ultrasound-photo-1-810x500.jpg

Mestská rada v Massachusetts ukončila snahu o reguláciu pro-life tehotenských centier

17
Kultúra života

Mestská rada v Massachusetts minulý týždeň po viac ako roku diskusií definitívne zamietla navrhované nariadenie o regulácii pro-life tehotenských centier.

Mestskí radní vo Worcesteri 18. októbra hlasovali 7:4 proti opatreniu, ktoré by umožnilo vláde postihovať pro-life centrá za to, že údajne zavádzajú tehotné matky reklamou na služby reprodukčného zdravia, pričom zámerne smerujú matky od zabíjania ich nenarodených detí.

Zástancovia potratov často uvádzajú nepresné tvrdenie, že tehotenské centrá za život, ktoré poskytujú tehotným matkám cennú pomoc vrátane ultrazvuku, výživy, plienok, kočíkov a poradenstva, sú “falošné” a “nebezpečné”, pretože nepropagujú potraty.

Radní už zrejme odstránili návrh v júli, ale minulotýždňové’hlasovanie zatĺklo posledný klinec do rakvy tomuto opatreniu.

PODROBNOSTI: Mesto Massachusetts upustilo od nariadenia, ktoré malo prinútiť tehotenské centrá poskytovať odporúčania na potrat

GBH News informoval, že radní sa nakoniec rozhodli návrh vyradiť z dôvodu obáv, že tento zásah by vyvolal súdne spory o prvý dodatok, ktoré by príliš finančne poškodili mesto, ktoré je už aj tak finančne vyťažené.

“Príliš sa obávam nezamýšľaných dôsledkov toho, že by sme zašli príliš ďaleko a snažili sa ich presadiť na komunálnej úrovni,” povedal starosta Worcesteru Joseph Petty počas zasadnutia mestskej rady 18. októbra, informovala GBH. “V čase, keď obyvatelia mesta zaznamenávajú nárast inflácie, cien plynu, elektriny a daní, nemôžem [mesto] vystaviť ďalším súdnym sporom, ktoré spôsobujú ďalšie finančné utrpenie.”

Metodické opatrenie, ktoré sponzoruje organizácia Plánované rodičovstvo -podporil “nebinárny” mestský radca Thu Nguyen, bolo predmetom diskusie mestskej rady približne 15 mesiacov, Liga katolíckej akcie poznamenala vo štvrtkovej tlačovej správe.

Do tohto leta návrh vyvolal odpor mestského právnika Michaela Traynora a mestského manažéra Erica Batistu, ktorého Nguyenová pôvodne poverila vypracovaním návrhu. Batistova’kancelária potvrdila, že jej generálny prokurátor štátu Massachusetts odporučil, aby v nariadení nepokračovala.

“Mestský právnik hovoril so zástupcom kancelárie generálneho prokurátora’ktorý ho informoval, že z rôznych dôvodov neodporúčajú obciam konať,” Batistova’kancelária uviedla vo vyhlásení, Patch.com reportoval.

V štvrtkovom tlačovom vyhlásení výkonný riaditeľ Ligy katolíckej akcie C. J. Doyle uviedol, že hlasovanie bolo “víťazstvom ľudského života, náboženskej slobody a ústavnej vlády” a zdôraznil, že “jeho bezprostrednou príčinou bolo chladné a vypočítavé zhodnotenie právnych záväzkov a následného fiškálneho zaťaženia, ktoré by mesto Worcester a jeho daňoví poplatníci museli znášať pri obhajobe tejto neudržateľnej a extrémistickej legislatívy na súde.”

PREHLIADKA: Marjorie Taylor Greene obviňuje FBI, že sa zameriava na katolíkov, pričom ignoruje pro-potratových extrémistov

Uviedol, že Massachusettský inštitút pre rodinu pravdepodobne “prispel k rozumnejšiemu zmýšľaniu, na ktorom sa nakoniec väčšina členov rady dohodla” prostredníctvom “hrozby žalobou proti Worcesteru,” a predstavuje “ponaučenie, ktoré si z toho môže vziať hnutie za život.”

“Zatiaľ čo zákonodarný zbor, ústavní činitelia a kongresová delegácia môžu byť stopercentnými dcérskymi spoločnosťami plánovaného rodičovstva, chápadlá potratového priemyslu zrejme nedosahujú tak hlboko a úplne do politického života miestnych volených predstaviteľov,” povedal. 

Pre Doyla hlasovanie z 18. októbra, ktoré návrh odstrelilo, znamená, že “hnutie za život môže mať stále priestor na manévrovanie v chodbách samosprávy v Massachusetts.”