba prehodnotiť, aby viac “zahŕňali” rodovo nekonformných hercov.

Alex Newell, biologický muž, ktorý sa tiež identifikuje ako nebinárny, získal tento rok cenu Tony za hlavný výkon v hre Shucked, kde stvárnil ženskú úlohu Lulu.

Newell, ktorý používa všetky zámená (on/ona/oni), si pri nedávnych verejných vystúpeniach obliekol ženské’šaty a na odovzdávanie cien Tony sa obliekol do trblietavých zlatých plesových šiat.

“Hanba spoločnosti Macy’s za to, že podporuje a sponzoruje tento typ zábavy,” uvádza sa v petícii. “Stále nemôžeme dôverovať obchodnému domu Macy’s Dept. Je jasné, že spoločnosť Macy’s nemá na zreteli najlepšie záujmy našich detí. Spoločnosť Macy’s musí vedieť, že dôveru si treba zaslúžiť, a ak sa raz stratí, je ťažké ju získať späť.”

Nie je to’prvý prípad, keď kultová sviatočná prehliadka zaradila do svojho programu predstavení LGBT materiál.

V roku 2003 sa homosexuálny herec Harvey Feinstein, ktorý účinkoval v muzikáli Hairspray, objavil ako “pani Clausová” v sprievode s tematikou saní.

Členovia hereckého obsadenia filmu Priscilla, kráľovná púšte, vystúpili v roku 2011 v drag oblečení a herecké obsadenie filmu Kinky Boots vystúpilo v drag oblečení v roku 2013.

V minulom roku pochodovala v sprievode 150-členná “Lesbian & Gay Queer Big Apple Corps” skupina.

One Million Moms, divízia Americkej asociácie rodín, sa v rokoch preslávila bojom proti úpadku morálky v zábavnom priemysle.

V roku 2017 skupina viedla bojkot spoločnosti Disney kvôli jej propagácii LGBT agendy v remakeu Kráska a zviera, pričom spoločnosti Disney odkázala, že škodlivé sexuálne politické programy nemajú vo filmoch pre deti’miesto.

Jedna miliónová mama viedla bojkot Toy Story 4 v roku 2019 pre zobrazenie lesbického páru ako rodičov. “Scéna je jemná, aby … znecitlivovala deti. Je však zrejmé, že dieťa má dve matky a tie spolu vychovávajú deti,”v petícii skupiny’sa píše.

V roku 2020 založili protestnú petíciu proti novému detskému’filmu spoločnosti Disney, Na ceste, prvému animovanému filmu štúdia’s otvorene homosexuálnou postavou. V tom istom roku pohrozili aj bojkotom Orea pre jeho LGBTQ+ kampaň.

Jeden milión mám protestoval aj proti televíznym programom, ako sú The Powerpuff Girlsa PBS’Arthur, pre ich LGBT indoktrináciu detí.