Shutterstock_1695212905-810x500.jpg

Skupina, ktorá pomáha interrupcionistom zlepšiť ich "zručnosti", dostala od kanadskej vlády grant vo výške 1,5 milióna dolárov

0
Kultúra smrti

Kanadský pro-life výskumník a bloger odhalil, že v roku 2022 išlo takmer 1,5 milióna dolárov z peňazí daňových poplatníkov prostredníctvom vládneho grantu do Národnej potratovej federácie Kanady, čo je skupina, ktorá pomáha lekárom vykonávajúcim potraty zlepšovať svoje zručnosti pri odoberaní života nenarodeným deťom.

V nedávnom blogovom príspevku pro-life výskumníčka Patricia Maloneyová odhalila, ako prostredníctvom žiadosti o prístup k informáciám (ATIP) zistila, že National Abortion Federation Canada dostala 1 469 150 dolárov od Health Canada’s “Healthcare Policy and Strategies Program.”

“Ide o to, že tento program bol určený na ‘domácu a komunitnú starostlivosť; paliatívnu starostlivosť a starostlivosť na konci života; starostlivosť o duševné zdravie; a ďalšie federálne provinčno-teritoriálne a novovznikajúce priority,” uviedla Maloneyová.

Ako teda vláda ospravedlňuje poskytnutie dolárov na školenie potratových lekárov, aby zabíjali deti? Tým, že použije program určený na skutočnú zdravotnú starostlivosť a presmeruje doláre do potratových programov.”

Maloneyová si všimla, že jej trvalo 450 dní, kým dostala odpoveď na svoj ATIP, čo by za normálnych okolností malo trvať asi 30 dní.

Všimla si tiež, že v celom dokumente sa používa pojem “tehotné osoby”.

“Už to vlastne“nie sú len ženy, ktoré otehotnejú,” poznamenala.

Národná federácia pre potraty v Kanade je nezisková organizácia, ktorej cieľom je zabezpečiť takzvané “reprodukčné zdravie medzi Kanaďanmi” tým, že zabezpečí, aby “bola interrupčná starostlivosť dostupná a vykonávaná podľa najvyšších štandardov.”

Skupina aktívne podporuje “lekárov, zdravotné sestry, poradcov a administrátorov” pri poskytovaní takzvanej “interrupčnej starostlivosti.”

Čiastočne sa tak deje prostredníctvom vzdelávania lekárov a zdravotných sestier s cieľom “zlepšiť dostupnosť interrupcií zvýšením počtu zdravotníckych pracovníkov vzdelaných a vyškolených v oblasti poskytovania interrupcií.”

Podľa Maloney’ATIP, ktorý je zverejnený zde a zde, konštatuje Program politiky a stratégií v oblasti zdravotnej starostlivosti uvádza celkovo “43.3 milióny na novú iniciatívu v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia,”ktorá je podľa neho “novou investíciou a je oddelená od základného rozpočtu programu (Healthcare Policy and Strategies Program).”

“Tieto finančné prostriedky budú programu poskytnuté s využitím jeho existujúcich právomocí,”uvádza sa v popise programu.

Opis pokračuje slovami: “Podmienky programu umožňujú, aby finančné prostriedky z príspevkov plynuli na iné úrovne vlády, mimovládnym a neziskovým organizáciám, ktoré zasa môžu ďalej rozdeľovať finančné prostriedky tretím stranám na vykonávanie schválených činností.”

Maloneyová poznamenala, že ďalších 25 168 166 dolárov išlo skupinám, ktoré sa podľa jej slov zaoberajú “chladnokrvným zabíjaním detí v maternici.”

Za skupiny, ktoré dostali peniaze, označila Action Canada, Community-Based Research Centre, Canadian Centre for Gender and Sexual Diversity, Centre for Sexuality, Egale Canada, Quebec government, Sherbourne Health Centre Corporation, Sex Information and Education Council of Canada a Trans Care BC.

Maloneyová poznamenala, koľko strán jej ATIP, napríklad 279 a 342, celkovo odhaľuje ideologicky nabitý program.

Výskum naznačuje, že existujú kľúčové prekážky a výzvy súvisiace s nerovným a variabilným prístupom k informáciám a službám v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia v Kanade. Dostupnosť účinných intervencií v oblasti SRH, najmä pre populácie pre marginalizované skupiny vrátane žien, mládeže, LGBTQ2 ľudí, rasovo zvýraznených Kanaďanov a pôvodného obyvateľstva, zostáva v celej Kanade nedostatkom,” Program politiky a stratégií v oblasti zdravotníctva, ako sa uvádza v jej ATIP.

