Rap-video-810x500.png

Nová pro-life rapová pieseň presvedčivo zobrazuje srdcervúcu realitu potratov

86
Kultúra života

Katolícky hudobník vydal pro-life rapovú pieseň, ktorá vykresľuje silný obraz srdcervúcej reality potratov.

Alvaro Vega, rapový umelec z Floridy, ktorý používa umelecké meno Communion, vytvoril pieseň a videoklip s názvom “Blood Cries Out.” Pieseň sleduje príbehy dvoch žien a to, ako potrat ovplyvnil ich životy.

Jedna z nich by vyliečila rakovinu a zachránila život vlastnej matke, keby nebola podstúpila potrat. Druhá, dospievajúce dievča, zápasí s možnosťou ukončiť nechcené tehotenstvo, kým si uvedomí alternatívu adopcie.

“Volala sa Eva, majstrovská chirurgička,” začína pieseň Communion a opisuje prvú postavu ako obľúbenú a “veľkolepú osobu”, ktorá strávila 30 rokov vo výskume, kým objavila liek na rakovinu. Tento zázračný objav zachránil “miliardy životov”, vrátane jej matky, ktorá podľa opisu trpela Hodgkinovým lymfómom v štvrtom štádiu”.

“Bola odpoveďou na modlitby, vyvolená duša

Boh ju poslal, ale jej príbeh sa nikdy nevyrozprával

Nanešťastie, jej život bol tragicky skrátený

Nikdy sa tak nestalo, pretože Eva bola potratená”

Refrén pokračuje mrazivou pripomienkou, že “krv kričí” z “každého života, ktorý’je roztrhaný.”Zatiaľ čo vo videoklipe je zobrazený obrázok z ultrazvuku, text piesne pokračuje slovami, že “nemôžeme’vymeniť lásku za násilie a tieto deti”nezostanú ticho.”

Druhá sloha sleduje ďalšiu postavu, 15-ročnú stredoškoláčku Lupitu, ktorá počala dieťa s “chlapcom svojich snov” — maturantom, ktorý od nej odišiel, keď sa dozvedel o tehotenstve. Pieseň potom opisuje boj mladej matky’s “depresiou a panikou”; na radu školskej zdravotnej sestry”ísť do potratového centra a zápasenie s jej kresťanským presvedčením a s tým, čo “jej povedalo plánované rodičovstvo” je jej rozhodnutie.”

“Bola na vážkach, noc predtým mala sen

že zabila svojho chlapčeka a počula ho kričať

Na druhý deň jej poradkyňa na chodníku povedala, že existuje’lepšia možnosť

Nynie je’;je nádej, že by mohla dať svoje dieťa na adopciu”

Po druhej sloke Communion spieva, že “Boh je pripravený” odpustiť ženám, ktoré podstúpili interrupciu, a hovorí, že “pozná vašu bolesť a chápe všetko, čo’cítite.Po zdôraznení Božieho milosrdenstva a túžby dať “uzdravenie pokornému, skrúšenému srdcu” však pieseň poukazuje na jeho “varovanie pre tých, ktorí sa neľutujú.”

V texte sa zdôrazňuje “právo na život udelené Stvoriteľom” na základe piateho prikázania, pričom sa hovorí, že tí, ktorí “nečinia pokánie”neskôr zaplatia za následky.”Pred záverečným refrénom je niekoľko riadkov, v ktorých sa autor zamýšľa nad Božou’spravodlivosťou a zároveň uznáva, že “na peniazoch, z ktorých sa financujú potraty, je napísané ‘In God We Trust.””

Záverečným posolstvom piesne je pripomenutie, že každé dieťa, ktoré bolo zabité v maternici, “má Otca na nebesiach a nikdy’nebude opustené.”

Umelec sa inšpiroval, aby šíril pro-life posolstvo medzi mládežou

V emailovej výmene s LifeSiteNews Vega vysvetlil, že k účasti na projekte “Blood Cries Out” ho motivovalo jeho “silné presvedčenie, že táto pieseň by mohla mať potenciál ovplyvniť toľko mladých ľudí a mladých dospelých na celom svete.”

“Práve teraz bojujeme v kultúrnej vojne s otázkou potratov, a keďže hudba (najmä rap/hip-hop) má moc ovplyvniť kultúru, cítim veľkú zodpovednosť využiť svoj hudobný talent na dobré veci a pomôcť vyhrať túto vojnu. Modlím sa, aby táto pieseň pomohla zachrániť mnoho detí a dokonca aj duše ľudí, ktorí [podporujú] potraty alebo sú [v tejto otázke] na vážkach.”

