shutterstock_566019907-810x500.jpg

NHL po dvoch týždňoch ustúpila prebudenému davu a zrušila zákaz "pride tape" pre LGBT

49
Kultúra smrti

Národná hokejová liga (NHL) zrušila zákaz “Pride Tape”, ustúpila požiadavkám LGBT davu a ľavicových aktivistov.  

Na 24. októbra oznámila NHL pre styk s verejnosťou, že zrušila zákaz “Pride Tape”, ktorý sa používa na omotávanie hokejok počas oficiálnych zápasov, rozcvičiek a tréningov, len niekoľko týždňov po jeho pôvodnom zavedení. 

“Po konzultácii s Hráčskou asociáciou NHL’a Koalíciou pre začlenenie hráčov NHL budú mať hráči teraz možnosť dobrovoľne reprezentovať sociálne ciele páskou na hokejke počas celej sezóny,” vyhlásili pracovníci oddelenia vzťahov s verejnosťou NHL.

Čítajte: Katolícky hráč bejzbalu si zrejme prečítal Písmo pred nástupom na ihrisko pri rozhodujúcom víťazstve

Začiatkom októbra NHL implementovala zákaz, v ktorom sa uvádza, že: “Hráči nesmú byť postavení do pozície, v ktorej by museli demonštrovať (alebo v ktorej by sa mohlo zdať, že demonštrujú) osobnú podporu akýmkoľvek špeciálnym iniciatívam.” 

Rozhodnutie o zrušení zákazu prichádza po veľkom ohlase zo strany LGBT aktivistov. Podobne sa vyjadril aj britský denník ’Daily Mail vyhlásil že zákazom “Pride Tape,” NHL urobila krok “k vymazaniu viditeľnej podpory pre LGBTQ+ ľudí.” 

Rozhodnutie NHL”prichádza aj v súvislosti s nerešpektovaním zákazu hráčom Arizony Coyotes Travisom Dermottom”počas zápasu 21. októbra, keď mal na hornej časti hokejky malé množstvo “Pride Tape”. 

Potom sa vyjadril pre The Athletic a tvrdil, že “liga’nám zákazom berie hlas”. 

Aj keď je nová politika formulovaná ako “inkluzívna,” nová politika NHL’nechráni hráčov, ktorí budú cítiť spoločenský tlak, aby si obliekli “pásku hrdosti” zo strachu, že si privodia hnev LGBT davu.  

Títo hráči by však nezostali bez podpory, keďže na rozdiel od iných profesionálnych športov hokej prejavil nezvyčajne silný odpor voči woke agende. 

Čítajte: Dve ženy poškodené ‘gender transitions’ žalujú prominentných pro-transgender lekárov

Podľa denníka Daily Caller, New York Rangers, New York Islanders, Chicago Blackhawks a Minnesota Wild všetci sa v minulej sezóne rozhodli neorganizovať “Pride Night” zápasy.  

Najvýraznejším prípadom hráča, ktorý sa odmietol skloniť pred agendou LGBT, bol Ivan Provorov z Philadelphie Flyers.  

Provorov, ktorý teraz pôsobí v tíme Columbus Blue Jackets, spustil lavínu protikresťanských komentárov v športovom svete za to, že sa odvolával na svoje ruské pravoslávne presvedčenie, aby prečo sedel na rozcvičke, ktorá by’vyžadovala, aby si obliekol dres v dúhovej farbe.  

Provorov’tréner s Flyers John Tortorella sa ho zastal, ako aj Komisár NHL Gary Bettman, ktorý je na čele NHL od roku 1993, čím sa stal najdlhšie slúžiacim komisárom v hlavnej profesionálnej U.S. sports.  

NHL sa nemusí obávať, že by si radikálne pro-LGBT médiá mädlili ruky: Po tom, čo sa veľmi verejne postavil proti noseniu dresu v dúhovej farbe, sa dres Provorov’okamžite vypredal online.