Na strane 252 sa píše o informačnom stretnutí zo 14. októbra 2021, “Program politiky a stratégií v oblasti zdravotníctva (HCPSP) Fond sexuálneho a reprodukčného zdravia (SRHF)”, a jeho “prioritných oblastiach činnosti.”

“V niektorých prípadoch, ženy, transrodové a nebinárne osoby musia prekonávať značné vzdialenosti, ak chcú získať prístup k interrupčným službám, čo môže mať významné dôsledky z hľadiska dostupnosti a financií,” uvádza sa v ňom.

Na strane 332 sa uvádza, že niektoré osoby čelia “prístupu k informačným službám v oblasti sexuálneho reprodukčného zdravia” v oblastiach “nedostatočne pokrytých komunitami,” pričom sa uvádza, ako kľúčové populácie” sú “pôvodní obyvatelia. Ľudia s medzipohlavným stykom. LGBTQ2 ľudia. Novo prichádzajúci ľudia, prisťahovalci, utečenci, zahraniční študenti. Ľudia s telesným, zmyslovým a kognitívnym postihnutím. Populácie s nedostatočnými službami. Seniori. Osoby pracujúce v sex-biznise. Ženy. Mládež.

Maloney poznamenal: “Seniori dostávajú interrupcie?” a dodáva: “Kde sú ich dôkazy pre tieto subjektívne tvrdenia že ‘v niektorých prípadoch’ a ‘príliš často’ existujú ‘prekážky a problémy’ pri vykonávaní interrupcií?"”

“Žiadne nie sú uvedené. Jednoducho sa od nás očakáva, že budeme veriť, že existujú, pretože to tvrdí vláda. Uvádzajú sa najrôznejšie vyhlásenia o faktoch, ktoré nie sú absolútne podložené žiadnymi dôkazmi alebo výskumom. Zdá sa, že chcú len ospravedlniť svoju záľubu v potratoch pre každú pomyselnú nedostatočne zabezpečenú časť populácie,” dodala.

Vláda Trudeau’pokračuje vo financovaní potratov zdanlivo bez obmedzenia

Súčasná federálna vláda Kanady’pod vedením liberálneho premiéra Justina Trudeaua zastáva extrémne propotratové názory. Príkladom toho je, že v ten istý deň, keď sa v Ottawe zhromaždili tisíce pro-life Kanaďanov na 26. kanadskom Národnom pochode za život, Trudeau zašiel až tak ďaleko, že na Twitteri zverejnil pro-potratový odkaz.

Maloneyová poznamenala, ako liberálna vláda pod Trudeauom naďalej odmieta financovanie “organizácií, ktoré ponúkajú alternatívy k potratom.”

“Samozrejme, nie je to prekvapenie, ale vidieť, ako to napíšu čiernou farbou a napíšu, že ‘pokračovanie tehotenstva nie je hodné financovania, je krutá realita tohto potratmi posadnutého režimu pod vedením Justina Trudeaua,” povedala.

Federálny rozpočet na rok 2023 Trudeauovej’liberálnej vlády má vyčleniť 36 miliónov dolárov na financovanie podpory potratov počas troch rokov počnúc rokom 2024 a zároveň obsahuje vyhlásenie, ktoré odsudzuje zrušenie rozsudku Amerika’Roe v. Wade v minulom roku.

Takisto kanadské pro-life skupiny sa vďaka Trudeauovej vláde museli vysporiadať s obmedzeniami, ktoré boli uvalené na spôsob ich protestov.

Kanadská’top pro-life skupina Campaign Life Coalition (CLC) pred niekoľkými mesiacmi podala “ústavnú sťažnosť” proti kanadskej’Parlamentnej ochrannej službe (PPS) po tom, ako táto zabránila pro-life skupine vystaviť fotografie potratených detí počas jej tlačovej konferencie pred kanadským’Národným pochodom za život začiatkom mája na Parliament Hill.

CLC nedávno vystríhala Trudeaua za to, že vyzval na rozšírenie prístupu k potratom a ich ochranu ako “práva.”

Podľa CLC’s webovej stránky potraty zabili v Kanade od ich legalizácie v roku 1969 viac ako 4 milióny pred narodením detí, čo sa približne rovná celkovému počtu obyvateľov provincie Alberta.

Na rozdiel od Spojených štátov, interrupcia v Kanade existuje v právnom vákuu, keďže bola dekriminalizovaná.

V roku 1988 rozhodol Najvyšší súd Kanady o Morgentaler .morgentaler-anniversary-as">zrušil posledný zostávajúci zákon o interrupciách na základe toho, že bol protiústavný. Odvtedy neexistuje žiadny federálny zákon, ktorý by potraty reguloval, a tak je táto prax povolená počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva.