Chuck-Grassley-810x500.png

FBI dostala "kriminálne informácie" o Bidensovi zo 40 dôverných zdrojov, tvrdí senátor Grassley

36
Kultúra smrti

Republikánsky americký senátor Chuck Grassley z Iowy tvrdí, že Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) získal “kriminálne informácie” od 40 dôverných zdrojov, ktoré sa týkali rodiny Bidenovcov.

V utorkovom liste adresovanom generálnemu prokurátorovi Merrickovi Garlandovi a riaditeľovi FBI Christopherovi Wrayovi Grassley uviedol, že informácie, ktoré agentúre poskytol, sa týkali prezidenta Joea Bidena, jeho syna Huntera a Bidenovho brata Jamesa.

“Tento list je založený na dlhoročnom vyšetrovaní vrátane poskytnutia informácií, záznamov a tvrdení od viacerých informátorov ministerstva spravodlivosti [DOJ], ktoré naznačujú, že existuje - a existovala - snaha niektorých predstaviteľov ministerstva spravodlivosti a FBI o nesprávne zdržanie a zastavenie úplnej a kompletnej vyšetrovacej činnosti v súvislosti s rodinou Bidenovcov, vrátane, ale nielen, FD-1023, ktoré sa týkajú rodiny Bidenovcov,” napísal Grassley.

Informácie, ktoré FBI poskytli dôverné ľudské zdroje (Confidential Human Sources - CHS), spracovávalo viacero terénnych kancelárií FBI po celej krajine. Grassley však ďalej tvrdí, že washingtonskej pobočke agentúry’sa v niektorých prípadoch podarilo úspešne zastaviť podávanie správ a informácií z týchto zdrojov tým, že tieto informácie falošne zdiskreditovala ako zahraničné dezinformácie, čo podľa Grassleyho’spôsobilo zastavenie vyšetrovacej činnosti.”

“Na základe informácií, ktoré môjmu úradu v priebehu rokov poskytlo viacero dôveryhodných informátorov, sa zdá, že na ministerstve spravodlivosti a v FBI existuje snaha o zastavenie vyšetrovacej činnosti týkajúcej sa rodiny Bidenovcov,” tvrdí Grassley.

“Takéto rozhodnutia poukazujú na významnú politickú zaujatosť, ktorá infikuje rozhodovanie nielen generálneho prokurátora a riaditeľa FBI, ale aj radových agentov a prokurátorov.”

Grassley’v liste podrobne opisuje jeden prípad údajného zasahovania, pri ktorom pracovná skupina FBI pokúsila sa zastaviť vyšetrovanie oznámenia FD-1023, ktoré údajne Joe a Hunter Bidenovci dostali 5 miliónov dolárov od Mykola Zlochevského, ukrajinského oligarchu a generálneho riaditeľa spoločnosti Burisma Holdings, výmenou za prepustenie ukrajinského prokurátora Viktora Šokina, ktorý v tom čase vyšetroval Burismu a keď bol Hunter členom predstavenstva spoločnosti’– čin, ktorý Joe Biden údajne chválil.

Podľa Grassleyho, stretnutie sa uskutočnilo vo februári 2020 v pobočke FBI’v Pittsburghu, aby sa prediskutovali “vyšetrovacie záležitosti” súvisiace s vyšetrovaním, do ktorého je zapojený Hunter Biden. Nasledujúci mesiac bolo zriadené “hodnotenie opatrovníka”s cieľom analyzovať informácie, ktoré FBI poskytol v súvislosti s Hunterom Bidenom Rudy Giuliani, v tom čase bývalý právny zástupca prezidenta Donalda Trumpa’

Analýza našla dokument FD-1023 z marca 2017 týkajúci sa vyšetrovania kleptokracie v prípade Zlochevského, ktorý sa odvolával na Huntera Bidena, čo podnietilo ministerstvo spravodlivosti a FBI, aby požiadať spracovateľa CHS, ktorý dokument predložil, aby ho opätovne vypočul. Druhý rozhovor podnietil vytvorenie dokumentu FD-1023 z júna 2020, ktorý Grassley v júli zverejnil. Grassley ďalej uvádza, že keďže terénny úrad vykonával hodnotenie, bol “obmedzený vo svojich vyšetrovacích schopnostiach” a mohol vykonávať len kontrolu vyhľadávania údajov, a nie vydávať predvolania a príkazy na prehliadku.

V auguste 2020 však vyhodnotenie začal dozorný spravodajský analytik FBI Brian Auten použila Úloha pre zahraničný vplyv na vyhľadávanie informácií CHS týkajúcich sa Bidenovcov v snahe diskreditovať ako “zahraničné dezinformácie” a pokúsila sa zastaviť vyšetrovacie kroky pod zámienkou, že obsahujú “dezinformácie.”

