USS-Gerald-Forda-810x500.jpg

Plukovník Macgregor pre Tuckera: Bidenova administratíva ženie USA do vojny "Armagedonu" na Blízkom východe

37
Kultúra smrti

 Vyznamenaný vojnový veterán plukovník Douglas Macgregor varoval, že predstavitelia Bidenovej administratívy ženú Spojené štáty do vojny, ktorá riskuje vojenský konflikt s Iránom, Tureckom, Ruskom a ďalšími krajinami, aby bránili a pomáhali uľahčiť izraelský vojnový zločin, ktorý je pre svet a väčšinu Američanov neprijateľný.

“Vyzerá to tak, že zvoleným cieľom je skutočne Armagedon,” povedal vojenský vedec a autor Tucker Carlson vo svojom najnovšom programe Twitter/X.

Bývalý moderátor vlajkovej lode Fox News otvoril rozhovor nedávnym televíznym klipom, v ktorom republikánsky americký senátor Lindsey Graham z Južnej Karolíny pohrozil Iránu bombovými útokmi na jeho ropné rafinérie, ak jeho spojenecká militantná skupina v Libanone Hizballáh “podnikne masívny útok na Izrael” zo severu v reakcii na vôbec najprudší útok na husto obývané pásmo Gazy.

“Irán, ak budete stupňovať túto vojnu, my’si pre vás prídeme,” ubezpečil Graham.

Izrael’pokračuje v bombardovaní enkláva je reakciou na bezprecedentný útok zo 7. októbra zo strany militantnej islamistickej skupiny Hamas, ktorá pásmo ovláda a je označená za teroristickú organizáciu Izraelom, Spojenými štátmi, Európskou úniou, Kanadou, Spojeným kráľovstvom, Austráliou, Japonskom, Egyptom a Paraguajom.

Podľa izraelských úradov militanti zabili 1 400 ľudí vrátane civilistov a detí, pričom organizácia Human Rights Watch overuje videá, ktoré odhaľujú chladné, úmyselné vraždy (vojnové zločiny) počas útoku. Izraelskí občania stále čelia raketovému ostreľovaniu a desia sa, že môžu znášať oveľa horšie následky, keďže konflikt sa stupňuje a niektoré väčšie, radikálne islamistické sily sa môžu pripojiť k Hamasu a pokúsiť sa zničiť ich národ.

V ďalšom interview v relácii London Real Macgregor dal jasne najavo, že zdieľa názor, že Hamas je teroristická organizácia, ktorú treba zlikvidovať.

“Každý, kto sa pozrel na to, čo Hamas urobil, súhlasí s tým, že Hamas treba zlikvidovať. Nestretol som nikoho, kto by s tým nesúhlasil. Patrí k nim napríklad jordánsky kráľ Abdulláh. Generál Sísí v Egypte má rovnaký názor, dokonca aj pán Erdoğan, ktorý zmenil svoj názor, pôvodne vystupoval proti Hamasu. Nemyslím si, že by to niekto spochybňoval,” povedal Macgregor.

Dodal však: “Problémom je, že kampaň na odstránenie Hamasu sa rýchlo zmenila na kampaň na účinné odstránenie celej populácie Gazy, a to sa vo zvyšku regiónu nedarí.… takže akékoľvek morálne zázemie, ktoré Izraelčania majú, sa rýchlo vytráca.”

Macgregor naznačil, že jeho kritika zahŕňa vážne obavy o to, čo sa stane s Izraelom v dôsledku reakcie USA a Izraela na útok Hamasu. V rozhovore pre London Real uviedol: “Mojou najväčšou obavou v tejto fáze je, že Izrael bude zničený.”

Na strane Gazy orgány ministerstva zdravotníctva Hamasu hlásia oveľa viac ako 7 028 osôb zabitých izraelskými vojenskými náletmi od 7. októbra, vrátane 2 913 detí a 1 709 žien. Okrem toho OCHA ohlásila približne 1 600 nezvestných osôb, ktoré sú pravdepodobne uväznené alebo mŕtve pod trasou, pričom 1,4 milióna ľudí bolo vysídlených v rámci uzavretej oblasti s rozlohou 141 štvorcových míľ, ktorá je od roku 2007 pod sprísnenou izraelskou blockádou.

