Cardinal-Burke-at-Three-Hearts-e1698336691502-810x500.jpg

Viac ako 2 000 ľudí sa zúčastnilo na omši kardinála Burkeho na tradičnej katolíckej púti v Oklahome

107
Kultúra života

Byť na tradičnej latinskej svätej omši celebrovanej kardinálom Burkom bolo dokonalým zakončením mojej nedávnej púte.

Práve som sa vrátil z púte troch sŕdc v Oklahome. Ide o každoročnú 35-kilometrovú púť, ktorá sa prechádza len dva dni - to je niečo vyše 17 míľ za deň! Je zasvätená Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu, Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie a Najčistejšiemu Srdcu svätého Jozefa. Je veľmi významná, pretože, ako naznačuje názov, je o Svätej rodine, a teda o význame rodiny v čase, keď sa na tradičnú rodinu útočí zo všetkých strán.    

Lorraine Marie/LifeSiteNews

Púť iniciovali traja otcovia v roku 2019 ako odpoveď na rôzne problémy, ktoré trápia svet. Marc Robinson, jeden zo zakladateľov, vyjadril myšlienku púte takto: “Namiesto toho, aby sme sa chlapcom sťažovali na stav sveta, čo keby sme im ukázali niečo krásne a pozitívne?”Vďaka Marcovmu’spojeniu s mníchmi v Clear Creeku našli svoj cieľ a zmysel, čím vznikla súčasná podoba púte’  

Lorraine Marie/LifeSiteNews

To, čo sa začalo len s 12 chlapcami a ich otcami, sa za posledné štyri roky rýchlo rozrástlo. Púť teraz priťahuje viac ako 2 000 účastníkov z celej Ameriky a dokonca aj z iných krajín, ktorí každoročne putujú do Oklahomy, aby sa pripojili k otcom v ich misii.  Stojí akokrásna ukážka viery a pokory, ktorú si obľúbili ľudia všetkých vekových kategórií. Na púti sa zúčastňujú rodiny s bábätkami, ako aj množstvo väčších detí, tínedžerov a dospelých. 

Lorraine Marie/LifeSiteNews

Napriek výzvam, ktoré púť prináša, sa vyznačuje hojnou radosťou. Kráčanie uprostred usmievavých tvárí aj napriek ťažkostiam je svedectvom vytrvalého ducha veriacich katolíckych rodín. Niektorí kajúcnici boli natoľko odvážni, že púť absolvovali dokonca bosí. Súčasťou púte je aj každodenná tradičná latinská svätá omša, ktorej ukončenie sa slávi krásnou svätou omšou. Tento rok záverečnú omšu v kláštore celebroval kardinál Raymond Burke. Sprevádzala ho majestátna hudba mníchov aj zboru absolventov a súčasných študentov Akadémie Gregora Veľkého v Pensylvánii’

Lorraine Marie/LifeSiteNews

Ak hľadáte púť, ktorú by ste mohli absolvovať ako rodina, veľmi odporúčam pozrieť sa na Púť troch sŕdc. Je to určite to, čo dnes Cirkev potrebuje na nápravu rodiny. 

Lorraine Marie/LifeSiteNews