vaccine_card_1-810x500.jpg

CDC zastavuje tlač očkovacích preukazov COVID-19 v súvislosti s obavami z nových očkovacích látok

19
Kultúra smrti

Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb v USA (CDC) prestalo tlačiť evidenčné karty COVID-19, keďže povinnosti očkovania, ktoré sa majú týkať bežného každodenného života, do veľkej miery zanikli, no napriek tomu pretrvávajú obavy z možného oživenia obmedzení COVID na obzore.

Asociácia Associated Press uvádza, že vzhľadom na to, že federálna vláda už priamo nedistribuuje očkovacie látky COVID a väčšina zariadení už nevyžaduje doklad o očkovaní, CDC prestalo tlačiť karty veľkosti peňaženky. Američania, ktorí stále potrebujú doklad o očkovaní na určitý účel, môžu požiadať o kópie svojich záznamov prostredníctvom miestnej kliniky, lekárne alebo štátneho zdravotného úradu.

Odhaduje sa, že od konca roka 2020 do začiatku mája 2023 federálna vláda distribuovala viac ako 980 miliónov preukazov, ktoré sa pre kritikov stali symbolom “tyranie COVID” a snahy federálnej vlády a zdravotníckeho establišmentu’vnútiť širokej verejnosti očkovanie COVID ako podmienku pre prácu mimo domu, návštevu školy, nakupovanie, zhromažďovanie sa na verejnosti, službu v armáde a iné.

Podporované bývalým prezidentom Donaldom Trumpom počas posledného roka jeho administratívy, ktorý bol zároveň prvým rokom globálneho výskytu COVID, boli očkovania proti COVID vyvinuté a preskúmané v zlomok času, ktorý obvykle trvá vakcíny. Zrýchlené tempo vládnej iniciatívy Operation Warp Speed’bolo označované za kľúč k návratu spoločnosti k normálnemu životu, čo bolo zasa odôvodnením pre mandát, ale toto tempo zároveň vyvolávalo u mnohých obavy o bezpečnosť a účinnosť očkovania’ 

Tieto obavy boli do veľkej miery potvrdené dostupnými údajmi, podľa ktorých bolo očkovanie horšie ako prirodzená imunita z predchádzajúcej infekcie pri poskytovaní dlhodobej ochrany pred závažnými ochoreniami, veľmi neúčinné pri prevencii prenosu vírusu na iné osoby a spojené so závažnými vedľajšími účinkami.

Štúdie majú zistili, že jab-indukovaná COVID “ochrana” wanes okolo šesť mesiacov (alebo potenciálne skôr), pričom akúkoľvek údajnú ochranu, ktorú očkovanie poskytuje, ešte viac oslabuje nárast variantov od začiatku pandémie v roku 2020.

Federálny systém hlásenia nežiaducich udalostí po očkovaní (VAERS) uvádza k 22. septembru 36 286 úmrtí, 210 138 hospitalizácií, 20 848 infarktov a 27 549 prípadov myokarditídy a perikarditídy, okrem iných ochorení. Štúdia z apríla 2022 z Izraela uvádza, že samotná infekcia COVID nemôže plne vysvetliť čísla myokarditídy, napriek tomu, že sa všeobecne tvrdí opak.

Obhajcovia lieku Jab rýchlo zdôrazňujú, že hlásenia predložené do VAERS sú nepotvrdené, keďže ich môže predložiť ktokoľvek, ale USA. Centers for Disease Control & Prevention (CDC) výskumníci zistili “vysokú mieru overenia hlásení o myokarditíde do VAERS po očkovaní vakcínou COVID-19 na báze mRNA,” čo vedie k záveru, že “podhodnotenie hlásení je pravdepodobnejšie” ako nadhodnotenie.

Viac, VAERS nie je jediným zdrojom údajov obsahujúcim červené vlajky. Údaje z databázy Pentagónu’Defense Medical Epidemiology Database (DMED) ukazuje, že v roku 2021 došlo k drastickému nárastu rôznych diagnóz závažných zdravotných problémov oproti predchádzajúcemu päťročnému priemeru, vrátane hypertenzie (2 181 percent), neurologických porúch (1,048 percent), skleróza multiplex (680 percent), Guillainov-Barrého syndróm (551 percent), rakovina prsníka, (487 percent), neplodnosť žien (472 percent), pľúcna embólia (468 percent), migrény (452 percent), poruchy funkcie vaječníkov (437 percent), rakovina semenníkov (369 percent) a tachykardia (302 percent).

Vlani v septembri Japonská vakcinologická spoločnosť zverejnilarecenzovanú štúdiu, ktorú vykonali vedci zo Stanfordu, UCLA a Marylandskej univerzity, v ktorej sa zistilo, že “štúdia spoločnosti Pfizer vykazovala o 36 % vyššie riziko závažných nežiaducich udalostí v skupine s vakcínou”, zatiaľ čo “štúdia spoločnosti Moderna vykazovala o 6 % vyššie riziko závažných nežiaducich udalostí v skupine s vakcínou,” čo spolu predstavuje “16 % vyššie riziko závažných nežiaducich udalostí u príjemcov mRNA vakcíny.”

V decembri 2022 americký senátor Ron Johnson (R-WI) usporiadal diskusiu za okrúhlym stolom, počas ktorej právnik pre občianske práva Aaron Siri podrobne podal údaje zo systému hlásení CDC’V-Safe, ktoré odhalili, že 800 000 z 10 miliónov účastníkov systému’alebo približne 7.7 %, uviedlo, že po injekcii COVID potrebovalo lekársku starostlivosť. 25 % z týchto ľudí potrebovalo pohotovosť alebo bolo hospitalizovaných a ďalších 48 % vyhľadalo urgentnú starostlivosť,”dodala Siri. “Taktiež ďalších 25 % okrem 7,7 % uviedlo, že nemohlo pracovať alebo chodiť do školy.”

Ďalšia štúdia tímu amerických, britských a kanadských výskumníkov, publikovaná v decembri minulého roka v časopise Journal of Medical Ethics, zistila, že povinnosť podávania COVID-u študentom vysokých škôl – relatívne zdravú skupinu s relatívne nízkym rizikom nákazy vírusom – spôsobujú oveľa viac škody ako úžitku: “na jednu zabránenú hospitalizáciu v dôsledku COVID-19 očakávame najmenej 18.5 závažných nežiaducich účinkov mRNA vakcín, vrátane 1,5–4,6 prípadov myoperikarditídy spojenej s boosterom u mužov (zvyčajne vyžadujúcich hospitalizáciu).”

V posledných mesiacoch niektoré školy, nemocnice a podniky obnovili povinné používanie masiek s odvolaním sa na rastúci počet prípadov spôsobených novými variantmi COVID, proti ktorým vláda pripúšťa, žesúčasné vakcíny môžu byť neúčinné. Tieto správy vyvolali špekulácie, či sa chystá návrat k širším výlukám. 

Prezident Joe Biden oznámil, že sa snaží získať od Kongresu finančné prostriedky na vývoj nových vakcín proti COVID proti týmto variantom, čo vyvolalo obavy z nových mandátov, podobne urýchleného vývoja a z toho, či budú mať podobné problémy ako očkovacie látky vyvinuté za jeho predchodcu.