Ak Palestínčania na Západnom brehu protestujú proti bombardovaniu Gazy, izraelskí vojaci údajne zabili 102 ľudí a 1 889 zranili. Izrael hlási dve úmrtia a 14 zranení vlastného personálu na týchto dvoch okupovaných územiach.

Čítajte: Zahraniční politickí experti tvrdia, že Izrael ohrozuje sám seba tým, že desaťročia zle zaobchádza s Palestínčanmi

Dňa 9. októbra, Izrael odrezal túto uzavretú populáciu s viac ako 2 miliónmi obyvateľov od vody, potravín, pohonných hmôt a ďalších zdrojov a uviedol, že tieto opatrenia budú platiť dovtedy, kým sa nevráti približne 200 rukojemníkov, ktorých 7. októbra uniesol Hamas. Odborníci na ľudské práva a vojenskí odborníci uviedli, že tieto kroky Izraela spolu s jeho bombardovaním civilných oblastí v Gaze sú podľa medzinárodného práva klasifikované ako “kolektívny trest,” vojnový zločin. Iní komentátori, ako napríklad Jewish Voice for Peace, nazývajú tieto opatrenia genocida.

Macgregor vysvetlil, že ak sa takýto scenár, ktorým hrozí Graham, uskutoční, s najväčšou pravdepodobnosťou budeme čeliť “globálnej vojne.”Ak Spojené štáty vstúpia do tohto konfliktu ako “spolubojovník” s Izraelom, “pre Rusko a Turecko bude ”veľmi ťažké nevstúpiť do tohto boja aj proti nám, pretože nebudú tolerovať takýto kolektívny trest, aký Izrael plánuje pre Gazu.”

Veterán z prvej vojny v Iraku ďalej vysvetlil, že minister zahraničných vecí Antony Blinken a ďalší zodpovední činitelia na najvyšších miestach v americkej vláde zrejme podliehajú mylnej predstave, keď sa domnievajú, že nepomer medzi americkými vojenskými kapacitami a kapacitami ich potenciálnych protivníkov je podobný tomu, aký bol na začiatku 90. rokov.

“Nie sme taká veľmoc, akou sme boli v roku 1991,” zhodnotil Macgregor. Navyše, “treba sa pozrieť na arzenál rakiet, ktorými Irán disponuje, a tie môžu s veľkou presnosťou doletieť 1 200 míľ, [dodať] veľmi silné konvenčné hlavice, ktoré by spôsobili obrovské škody a zničili by celé mestské bloky na miestach ako Haifa [a] Tel Aviv.”

Ak by USA bombardovali Irán, Macgregor povedal “všetky základne, ktoré máme v Iraku a Sýrii … by boli terčom útoku a tentoraz by ich zamerali presne a toto ničenie by bolo plošné.”

Takisto varoval, že by sa mohli prejaviť teroristické útoky doma “potenciálne horšie ako 911”, pričom uviedol, že vo vnútri Spojených štátov je “mnoho agentov Hizballáhu”

Ak navyše Izraelčania vstúpia do Gazy a Hizballáh zasiahne na severe, čo vyvolá americký útok na Irán, “skončíme v boji s Ruskom. Rusko sa nebude pokojne prizerať, ako Irán ničí letecká a námorná sila Spojených štátov v regióne,” povedal.

Týmto krokom by sa americké lietadlové lode a ďalšie vojnové lode vo východnom Stredomorí, na ktorých sa nachádza mnoho tisíc amerických vojakov, dostali do situácie, v ktorej by boli zničené. vojakov, “zraniteľné raketami Kinžal a ďalšími raketami, strelami s plochou dráhou letu a hypersonickými raketami, ktoré majú Rusi.”

“A vážne pochybujem, že v tom momente by Turci boli schopní zostať mimo,” pokračoval Macgregor. Turci sú “faktickými vodcami sunnitského moslimského sveta. Majú najväčšie ozbrojené sily v regióne. Sú v tesnej blízkosti Izraela. Mohli by veľmi rýchlo”a nerušene presunúť svoje sily na juh cez Sýriu.

