V Ríme sa zhromaždilo asi milión ľudí, aby bránilo prirodzenú rodinu

4,098
Kultúra života

V Ríme sa zhromaždili státisíce ľudí, aby protestovali proti zavedeniu „ideológie gender“ do škôl a tiež aby odsúdili návrh zákona talianskeho senátu, ktorý navrhuje, aby mali partneri rovnakého pohlavia rovnocenné práva ako manželské páry.

„Zhromaždili sme sa preto, aby sme bránili naše deti pred zavádzaním rodovej ideológie do škôl, keďže škodí nevinnosti a zdravému vývoju detí; [zhromaždili sme sa], aby sme bránili prirodzenú rodinu pred útokmi, ktorým ju neustále vystavuje náš parlament; aby sme bránili právo rodičov na výchovu svojich deti a aby sme presadili právo každého dieťaťa na to, aby vyrastalo s otcom a matkou,“ povedal pre LifeSiteNews organizátor zhromaždenia a dlhoročný taliansky prorodinný aktivista Toni Brandi.

Účastníci podujatia, ktoré organizátori nazvali „Deň rodiny“, priam na prasknutie naplnili Námestie sv. Jána (Piazza San Giovanni) pred Lateránskou bazilikou.

„Je nás tu milión,“ uviedli podľa talianskych novín Corriere della Sera organizátori na javisku. Kým Zenit v taliančine oznámil milión demonštrantov, iné spravodajské zdroje ako Breitbart uvádzali pol milióna, zatiaľ čo mainstreamové médiá uvádzali ešte nižšie čísla. Organizátor akcie a katolícky vodca Kiko Arguello z Neokatechumenálnej Cesty sa dokonca domnieva, že tam bolo viac než milión ľudí.

Ohromujúce čísla tohto ľudového zhromaždenia boli o to pozoruhodnejšie, že zhromaždenie bolo oznámené na začiatku júna a nedostalo sa mu žiadnej mediálnej pozornosti. Deň po pochode však správy o zhromaždení zaplnili prvé stránky všetkých hlavných talianskych novín. Toto podujatie je ešte pozoruhodnejšie tým, že podobné zhromaždenie, ktoré sa konalo minulý rok, pritiahlo len asi 600 ľudí.

Účastníci, ktorých veľkú časť tvorili rodiny s deťmi, držali plagáty s nápismi ako: „Poďme ochrániť naše deti“ a „Rodina zachráni svet“.

„Nie gender ideológii, nie ideologickej kolonizácii našich detí v školách, nie návrhu zákona Cirinnà [zo Senátu] a homosexuálnym „manželstvám“,“ uvádzajú organizátori zhromaždenia v tlačovej správe. „Jedine prirodzená rodina je nevyhnutnou a základnou bunkou spoločnosti.“

Brandi pre LifeSiteNews povedal, že aj napriek tomu, že gender ideológiu už pri minimálne štyroch rôznych príležitostiach odsúdil samotný pápež František, podporu zhromaždeniu vyjadrila len hŕstka katolíckych biskupov.

Organizátori tvrdia, že akcia zožala totálny úspech.

„Námestie (Piazza) bolo plné svetla a pravdy, bez čohokoľvek homofóbneho či diskriminačného. Talianske rodiny prišli s obrovskými obeťami do Ríma a pozdvihli svoj hlas tak, aby ho bolo počuť,“ skonštatovali po udalosti organizátori v tlačovej správe.

„Bola to veľká skupina ľudí a rodín, ktorá sa postavila na obranu rodiny, pohnutá láskou k našim deťom,“ povedal Mario Adinolfi, riaditeľ La Croce a zakladateľ Voglio La Mamma [Chcem mamu].

Organizátori uzavreli: „Bol to rodinný deň s miliónom usmiatych tvárí - pričom všetky boli napchaté vedľa seba, pospolu, pod slnkom i v daždi, no bez toho, že by stratili svoje úsmevy. Mladí aj starí rodičia, starkí a vnúčatá, deti všetkých vekových kategórií, dokonca aj batoľatá v kočíku - títo všetci jednohlasne povedali tým, ktorí pracujú v týchto vážených sálach moci: ,Hej, my sme tu! Nemôžete nás ignorovať.‘“