Medzičasom Grassley a republikánsky senátor Ron Johnson z Wisconsinu boli “neprimerane informovaní” v tomto mesiaci pracovnou skupinou v súvislosti s vyšetrovaním Bidensovcov po tom, ako dostali “nátlak od demokratov z Kongresu.”

“Presný základ toho, ako tím ústredia FBI vybral konkrétne informácie na zahrnutie do Autenovho”hodnotenia, nie je známy, ale v centre pozornosti tímu ústredia FBI”boli hanlivé informácie o Hunterovi Bidenovi a Joeovi Bidenovi,” Grassley písal.

Politická kancelária v Pittsburghu’hodnotenie bolo konečne uzavretý v septembri toho roku a jeho závery zaslal prokurátor pre západný okres Pensylvánie Scott Brady hlavnému úradu ministerstva spravodlivosti. Grassley tiež tvrdí, že Brady koordinoval svoju činnosť s Úradom prokurátora USA’pre východný okres New York, aby zistil, či FD-1023 obsahuje alebo neobsahuje dezinformácie.

Úrad určil, že neobsahuje “žiadne zásahy do známych zdrojov ruských dezinformácií,” uviedol Grassley v liste. Napísal tiež, že informácie obsiahnuté v dokumente boli poskytnuté Davidovi Weissovi, ktorý v súčasnosti pôsobí ako špeciálny poradca vedúci vyšetrovanie obchodných vzťahov Bidenovcov.

Nasledujúci mesiac bola s dokumentom oboznámená asistentka amerického prokurátora Lesley Wolfová, ktorá však “zabránila vyšetrovateľom v hľadaní informácií o zapojení Joea Bidena’do zločineckých dohôd Hunter Biden’” Grassley tvrdí.  Podobné obvinenia voči Wolfovej vzniesli aj whistlebloweri z Internal Revenue Service (IRS), uviedla spravodajská televízia FOX News reportovala. Grassley ďalej uviedol, že osobitný zodpovedný agent Tim Thibault nakázal “cestu hanlivého nahlasovania Huntera Bidena” uzavrieť v októbri 2020 “v nadväznosti na hodnotenie Autena’.”

Grassley v závere listu požaduje, aby mu ministerstvo spravodlivosti a FBI zaslali všetky dokumenty súvisiace s obvineniami, ktoré uvádza, a uvádza, že má v úmysle vypočuť 25 zamestnancov ministerstva spravodlivosti a FBI, ktorí súvisia s obvineniami uvedenými v liste. Agentúry majú na odpoveď čas do 17. novembra.

Grassley už v minulosti napísal obom agentúram viacero listov v súvislosti s obchodnými aktivitami rodiny Biden’ovcov. V máji 2022 poslal agentúram list, v ktorom vyjadril znepokojenie nad správaním Thibaulta ’konaním na sociálnych sieťach, v ktorom prejavil zjavnú nevraživosť voči Donaldovi Trumpovi a jeho priaznivcom.

Dôkazy získané z notebooku Huntera Bidena, ktorý v apríli 2019 nechal v opravovni počítačov v Delaware, poskytujú stopy naznačujúce, že rodina Bidenovcov získala milióny dolárov prostredníctvom Hunterovho’sprostredkovania stretnutí medzi jeho otcom a obchodnými záujmami po celom svete v čase, keď bol Joe Biden viceprezidentom Spojených štátov amerických za vlády Baracka Obamu.

V bezprostrednom predstihu pred prezidentskými voľbami v roku 2020 staršie médiá a bývalý U. B.Spravodajskí úradníci USA argumentovali že autentický laptop bol v skutočnosti ruskou dezinformáciou. Medzitým bolo zdieľanie príbehu na sociálnych sieťach vážne priškrtené, čo je kombinácia faktorov, ktoré potenciálne naklonili voľby v prospech Joea Bidena.

Prezident Biden zo svojej strany vehementne odmietal obvinenia z účasti na obchodných transakciách svojho syna napriek tomu, že dôkazy naznačujú, že svojím synom v súvislosti s jeho angažovanosťou v čínskej ropnej spoločnosti CEFC minimálne raz hovoril, že bol veľa krát prepnutý na hlasitý odposluch počas zahraničných stretnutí Huntera Bidena’s obchodnými partnermi a že samotný Hunter navrhol v textovej správe svojej dcére aby dala otcovi polovicu svojho platu. V auguste republikáni zo Snemovne reprezentantov amerického Kongresu zverejnili memorandum s podrobnými bankovými záznamami o obchodných transakciách Bidenovej rodiny’vrátane obchodov s Barizmou.

Ministerstvo spravodlivosti zatiaľ neodpovedalo na žiadosť LifeSite’o komentár a FBI odmietla poskytnúť komentár k listu pre Daily Caller a odkázala ho na Weissa.