Bradley-Reed-1-810x500.jpeg

Veterán námornej pechoty pri príležitosti Dňa veteránov: "Naša krajina čelí vnútornému nepriateľovi, ktorý sa vyrovná akejkoľvek zahraničnej sile

43
Neutral

O jedenástej hodine jedenásteho dňa jedenásteho mesiaca roku 1918 sa skončili boje v Európe. Prímerie uzavreté medzi spojencami a Nemeckom znamenalo, že veľká vojna sa oficiálne skončila.

O rok neskôr vyhlásil prezident Woodrow Wilson 11. november za federálny sviatok. V roku 1954 Kongres odhlasoval zmenu názvu na “Deň veteránov, ” pripomínajúci všetkých, ktorí slúžili na obranu nášho veľkého národa.

Dnes síce väčšina vie, že Deň veteránov je dňom, keď si pripomíname a uctievame všetkých, ktorí bojovali na ochranu našej slobody - názov hovorí takmer za všetko -, ale málokto pozná dôvod jeho vzniku alebo veľké obete, ktoré Američania priniesli v oboch svetových vojnách.

Všetky vojny sú strašné! V priebehu svetových dejín sa až príliš veľa z nich viedlo s cieľom udržať alebo rozšíriť moc vládcu alebo diktátora, alebo v mene náboženskej nenávisti, politickej ideológie či drancovania zdrojov iného národa.

Amerika bojovala v dvoch svetových vojnách z nevyhnutnosti. Do druhej svetovej vojny nás priviedol útok na našu vlastnú pôdu.

V oboch prípadoch boli prakticky všetci Američania jednotní v tom, že urobili všetko, čo bolo v ich silách — bez ohľadu na mieru osobných obetí — aby bojovali za víťazstvo. A podarilo sa nám to!

Od konca druhej svetovej vojny sa tí, ktorí zastávajú politické funkcie, často ukázali ako vojnoví štváči, ktorí nás zatiahli do nekonečného radu vojen, pre ktoré sme nemali žiadnu dôveryhodnú stratégiu, ako vyhrať.

Ak národ ide do vojny z iných dôvodov, než aby bojoval s cieľom zvíťaziť, zlyhá a jedinými víťazmi — jedinými ľuďmi, ktorí na tom zarobia — sú politici a vojensko-priemyselný komplex.

Kórea, Vietnam, Irak, Púštna búrka, vojna proti terorizmu, Afganistan a teraz Ukrajina to dokazujú znova a znova.

Po druhej svetovej vojne sa nastupujúce generácie fixovali na svoj životný štýl. Po povojnovej eufórii a hospodárskom rozmachu nasledoval “sex, drogy a rock & roll” 60. &; 70. rokov, ktoré ustúpili ekonomickej a morálnej mizérii Carterových rokov. Amerika sa odrazila od dna počas Reaganovej éry a celé desaťročia sa tešila nevídanému blahobytu. Osobná autonómia a sebarealizácia sa stali prvoradými, zatiaľ čo láska a oddanosť Bohu, rodine a vlasti ustúpili.

Po desaťročia naše štátne školy a elitné univerzity vychovávali absolventov, ktorí sa vysmievali tým, ktorí si cenia “Boha & krajinu, ” a napriek tomu sú to ľudia, ktorí teraz zastávajú miesta pri moci vo vláde, veľkých technológiách, korporátnom svete a médiách.

Demokratická strana JFK už nie je “liberálna.” Teraz ju ovládajú prebudení neomarxisti, ktorí podnecujú nenávisť a rozkol a šíria ideológie protikladné Amerike a jej vzniku s cieľom zničiť náš kapitalistický systém.

Najznepokojujúcejšie je, že ideály woke, ako napríklad “rozmanitosť, rovnosť a inklúzia” (DEI), “kritická teória rasy” (CRT) a dokonca transgenderizmus, sú teraz v našej armáde presadzované nad rámec pripravenosti a viedli k prudkému poklesu počtu odvedencov.

Je to jasné: naša krajina teraz čelí vnútornému nepriateľovi, ktorý sa vyrovná akejkoľvek zahraničnej sile.

Všetci musíme zo všetkých síl bojovať, aby sme Ameriku získali späť od zradcov, ktorí sú teraz v úrade.

Jedine tak si môžeme skutočne uctiť našich veteránov. Nesmieme dovoliť, aby ich hrdinské obete vyšli nazmar.

V tento Deň veteránov si ja — spolu s mojou rodinou, bratmi a sestrami z námornej pechoty a príslušníkmi všetkých ostatných zložiek armády Spojených štátov amerických — hrdo a hlboko pripomenieme všetkých, ktorí slúžili na to, aby sa Amerika stala NAJVÄČŠOU BOHATOU KRAJINOU v dejinách sveta.

Stojím pevne za svojou prísahou, že nikdy “nenechám b*st*rdov vyhrať.”

Jeden z posledných príspevkov veterána Bradleyho Reeda pred tým, ako Twitter natrvalo vymazal jeho účet.

Bradley Reed je veterán námornej pechoty, ktorý absolvoval štyri dlhšie turnusy v Afganistane a ktorý teraz pracuje ako pilot komerčnej leteckej spoločnosti pre medzinárodného dopravcu.