Satan_black_and_white-810x500.jpg

Sudca zamietol tvrdenie satanistov, že zákaz potratov v Indiane porušuje ich náboženskú slobodu

34
Kultúra života

Ďalší federálny súd zamietol tvrdenie krajne ľavicovej aktivistickej skupiny The Satanic Temple’(TST), že zákazy potratov porušujú náboženskú slobodu satanistov, tentoraz v Indiane.

TST je sekulárno-ľavicová skupina, ktorá údajne prijíma meno Satan’ako “symbol večného rebela v opozícii voči svojvoľnej autorite”, pričom neverí, že Boh alebo diabol doslova existujú. Je známa predovšetkým rôznymi akciami, ktoré pútajú pozornosť v prospech rôznych ľavicových cieľov, vrátane LGBT “hrdosti” a proti náboženským prejavom na verejnom priestranstve, pričom sa spolieha na svoju “satanskú” identitu, aby vyvolala šok.

PBS affiliate WFYI informovala, že TST podala minulý rok žalobu proti zákazu väčšiny interrupcií v Indiane”s tvrdením, že zákon porušuje zákon USA o interrupciách.Ústavu USA a Indiana Religious Freedom Restoration Act tým, že diskriminuje na základe okolností tehotenstva žiadateľky o potrat’núti tehotné ženy podstúpiť podmienky “otroctva,” a “odoberá” maternice tým, že bráni satanistom vykonávať “potratový rituál[s].”

V stredu sudkyňa amerického okresného súdu Jane Magnus-Stinsonová z južného okresu Indiany odmietla žalobu TST’so zistením, že skupina komplexne nepreukázala, že jej bola zákonom spôsobená škoda, vrátane toho, že odmietla dokonca vymenovať akýchkoľvek svojich členov alebo vedúcich predstaviteľov, čo je predpokladom na to, aby vôbec mohla podať žalobu, a to predložením konkrétnych osôb, ktorých tvrdenia o poškodení zákonom by sa mohli posúdiť.

“Satanský chrám mal možnosť predložiť dôkazy,” napísala Magnus-Stinsonová. “Bol upozornený na nedostatky svojej spôsobilosti na právne úkony. A mal možnosť ich odstrániť. Zlyhal na všetkých frontoch. V konečnom dôsledku Satanský chrám nepreukázal prevahou dôkazov tie skutočnosti, ktoré sú nevyhnutné na priznanie aktívnej legitimácie.”

“Táto žaloba bola na prvý pohľad smiešna, ale toto rozhodnutie súdu je dôležité, pretože podporuje zákon o ochrane života, ktorý je ústavne a právne správny,” republikánsky generálny prokurátor štátu Indiana Todd Rokita odpovedal na správu. “My Hoosiers pokračujeme v budovaní pevnej kultúry života bez ohľadu na to, či sa to satanistickým kultistom páči alebo nie.”

TST, ktorá neúspešne napadla zákazy potratov v iných štátoch, má vyhlásila, že ochrana nenarodeného života “zasahuje do práv našich členov’ venovať sa svojmu zvolenému náboženstvu a zúčastňovať sa na náboženských obradoch a rituáloch.”