Screenshot-2023-11-01-at-2.11.06-PM-810x500.png

SLEDUJTE: Pierre Poilievre vyzýva Trudeaua, aby vo výmene v parlamente vyhlásil "voľby o uhlíkovej dani

26
Kultúra smrti

Líder Konzervatívnej strany Kanady (CPC) Pierre Poilievre vyzval liberálneho premiéra Justina Trudeaua, aby vypísal “voľby o uhlíkovej dani”, aby sa Kanaďania mohli sami rozhodnúť, či chcú vládu za alebo proti dani, ktorá v niektorých provinciách spôsobila zdvojnásobenie účtov za vykurovanie domácností.  

“Pán predseda parlamentu, on [Trudeau] hovorí, že chce zaviesť pauzu pre niektorých ľudí na niektorých miestach. Ja sa chcem zbaviť dane pre všetkých ľudí na všetkých miestach a navždy. Prečo nenecháme Kanaďanov rozhodnúť?" ”povedal Poilievre počas utorkovej Hodiny otázok v Dolnej snemovni. 

“Prečo premiér’nepozastaví daň v celej krajine, kým Kanaďania nepôjdu k voľbám, aby sme mali voľby o uhlíkovej dani a Kanaďania si mohli vybrať jeho plán na štvornásobné zvýšenie dane? Alebo môj plán na zrušenie dane.” 

V reakcii Trudeau vyhlásil, že konzervatívci “stále chcú bojovať v ďalších voľbách na popieraní klimatických zmien,” a že sa “mýlia”, pretože Kanaďania by opäť volili liberálov.  

Po tom, ako Trudeau naznačil, že Kanaďania budú opäť voliť liberálov, napriek tomu, že prieskumy naznačujú, že strana by v prípade dnešného vypísania volieb výrazne prehrala, Poilievre rukou gestikulovalaby “to [voľby] priniesol.”  

Dnes Poilievre usporiadal tlačovú konferenciu, na ktorej opäť naliehal na Trudeaua, aby vypísal “voľby týkajúce sa uhlíkovej dane”.  

Oznamuje, že čoskoro predloží v Dolnej snemovni návrh, ktorý bude požadovať pozastavenie uhlíkovej dane v celej Kanade.  

Liberálna strana, ktorá má menšinovú vládu, vytvorila minulý rok neformálnu koalíciu s Novou demokratickou stranou (NDP), pričom druhá menovaná strana súhlasila s podporou a udržaním prvej menovanej pri moci až do ďalších volieb, ktoré sú stanovené zákonom v roku 2025.  

Doteraz, aj po nespočetných škandáloch federálnej vlády, NDP ešte neodstrihla svoju podporu Trudeauovým’liberálom.  

Kontroverziu okolo uhlíkovej dane “pauzy” však vyvolali provinčné opozičné strany NDP v Alberte a Saskatchewane, ktoré žiadajú, aby sa pauza na uhlíkovú daň uplatňovala celonárodne.  

Kontroverzia okolo uhlíkovej dane “pauzy” nastala po tom, čo Trudeau minulý týždeň oznámil, že pozastavuje výber uhlíkovej dane z vykurovacieho oleja pre domácnosti v atlantických kanadských provinciách na tri roky. Oznámenie Trudeaua’prišlo uprostred dizajnové čísla prieskumov verejnej mienky ukazujú, že jeho vláda bude v nasledujúcich voľbách s prehľadom porazená Konzervatívnou stranou.   

Poilievre vyzval Trudeaua, aby zaobchádzal so všetkými Kanaďanmi “rovnako” a “zrušil” uhlíkovú daň pre všetkých, nielen pre jeden región krajiny.   

Včera Trudeau zdvojnásobil svoju daňovú výnimku len pre jednu časť krajiny a vyhlásil, že už nebudú žiadne úľavy na uhlíkovej dani pre iné provincie.

LifeSiteNews začiatkom mesiaca informoval, ako Trudeau’ova uhlíková daň stojí Kanaďanov stovky dolárov ročne, keďže zľavy, ktoré poskytuje federálna vláda nestačia na kompenzáciu zvýšených nákladov na pohonné hmoty.   

Trudeau vytvára obrovskú roztržku s provinciami, ktoré sú proti uhlíkovej dani  

Trudeau’najnovšia ponuka trojročnej pauzy na uhlíkovú daň v Atlantickej Kanade spôsobila veľkú roztržku so západnými provinciami bohatými na ropu a zemný plyn, najmä s provinciami Alberta a Saskatchewan.  

Premiér Saskatchewanu Scott Moe v pondelokpovedal, že jeho provincia prestane vyberať federálnu uhlíkovú daň zo zemného plynu používaného na vykurovanie domácností od 1. januára 2024, ak nedostane podobnú daňovú úľavu ako atlantické kanadské provincie.  

Premiérka Alberty Danielle Smithová uviedla, že bude skúmať, či je na mieste napadnúť uhlíkovú daň na Najvyššom súde. Poznamenala však, že keďže Alberta má na rozdiel od Saskatchewanu deregulovaný energetický priemysel, nie je v pozícii, aby zastavila výber federálnej uhlíkovej dane.  

Počas víkendu Moe aj Smith vyhadzovali Trudeaua ako nebezpečenstvo pre konfederáciu po tom, čo jeho minister pre hospodársky rozvoj vidieka Gudie Hutchings povedal ak chcú občania v iných provinciách rovnaké daňové výnimky ako liberálmi ovládaná Atlantická Kanada, potom “musia zvoliť viac liberálov v Prérii, aby sme mohli viesť aj tento rozhovor.”  

Včera si Smith vystrelil z Trudeaua kvôli jeho ministrovi’a povedal: “Potrebujete ešte nejaké potvrdenie?” 

“Žiadne ‘vyčlenenie’ pre západnú Kanadu, pretože sme’nezvolili dosť liberálov,” písala na X (predtým Twitter.)  

Saskatchewan a Alberta opakovane sľúbili že uprednostnia záujmy svojich obyvateľov pred záujmami Trudeauovej vlády’“neústavné” požiadavky, pričom dôsledne pripomínajú federálnej vláde, že ich infraštruktúra a hospodárstvo závisia od ropy, plynu a uhlia.   

Súčasné environmentálne ciele Trudeauovej vlády v zhode s Organizáciou Spojených národov “2030 Agenda for Sustainable Development” – zahŕňajú postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.   

Zníženie a prípadné zrušenie využívania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu sa tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina stojaca za socialistickou “agendou Veľkého resetu” – organizácia, v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.   

V súčasnosti Kanaďania, ktorí žijú v provincii, ktorá nemá vlastný systém uhlíkovej dane, spadajú pod federálny systém stanovovania cien uhlíka a platia 65 dolárov za tonu. Trudeauova vláda má však za cieľ do roku 2030 dosiahnuť 170 dolárov za tonu.   

To zvýši náklady na všetko. Nedávna správa odhalila že na dosiahnutie Trudeauových’čistých nulových cieľov do roku 2050 je potrebná daň z uhlíka vo výške viac ako 350 dolárov za tonu.