Macgregor: ‘Vyzývam Američanov, aby si všade vypočuli prejav jordánskeho kráľa Abdulláha’

Kľúčová je tu opäť “otázka kolektívneho trestu,” potvrdil plukovník vo výslužbe. Kritizoval Blinkena za vyhlásenie, že Izrael a USA sa chystajú urobiť “čokoľvek, čo bude potrebné” na zničenie Hamasu, čím jasne nerešpektujú medzinárodné právo, ktoré požaduje ochranu nevinných civilistov v ozbrojenom konflikte. A keďže chápeme pravdepodobnú reakciu susedných krajín, táto politika neokonzervatívnejdominantnej Bidenovej administratívy naznačuje jasný zámer rozpútať regionálnu a dokonca globálnu vojnu.

Macgregor ďalej “vyzval Američanov na celom svete, aby si vypočuli prejav jordánskeho kráľa Abdulláha’spred niekoľkých dní v Káhire.”Monarcha síce odsúdil násilie voči všetkým civilistom v Gaze, na Západnom brehu Jordánu a v Izraeli, ale “ďalej zdôraznil, že kolektívny trest uvalený na 2 milióny ľudí je neprijateľný tak podľa medzinárodného práva, ako aj z humanitárnych dôvodov. To’je problém.”

 

Ak ide o krízu, Abdulláh konkrétne povedal: “Som pobúrený a zarmútený týmito násilnými činmi vedenými proti nevinným civilistom v Gaze, na Západnom brehu a v Izraeli. Neúprosná bombardovacia kampaň, ktorá prebieha v Gaze, ako hovoríme, je krutá a neúnosná na každej úrovni. Je to kolektívny trest pre obliehaný a bezmocný ľud. Je to hrubé porušenie medzinárodného humanitárneho práva. Je to vojnový zločin.

“Čím hlbšie však kríza zasahuje, čím je krutosť väčšia, tým menej sa zdá, že sa o to svet zaujíma. Každý iný útok na civilnú infraštruktúru a úmyselné vyhladovanie celého obyvateľstva po potravinách, vode, elektrine a základných potrebách by bol odsúdený. Zodpovednosť by bola vyvodená okamžite, jednoznačne,” navrhol. “Ale nie v Gaze.”

Dalej varoval pred “katastrofálnym” nebezpečenstvom selektívneho uplatňovania medzinárodného práva, ktoré považuje životy niektorých ľudských bytostí za cennejšie ako iné, na základe rasy, náboženstva a hraníc. A stanovil priority pre mierový samit, ktorými sú ukončenie nepriateľských akcií, poskytovanie humanitárnej pomoci civilistom v Gaze a potvrdenie “jednoznačného odmietnutia” núteného alebo vnútorného vysídľovania Palestínčanov, ktoré je podľa neho vojnovým zločinom a “červenou čiarou pre nás všetkých.”

“Dnes Izrael doslova vyhladoval civilistov v Gaze,” povedal Abdulláh. “Palestínčania však už desaťročia nemajú nádej, slobodu a budúcnosť, pretože keď bomby prestanú padať, Izrael nikdy nie je braný na zodpovednosť. Nespravodlivosť okupácie pokračuje a svet od nej odchádza” (úplný prepis).

Čítajte: Jeruzalemský katolícky patriarcha vyzýva na ukončenie izraelskej okupácie Palestíny, obnovenie modlitieb

Macgregor povedal Carlsonovi, že v’americkej’snahe stáť na strane Izraela’a pomáhať ho chrániť, sme sa vydali inou cestou a morálnu bezúhonnosť sme hodili za hlavu.”

“Ako pomôcť jednému [Izraelu] bez toho, aby ste spáchali vojnový zločin proti druhému [Palestínčanom]? To je problém kolektívneho trestu. To je problém s vyhladzovaním Gazy a snahou zmiesť jej obyvateľstvo,” povedal. “To’je pre nás ako Američanov neprijateľné.”

Izrael sa dopúšťa kolektívneho trestu ‘neprijateľného’ pre Američanov; výsledná vojna by mohla ohroziť existenciu židovského štátu

Okrem toho, keďže izraelskí predstavitelia v priebehu rokov mali vo všeobecnosti rozšírenie svojich hraníc “na celú Palestínu” ako cieľ, zahŕňajúci “všeobecnú evakuáciu” arabského obyvateľstva, dokonca pod “brutálnym nátlakom”, Macgregor Carlsonovi pripomenul, že “Izraelčania by chceli obyvateľstvo [Gazy] vytlačiť” do Egypta, čo zostáva vojnovým zločinom.

