Pence-e1698527321308-810x500.jpeg

Mike Pence odstupuje z prezidentských pretekov v roku 2024 na pozadí neúspešných prieskumov

30
Kultúra smrti

Bývalý viceprezident Mike Pence v sobotu oznámil, že ukončil svoju prezidentskú kampaň v súvislosti s neúspešnými prieskumami verejnej mienky a problémami so získavaním finančných prostriedkov.

“Biblia nám hovorí, že na každý účel pod nebom je čas. Počas posledných šiestich mesiacov som cestoval po krajine a prišiel som sem, aby som povedal, že’mi je jasné, že’nie je môj čas,” povedal v prejave na zjazde Republikánskej židovskej koalície v Las Vegas.

“Takže po dlhých modlitbách a úvahách som sa rozhodol s účinnosťou od dnešného dňa pozastaviť svoju prezidentskú kampaň,” povedal Pence. “Je mi to jasné: Dodal však, že “nikdy neprestane bojovať za zvolenie zásadových republikánskych lídrov do všetkých úradov v krajine.”

Čítajte: Mike Pence útočí na DeSantisa za ukončenie woke Disney’špeciálnych privilégií na Floride

Bývalý viceprezident a guvernér Indiany je prvým vysokopostaveným kandidátom, ktorý odstúpil zo súboja o republikánsku prezidentskú nomináciu po tom, čo sa mesiace snažil získať dynamiku.

Pence’má v súčasnosti v prieskumoch verejnej mienky v priemere len 3,5 percenta a v treťom štvrťroku vyzbieral len 3,3 milióna dolárov.

Donald Trump, súčasný republikánsky líder, získal viac ako 45 miliónov dolárov, zatiaľ čo jeho najbližší konkurent, floridský guvernér, získal v prieskumoch verejnej mienky len 2,5 milióna dolárov. Ron DeSantis, získal približne 15 miliónov dolárov.

Pence, ktorý zastáva liberálne postoje k rôznym sociálnym otázkam a do centra svojej kampane postavil kritiku Trumpa, sa neúspešne pokúšal získať konzervatívnych kresťanských voličov.

Vlani tento bývalý evanjelik podporil “liečbu neplodnosti” ako je oplodnenie in vitro a povedal, že rešpektuje rozhodnutie Najvyššieho súdu’Obergefell, ktoré legalizovalo “manželstvá” osôb rovnakého pohlavia” na celoštátnej úrovni.

V júni Pence napadol DeSantisa za zrušenie špeciálnych zákonných privilégií spoločnosti Disney’v štáte a povedal, že Florida ide “po stopách radikálnej ľavice.”

V rozhovore s Dr. Jordanom Petersonom bývalý viceprezident tiež povedal, že podporuje dospelé osoby, ktoré podstupujú “zákroky na zmenu pohlavia”.