tmp_3aa452b9-910d-4343-8d89-6d5034a34fbf-810x500.jpeg

Nepohodlná pravda o "vedeckom konsenze" o "zmene klímy

74
Kultúra smrti

Gregory Wrightstone, výkonný riaditeľ organizácie CO2 Coalition, ktorej cieľom je informovať verejnosť o úlohe oxidu uhličitého v klíme, sa nedávno rozprával s Jimom Halom z LifeSiteNews’ o údajnom konsenze vedcov, ktorí veria v klimatickú krízu, o vplyve zelenej energie na životné prostredie a o ďalších otázkach.

Wrightstone, ktorý je tiež autorom knihy o “klimatických zmenách” s názvom Nepohodlné fakty: The Science Al Gore Doesn”t Want You to Know, povedal Haleovi, že údajný “konsenzus” vedcov je “vymyslený” a že mainstreamové médiá nechcú do svojich sietí pustiť vedcov s názormi, ktoré sú v rozpore s “konsenzom”, pretože tvrdia, že “veda” o “zmene klímy” je “vyriešená.”

“Hlavný dokument, ktorý presadzuje túto predstavu 97-percentného konsenzu, by ma zahrnul do týchto 97 percent, pretože verím, že… oxid uhličitý je skleníkový plyn a… vďaka tomu vieme, že CO2 má otepľujúci účinok na atmosféru,”; Wrightstone hovorí Haleovi a dodáva, že podľa neho je vplyv oxidu uhličitého na otepľovanie atmosféry “mierny” a “prevažujú tie isté prírodné sily, ktoré ovplyvňujú teploty od počiatku vekov.”

ČÍTAJTE: PREHLIADNITE SI: Bývalá klimatická alarmistka Judith Curryová vyvracia príbeh o globálnom otepľovaní ‘kríze’

Z historického hľadiska zažila Zem tri veľké obdobia otepľovania od doby pred 5 000 rokmi do vzniku prvých civilizácií, pričom vo všetkých týchto obdobiach boli teploty vyššie ako dnes. Tieto vyššie teploty sa vyskytli aj v obdobiach s nízkym obsahom oxidu uhličitého v atmosfére, hovorí Wrightstone Hale.

Podľa Wrightstonea’by sa ľudia nemali obávať trendu otepľovania klímy a že štatistické údaje okolo “klimatických katastrof” popierajú akýkoľvek klimatický alarmizmus. S odvolaním sa na údaje Organizácie Spojených národov Wrightstone tvrdí, že počet “klimatických katastrof” klesol o 10 percent a že počet úmrtí v dôsledku prírodných katastrof sa od roku 1900 znížil o viac ako 90 percent. 

“Nepovedia vám, že globálnych požiarov ubúda, púšte sa zmenšujú, že nezažívame odlesňovanie, Zem v skutočnosti zažíva zalesňovanie,” vysvetľuje Wrightstone.

Wrightstone však pripúšťa, že miesta odlesňovania existujú, ale veľká časť z nich sa robí v mene “zelenej energie”, ako napríklad vyrubovanie “dospelých lesov” v Karolíne na výrobu drevených peliet, ktoré sa majú používať v Spojenom kráľovstve ako “obnoviteľné biopalivá.”

ČÍTAJTE: Čo pápež František nebezpečne zamieňa vo svojom novom klimatickom manifeste ‘Laudate Deum’

“Tí, ktorí propagujú tieto obnoviteľné… palivá, v skutočnosti podporujú ničenie našich lesov a trávnatých plôch s cieľom vybudovať solárne farmy priemyselného rozsahu, farmy veterných turbín priemyselného rozsahu,” tvrdí Wrightstone. “Je to takmer tak, akoby museli zničiť životné prostredie, aby ho zachránili.” 

Napriek problémom, ktoré vidí v súvislosti so zelenou energiou, a uprostred tlaku politikov a Pápež František za obnoviteľné zdroje energie, je Wrightstone “veľmi optimistický.” Podľa neho výdavky na zelenú energiu spôsobia, že viac ľudí bude spochybňovať klimatický príbeh, pričom Haleovi povedal, že ľudia si nemôžu dovoliť zvýšenie mesačných účtov za elektrinu až o 400 dolárov. 

“Teraz vidíme obrovské hnutie, ľudia sa ozývajú,” hovorí Hale. “Vidíme to na Wall Street Journal, ľudí, ktorí spochybňujú svoje hnutie net zero, dokonca aj v New York Times a Washington Post.” 

“Keď máte laureáta Nobelovej ceny, ktorý tvrdí, že žiadna klimatická kríza neexistuje, nemôžete ho jednoducho”nazvať popieračom vedy,” uzavrel Wrightstone v možnej narážke na viac ako 1 600 vedcov a akademikov vrátane dvoch laureátov Nobelovej ceny, ktorí podpísali vyhlásenie, v ktorom popierajú klimatickú “krízu.

Kým vyhlásenie vzniklo minulý rok, niekoľko stoviek podpísalo dokument tento rok, vrátane laureáta Nobelovej ceny za fyziku z roku 2022 a člena rady Koalície proti CO2 John F. Clauser, ktorý v júli na konferencii v Kórei poprel, že existuje “klimatická kríza”.