virginia-republicans-2-810x500.jpg

Prečo guvernér Youngkin míňa 1,4 milióna dolárov na ubezpečenie voličov, že podporuje 97 % interrupcií?

27
Kultúra smrti

Gubernátor Glenn Youngkin mal úspešnú kariéru investora, preto je trochu záhadné, prečo vrazil 1,4 milióna dolárov do reklamy, v ktorej voličom povedal, že je proti zákazu interrupcií a že chce v podstate chrániť len tri percentá detí pred zabitím v maternici.

Reklama z jeho kampane Spirit of Virginia PAC voličom hovorí, že je “dezinformáciou”, že republikáni podporujú zákaz interrupcií.

S využitím ružovej farby plánovaného rodičovstva reklama hovorí, že “žiadny zákaz” zo strany virginských republikánov neexistuje. Namiesto toho chce GOP “rozumné obmedzenia” na rozdiel od demokratov, ktorí podporujú potraty až do okamihu narodenia.

Formát pôsobí menej ako štandardná politická reklama a viac ako oznámenie verejnej služby MTV, možno so zámerom osloviť stredoľavých a mladších voličov. Ale či sa niektorí voliči dajú odkloniť od potratovej platformy Demokratickej strany’k tej Youngkinovej’ktorá sa takmer nelíši?

Youngkinov’návrh zákazu potratov v 15. týždni by zachránil nanajvýš niekoľko stoviek detí pred potratom. Zahŕňa aj výnimky týkajúce sa znásilnenia, incestu a života matky, čo je dierka v zákone, ktorá sa dá využiť na zahrnutie v podstate akéhokoľvek potratu. Každé dieťa, ktoré môžeme zachrániť pred zničením v maternici, je, samozrejme, dobrý krok, ale jeho legislatíva vynecháva najmenej 15 000 ďalších detí.

Z údajov o potratoch vo Virgínii’za rok 2020 vyplýva, že 0.6 % interrupcií sa uskutočnilo medzi 14. a 15. týždňom a približne rovnaký počet medzi 16. a 17. týždňom, uvádza Charlotte Lozier Institute’s analýza.

Ďalších “0 % interrupcií sa uskutočnilo medzi 14. a 15. týždňom a približne rovnaký počet medzi 16. a 17. týždňom.9 percent (139 potratov) bolo vykonaných medzi 18. a 20. týždňom tehotenstva” a “[o]necelých sto osem potratov (0,7 percenta) sa uskutočnilo v 21. týždni tehotenstva alebo neskôr.”

Veľká väčšina potratov je vykonaná, keď je dieťa ešte v prvom trimestri tehotenstva” a žiaden z nich by nebol zastavený na základe výnimky naplnenej 15-týždňovým zákazom potratov“.”Iróniou je, že Youngkinova”reklama obsahuje zvukový záznam tlkotu srdca dieťaťa”v maternici, keď tvrdí, že republikáni iba podporujú “zdravý postoj” k prenatálnej vražde. Tento “rozumný postoj” by umožnil ničenie detí dlho po tom, ako sa ich srdcové ozvy stanú zistiteľnými približne v šiestom týždni tehotenstva.

Zdá sa, že cieľom reklamy je presvedčiť, že republikáni sú v skutočnosti s potratmi v poriadku. A ich návrh to odráža, keďže rozširuje len minimálnu ochranu nevinného ľudského života, pričom ponecháva široké výnimky.

Ale interrupcie sú morálnou, nie politickou otázkou. Potrat je priame zabitie nevinného nenarodeného dieťaťa – celej, samostatnej, živej ľudskej bytosti – v maternici. Porušuje základné právo ľudskej bytosti na život.

Gov Youngkin už predtým ukázal, že chápe závažnosť kultúrnych otázok a útokov na rodinu. Zaslúži si uznanie za to, že sa zmenil z umierneného republikána z vidieckeho klubu na sociálne konzervatívneho lídra, aspoň v otázkach, ako sú rodičovské povinnosti, pokiaľ ide o vzdelávanie, a odpor voči transgenderovej agende.

Ale zdá sa, že nechápe, že potraty sú čiernobiela záležitosť. Existujú tí, ktorí sú proti priamemu, úmyselnému zabíjaniu ľudského života, a tí, ktorým nevadí, že sa deti zabíjajú v maternici.

Podľa Youngkinho’návrhu by sa deti mohli naďalej dusiť chemickými potratovými liekmi, vyvolávať potraty srdcového infarktu prostredníctvom injekcií s fyziologickým roztokom alebo by boli roztrhané v maternici.

Jedine o niekoľko stoviek detí menej by utrpelo zničenie v maternici, a za akým účelom? Aby možno získal o pár hlasov viac?"

Zdá sa, že cieľom reklamy je presvedčiť republikánov, že im potraty vlastne nevadia.

Miesto toho by mal Youngkin uviesť morálne argumenty, prečo by mali byť potraty nezákonné. Mohol by minúť milióny na reklamy, ktoré by vysvetľovali, ako od momentu počatia vzniká nová ľudská bytosť s vlastnou jedinečnou DNA. Táto ľudská bytosť nikdy predtým neexistovala a proti argumentu zástancov potratov, že dieťa je “parazit,” je v skutočnosti tam, kde má byť v maternici svojej matky’.

Ako to urobil vo svojom inauguračnom prejave, guvernér mohol čerpať z tých slov od najslávnejšieho štátnika Virgínie Thomasa Jeffersona – že “všetci ľudia sú stvorení rovní, že sú obdarení Stvoriteľom určitými neodňateľnými právami, že medzi ne patrí Život, Sloboda a snaha o šťastie.”

Niektoré skupiny, ktoré sú proti interrupciám, sa zhromaždili okolo zákazu 15 týždňov ako politicky korektného prístupu. Nie je to však morálne správny prístup. Je tiež úplne mimo kontaktu s pro-life základňou.

V inauguračnom prejave sa guvernér odvolával na zložitú históriu Virgínie’ako “nedokonalého národa”pravdepodobne kvôli podpore otroctva zo strany Commonwealthu.

Mal by si spomenúť na to, čo povedal vo svojom prejave a aplikovať to na potraty. “Niekedy sme’zlyhali v plnení našich ideálov. Všetci však chceme robiť to, čo je správne a čo je morálne spravodlivé, aj keď sa nám to nepodarí.“

To, čo je “správne” a “morálne spravodlivé”, nie je byť demokratmi v otázke potratov, ale chrániť všetky ľudské bytosti pred zničením v maternici.