Vega, ktorý na projekte spolupracoval s ďalšími kresťanmi Joe Salantom a Jonom Meenkom, je spoluautorom textu a sám hudbu produkoval.

Veva vyjadril dôležitosť pro-life posolstva v modernej spoločnosti, keď “pro-potratoví aktivisti presadzujú svoju agendu ešte viac” od historického zrušenia rozsudku Roe v. Wade v júni minulého roka. V postRoeovej Amerike, zdôraznil, “je pred nami ešte veľa práce, aby sme zrušili potraty v každom štáte (a na celom svete) a vniesli svetlo a pravdu do mysle ľudí“o tom, aké zlo potraty v skutočnosti sú.”

Vega pre LifeSiteNews povedal, že “cieľovou skupinou”piesne” sú všetky dievčatá a ženy, ktoré uvažujú o potrate, tie, ktoré ho už podstúpili a “ešte sa”neuzdravili alebo neprijali Božie”odpustenie”, ako aj “všetci, ktorí podporujú potrat” alebo “by mohli byť v tejto otázke na vážkach.”

Podelil sa s “prevažne pozitívnou odozvou”, ktorú pieseň doteraz získala, najmä od žien, ktoré trpeli potratom, a od tých, ktoré sú už presvedčené zástankyne života. Hoci sa Vega v hudobnom priemysle pohybuje už niekoľko rokov, povedal, že “Blood Cries Out” je “veľmi odlišná od mojej predchádzajúcej tvorby” vďaka “veľmi drsnému, reálnemu pohľadu na temnú tému” v porovnaní s tým boli jeho ostatné piesne “pozitívne, veselo znejúcou hudbou s viac katechetickým uhlom pohľadu.”

Vega napriek výraznému kontrastu a posunu od jeho typickej tvorby dodal, že je presvedčený, že jeho pro-life skladba “je určite jednou z mojich najlepších prác, ”a vyjadril vďačnosť za možnosť spolupracovať na nej.

Evanjelizácia mládeže prostredníctvom hudby

Vega pre LifeSiteNews vysvetlil, že k rapu sa dostal v mladom veku, “ovplyvnený hudbou Eminema’a “tvorbou piesní s menej ako kresťanskými ideálmi.” Eminem sa stal rovnako populárnym ako kontroverzným začiatkom roku 2000 a podobne ako väčšina ostatných umelcov v hip-hopovom žánri sa jeho piesne zameriavali na drsné a negatívne aspekty života. Drsné témy sa vo všeobecnosti vyznačujú hrubým a obscénnym jazykom.

“Ale po osobnom stretnutí s Ježišom Kristom pri čítaní Podobenstva Krista od Tomáša Kempisa som odložil svoje vulgárne rýmy a začal som rapovať a spievať výlučne pre Ježiša,” povedal Vega, ktorý si zobral umelecké meno “Communion” ako odkaz na svätú Eucharistiu. “Teraz využívam svoj talent na hlásanie evanjelia (v angličtine a španielčine) mladým ľuďom v USA a na celom svete.”

Vega’inšpirovaný “hip-hopovou evanjelizačnou službou” vystúpil na Svetových dňoch mládeže v Paname (2019) a Portugalsku (2023). Vysvetlil, že ako bývalý seminarista využíva svoj magisterský’titul z teológie na písanie hudby “integrujúcej Písmo a teológiu do mojich piesní.” Jeho prvá rapová pieseň založená na viere s názvom “Verím” bola zverejnená na YouTube pred desiatimi rokmi. Začiatkom tohto roka Vega vydal “Matka Mária” na počesť Panny Márie.

Aj keď “Krv volá” je Vega’“prvou pro-life piesňou,” vyjadril sa, že “dúfa, že’nie je poslednou.”Pokračoval: “Už nejaký čas som chcel vydať pro-life pieseň a táto spolupráca so Salantom a Meenkom mi na to poskytla perfektnú príležitosť.”

Podľa Vegových slov sa pracuje na španielskej verzii tejto silnej piesne, ktorá by “mala vyjsť čoskoro.”

Hudbu Communion’si môžete vypočuť na Apple Music, Spotify a Amazon music a hudobné videá nájdete na jeho YouTube kanál. Viac informácií o jeho tvorbe nájdete na jeho webovej stránke, ako aj na jeho Instagramovej stránke.

RELATED

Kresťanská rapová pieseň slamming Dodgers’ support of anti-catholic drag ‘nuns’ sa v júni dostala na vrchol hitparád

Katolícky hudobník vydáva rapový album propagujúci vieru, tradičné rodové roly