“A keďže Američania vidia viac ničenia a z Gazy prichádza čoraz viac filmových záberov a fotografií, na ktorých sú vidieť umierajúce deti, ženy, starci, ktorí sú zabíjaní, podpora Izraela bude klesať,” varoval plukovník vo výslužbe. “A zároveň hnev a nenávisť vo vnútri regiónu, ktorý už teraz nemá rád Izrael, bude fenomenálna.”

Táto dynamika už naberá na sile, čo dokazuje egyptská vláda, ktorá síce hlavnú príjemca americkej zahraničnej pomoci, “bola pre Izrael dobrým strategickým partnerom.”Ale kvôli verejnému pobúreniu v ich krajine v súvislosti s bombardovaním Gazy, “najmenej 100 000 egyptských vojakov bolo presunutých k hraniciam s Gazou,” uznávajúc, že “možno budú musieť zapojiť Izraelčanov”, pretože nikto iný nebude chrániť týchto viac ako 2 milióny civilistov v enkláve.

Ak sa tak stane, Egypt zaútočí z juhu a Hizballáh zo severu, vtiahne do konfliktu všetky tieto ďalšie mocnosti vrátane USA, začne sa táto regionálna vojna, ktorá nielenže ekonomicky a fyzicky poškodí Ameriku, “ale môže ohroziť samotnú existenciu Izraela.”

Akkoľvek chcú USA chrániť Izrael, “možno to nebudeme môcť urobiť, ak sa táto vojna vymkne spod kontroly. A buďme úprimní: v minulosti sa vojny vymkli spod kontroly. Pohybujú sa smerom, ktorý ste nikdy nepredpokladali. Takže ak si myslíte, že môžete túto cestu naplánovať dopredu, ako si myslí Lindsey Graham, ste blázon. Keď sa to raz rozpúta, už sa to’nedá zvládnuť,” povedal Macgregor.

Konflikt by mohol viesť k tretej svetovej vojne, pričom posilnené Rusko by sa nebálo zasiahnuť proti oslabeným USA.

Macgregor tiež poznamenal, že na rozdiel od správ v médiách, “názor v Izraeli je rozdelený. Každý, kto si myslí, že všetci v Izraeli za tým stoja, sa mýli. Sú tam ľudia, ktorí sú ochotní sprostredkovať. Vo vnútri moslimského/arabského sveta sú ľudia, ktorí s nimi budú za týchto okolností spolupracovať."”

Pripomínajúc tupú realitu súčasnej situácie dodal: “Viete, v istom momente si niekto v Izraeli musí povedať, že ak nemôžeme zabiť všetkých, musíme žiť s každým, či sa nám to páči alebo nie.”

Vyzývajúc na “obdobie ochladenia” v konflikte v snahe dosiahnuť mier, Macgregora povzbudila ponuka tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdoğana zo začiatku tohto týždňa na sprostredkovanie sporu medzi Izraelom a Hamasom.

“Jeho ochota sprostredkovať je jasným svetlom na inak veľmi tmavom nebi. A na to by sme sa mali pozerať, pretože nechceme regionálnu vojnu. Zničila by nás ekonomicky,”povedal." “Rusko je vojensky silnejšie, než’bolo od 80. rokov, a je pripravené vstúpiť na stranu Iránu. Všetci by sme sa nad tým mali vážne zamyslieť.”

“A každý, kto si myslí, že [zahraniční činitelia] povedia: ‘Ale nie, my’sa bojíme Ameriky, nebudeme to riskovať,’sa mýli. Neboja sa riskovať útok na Izrael zo strachu, že sa dostanú do konfrontácie s nami. Už nie sme taká veľmoc ako v roku 1991 a oni to vedia. A z ekonomického hľadiska je naša pozícia veľmi krehká."”

RELATÍVNE:

Plukovník Douglas Macgregor hovorí pre Tuckera, že americký postup vo vojne na Ukrajine sa ‘obrátil proti nám’

Kresťanskí lídri v Jeruzaleme vyzývajú Izrael, aby umožnil humanitárnu pomoc do Gazy

Najlepšou cťou pre našich veteránov je opozícia všetkým neoconami-orchestrovaným vojnám, počnúc Ukrajinou

Odborníci na zahraničnú politiku tvrdia, že Izrael ohrozuje sám seba tým, že už desaťročia zle zaobchádza s Palestínčanmi