Untitled-810x500.png

EXKLUZÍVNE: Paulette Harlowová, záchrankyňa za život, vysvetľuje, čo ju inšpiruje k pomoci pri záchrane nenarodených detí

0
Kultúra života

Záchrankyňa a obžalovaná v treťom súdnom procese vo veci FACE Act vo Washingtone, 75-ročná Paulette Harlowová, povedala pre LifeSiteNews, že chce, aby sa ženy dozvedeli pravdu o potratoch namiesto toho, aby sa im klamalo, a že ak sa ich obavy skutočne rozptýlia, matky si často zvolia život. 

V exkluzívnom rozhovore pred budovou súdu v D.C.C. Federal Courthouse, Harlowová hovorila pre LifeSiteNews o tom, prečo prišla do Washington Surgi-Center v roku 2020, za čo je v súčasnosti súdená. 

“Zasvätila som svoj život záchrane nenarodených detí, pretože viem, že je to Božia vôľa. Viem, že sú to jeho vzácne deti. Sú stvorené na Jeho obraz a podobu a On nechce, aby im bolo ublížené.” 

“Ženy potrebujú riešenia pre svoje krízové tehotenstvá,” dodala. “Nepotrebujú, aby niekto prišiel a povedal: Ja’vám zabiju vaše dieťa, nevadí vám, že za to zaplatíte.” 

Či už ide o’bývanie, alebo o zotrvanie v škole, alebo o rozhovor s rodičom, povedala Harlowová, “nech už sa boja čohokoľvek, čo ich priviedlo na potratovú kliniku, myslím si, že práve s tým by sme sa im mali snažiť pomôcť.” Vysvetlila, že toto je jej cieľom pri poradenstve na chodníku pred potratovými zariadeniami, ktoré pravidelne robila so svojím manželom. 

PODROBNÉ:  

“Väčšina ľudí v Spojených štátoch nechápe, že interrupcia je odstránenie rúk a nôh dieťaťa, kým je živé, rozdrvenie lebky dieťaťa, kým je živé, a jeho odsatie.” 

Odmietajúc všeobecne rozšírený mýtus, že nenarodené dieťa je “len klbko tkaniva,” Harlowová zdôraznila: “To je lož. Dieťaťu už 21 dní bije srdce. Toto ženám nehovoria.” 

“Pre matky v kríze môžeme urobiť niečo lepšie,” povedala.  

Toto zopakovalo to, čo Harlowová práve povedala súdu v to popoludnie, keď vystupovala pred súdom. Trvala na tom, že cieľom jej účasti na záchrannej akcii v októbri 2020 bolo poradiť tehotným matkám a pomôcť im dozvedieť sa pravdu o potratoch. 

“Chceli sme pomôcť matkám, povedala. Rozhodla sa vstúpiť na kliniku, pretože “som mala v pláne ísť si sadnúť a modliť sa.” 

Podľa jej slov: 75-ročná zdravotne postihnutá pro-life aktivistka sa postaví pred súd za údajné porušenie zákona FACE  

Ve štvrtok predstúpila pred súd aj jej kolegyňa, záchranárka pro-life Joan Bell, ktorá potvrdila, že dôvodom záchrany bolo zabrániť interrupciám a dať ženám vedieť, že majú aj iné možnosti. Bellová vyzerala v dobrej nálade a povedala, že čas strávený vo väzení využíva ako čas rozjímania, modlitby a pokánia a obetuje ho za ukončenie potratov. 

Biskup Kevin Sweeney z diecézy Paterson v New Jersey nedávno napísal dojímavý list, v ktorom Bellovú pochválil za “jej inšpiratívny život a oddanosť veci pro-life.” “Verím, že Joan Andrews Bellová, jej hlas, príklad a svedectvo sú hodné našej pozornosti,” napísal biskup. 

Harlowová súdu povedala, že keď vstúpila do čakárne zariadenia, uprostred veľkého rozruchu ju na zem zrazil zamestnanec kliniky, ktorý ju udrel kovovým koncom tyče na mop, čím jej spôsobil zranenie. 

Harlowová bola v ten deň zatknutá spolu s ďalšími pro-life záchranármi a je poslednou z osôb obvinených ministerstvom spravodlivosti (DOJ) za záchrannú akciu z októbra 2020, ktorá sa má postaviť pred súd. V súčasnosti je v domácom väzení, a hoci môže chodiť k lekárovi, Harlowová nesmie chodiť do kostola. 

Po záverečných rečiach, ktoré odzneli včera na súde, Harlowová teraz čaká, kým sudkyňa Collar-Kotellyová preskúma prípad a vynesie rozsudok, ktorý podľa jej slov padne do novembra. 17. Kotellyová súdu naznačila, že v závislosti od jej verdiktu a zdravotného stavu Harlowa’nemusí vyžadovať, aby sa strany osobne dostavili do súdnej siene, čím zrejme naznačila, že Harlowovi môže byť venovaná osobitná pozornosť, aby sa vyhol bezprostrednému uväzneniu, ktoré po odsúdení utrpeli jej kolegovia za život. 

Spolu s porušením zákona FACE Act boli obžalovaní obvinení z “konšpirácie proti právam.”Za tieto dve obvinenia hrozí možnosť 11 rokov väzenia. Bolo podané odvolanie a existuje nádej, že americký Kongres alebo Najvyšší súd USA zruší zákon FACE.  

RELATED 

Sudca povolil obhajobe predvolať uväznených pro-liferov, aby svedčili v treťom súdnom procese v DC o zákone FACE 

Ako posielať listy, peniaze pro-liferom uväzneným za porušenie FACE Act  

‘Zachraňujeme životy’: Záchranári za život premenili pobyt vo väzení na ďalšiu službu