schneider261023-810x500.jpg

BREAKING: Biskup Schneider hovorí, že vyhlásenia pápeža Františka o homosexuálnych "požehnaniach" sú "mätúce

0
Kultúra smrti

Biskup Athanasius Schneider označil nedávno zverejnenú odpoveď pápeža Františka na otázky dubia, ktoré mu zaslalo päť kardinálov, za neuspokojivú a povedal, že “vyvolala viac pochybností, ako ich vyriešila.”

Odpoveď pápeža’bola “zmätočná a nejasná,” povedal Schneider a obvinil text, že bol napísaný s “umením zmätočnosti.”

“Musíme byť úprimní,”zdôraznil biskup Schneider. “Nemôžeme si vymýšľať nejaké výmysly a klamať jeden druhého. Nebolo by to múdre, nie sme malé deti, musíme byť úprimní.”

Čítajte: Biskup Schneider sa pripája ku kardinálovi Müllerovi, nové dubia nazýva ‘veľmi naliehavými a záslužnými’

Päť kardinálov 2. októbra zverejnilo sériu listov, ktoré zaslali pápežovi Františkovi a v ktorých položili päť naliehavých otázok týkajúcich sa možných útokov na cirkevné’učenie, vrátane možnosti homosexuálneho“požehnania,”váhy učenia poskytnutého synode, ženského svätenia a nevyhnutnosti pokánia pri sviatostnej spovedi.

Signatármi dubia sú: Syndikát biskupov Slovenska o&nbspspravodlivosti a&nbspdôvere v&nbspdôstojnosť a&nbspdôstojnosť v&nbspdôstojnosť v spoločnosti: kardináli Walter Brandmüller, bývalý prefekt Pápežského výboru pre historické vedy; Raymond Leo Burke, bývalý prefekt Apoštolskej signatúry; Juan Sandoval Íñiguez, bývalý arcibiskup Guadalajary; Robert Sarah, bývalý prefekt Dikastéria pre Boží kult a disciplínu sviatostí; a Joseph Zen, bývalý biskup Hongkongu.

Päť kardinálov napísalo pápežovi 10. júla a 13. júla od neho dostali odpoveď v liste z 11. júla.

Pápež František vo svojej odpovedi na júlovú dubiu účinne povedal duchovným, že sa môžu sami rozhodnúť, či “požehnajú” homosexuálne zväzky a nepotvrdil učenie Cirkvi o’nemožnosti vysvätiť ženy na posvätné kňazstvo a napísal, že vysvätenie žien’môže byť predmetom štúdia.”

Schneider vyjadril silnú podporu nedávnej dubii piatich kardinálov a nazval ju “veľkým dielom”, ktoré “vojde do dejín.”

Biskup Schneider sa na záver prezentácie nového katechizmu v Ríme vyjadril k téme nedávno zverejneného dubia predloženého pápežovi Františkovi. 

“Myslím si, že je to veľké dielo, ktoré vojde do dejín,” povedal. “Malo by žiť nielen pre tieto časy, ale pre sto rokov, pre večnosť.”

“Bol to veľmi potrebný čin, predložiť pápežovi dubia,” povedal Schneider.

ČÍTAŤ: Päť kardinálov píše pápežovi Františkovi Dubia o obavách zo synody, katolíckej doktríny

Preformulované dubia otázky boli najmä tieto:

Pápež František na tieto otázky zatiaľ neodpovedal.