portland_blm_getty-810x500.jpg

Tucker Carlson po zverejnení nových dôkazov označuje smrť Georgea Floyda za "lož

93
Kultúra smrti

Po zverejnení ďalších prevratných dôkazov v známom prípade Georgea Floyda konzervatívny novinár Tucker Carlson vyhlásil, že celý príbeh je lož.

Nedávno zverejnené súdne dokumenty z nesúvisiaceho prípadu v okrese Hennepin v Minnesote odhalili, že existujú dôkazy, ktoré potvrdzujú nevinu bývalého minneapoliského policajta Dereka Chauvina, ktorý bol súdený za údajnú Floydovu vraždu. Pravdepodobne kvôli tlaku, ktorý bol vyvíjaný na všetkých zúčastnených, aby Chauvina odsúdili, sa však tieto podrobnosti nedostali na svetlo sveta.

Príbeh oživil radikálne aktivistické hnutie Black Lives Matter (BLM), ktoré Floydovu smrť použilo ako príklad policajnej brutality a systémového rasizmu pri presadzovaní práva. Floyd, černoch s predchádzajúcim záznamom v registri trestov a históriou zneužívania drog, bol prezentovaný ako úplne nevinný človek, ktorého zatkol a bezohľadne zavraždil biely policajt.

Chauvin bol usvedčený a odsúdený do väzenia na základe obvinení z neúmyselnej vraždy druhého stupňa, vraždy tretieho stupňa a neúmyselného zabitia druhého stupňa. Na odsúdenie bolo potrebné preukázať, že Chauvinove činy boli nad rámec primeranej reakcie na situáciu a že zohrali hlavnú úlohu pri Floydovej smrti.

Pres to, že bývalý policajt z Minneapolisu bol uznaný vinným zo všetkých troch obvinení a v súčasnosti si odpykáva 22-ročný trest odňatia slobody, nové dôkazy teraz poukazujú na to, že jeho činy neviedli k Floydovej smrti.

Carlson sa touto novinkou zaoberal v 20. októbri v časti svojej relácie, ktorá sa vysiela na X, a tvrdil, že nové dôkazy naznačujú, že celý príbeh bol falošný.

“Teraz nám’bolo povedané, že sa to stalo, ” povedal, pričom mal na mysli príbeh, podľa ktorého Floyda zavraždil Chauvin. “V tejto chvíli nám’to bolo povedané toľko, že tomu zrejme verí takmer každý.”

Carlson pred zverejnením dôkazov poukázal na “masívne zmeny” povolené kvôli všeobecne prijímanému príbehu, vrátane “dekriminalizácie krádeží, odfinancovania polície, pridania nového federálneho sviatku do kalendára s názvom Juneteenth” a “zastavenia zamestnávania všetkých bielych mužov v korporátnej Amerike.”

Carlson pokračoval, že Američania teraz “definitívne” poznajú odpoveď na otázku, ktorá sa kladie — “či skutočne zavraždil Georgea Floyda” — vďaka žalobe za diskrimináciu na základe pohlavia, ktorú podala prokurátorka okresu Hennepin Amy Sweasy. V nedávnych výpovediach, ktoré sa týkali prípadu diskriminácie, ktorý bol podaný proti bývalému zamestnávateľovi Sweasyovej, spomínala na rozhovor, ktorý mala s Andrewom Bakerom, súdnym lekárom okresu Hennepin.

“Zavolala som Dr. Bakerovi skoro ráno [po Floydovej smrti], aby som mu povedala o tomto prípade a spýtala sa ho, či vykoná pitvu pána Floyda. “Sweasy povedal, podľa prísažného svedectva vo výpovedi. “Zavolal mi neskôr v ten deň v utorok a povedal mi, že neexistujú žiadne lekárske nálezy, ktoré by preukázali akékoľvek poranenie životne dôležitých štruktúr na krku pána Floyda’. Neboli tam žiadne lekárske náznaky asfyxie alebo uškrtenia.”

“Inými slovami,” Carlson povedal: “George Floyd podľa oficiálnej pitvy nebol zavraždený. Namiesto toho zomrel z toho, čo sme zvykli nazývať prirodzenými príčinami, čo by v jeho prípade zahŕňalo desaťročia užívania drog, ako aj smrteľnú koncentráciu fentanylu, ktorá sa v jeho tele nachádzala v posledný deň … Súdny lekár to jasne pochopil, vlastne to aj artikuloval.”

Sweasy ďalej vypovedal, že Baker “mi povedal: ‘Amy, čo sa stane, keď sa skutočné dôkazy nezhodujú’s verejným príbehom, o ktorom už všetci’rozhodli? Toto je ten druh prípadu, ktorý ukončuje kariéru.”

“Všetci o tom od začiatku klamali,” vyhlásil Carlson. “Ľudia, ktorí poznali pravdu, ju zatajili a umožnili revolúcii pokračovať. Teraz”boli odhalení. Teraz poznáme pravdu.”

Dňa 25. mája 2020 Floyd zomrel počas policajného zadržania. Práve ho zatkli pre podozrenie z používania falošných peňazí a keď ležal tvárou k zemi a policajti ho zaistili putami, Floyd opakovane povedal: “Nemôžem’dýchať”To sa stalo široko rozšíreným “dôkazom”, že ho uškrtil Chauvin, ktorého koleno je na záberoch z telesnej kamery vidieť, ako ho drží za Floydovým’krkom takmer 10 minút.

Národ sa doslova vznietil, keď po celej krajine vypukli násilné protesty, ktoré požadovali Chauvina posadiť za mreže a v prípade aktivistov BLM aj úplné zrušenie financovania polície. Od čias súdneho procesu a vynesenia rozsudku sa vynárali otázky, či Chauvin nebol od začiatku odsúdený na väzenie kvôli politickým tlakom. Mnohí sa tiež spolu s Carlsonom pýtali, prečo sa za konečnú príčinu smrti nepovažovalo predávkovanie nebezpečným množstvom drog vo Floydovom’tele.