Trump810x500-810x500.jpg

Trump označil postoj RFK Jr. k vakcínam za falošný, Kennedy reagoval výzvou na diskusiu

15
Neutral
  • Robert F. Kennedy Jr. odmietol očkovanie a Trump ho kritizoval.
  • Trump podporoval očkovanie a považoval ho za úspech ľudstva.
  • Trumpov záznam o COVID bol slabým bodom v jeho kampani v roku 2024.
  • Kennedy získava podporu od konzervatívnych voličov pre jeho názory na očkovanie.

Občania USA: Kennedyho ml., ktorý sa v piatok postavil proti očkovaniu, a vyhlásil, že jeho názory sú “falošné” v otázke, ktorá hrozí odlúčením niektorých Trumpových horlivých priaznivcov.

26. apríla Trump spustil na Kennedyho, synovca zosnulého prezidenta Johna F. Kennedyho a syna zosnulého generálneho prokurátora Roberta Kennedyho, paľbu kritiky, ktorá sa sústredila predovšetkým na jeho krajne ľavicové postoje k otázkam životného prostredia. Ku koncu príspevku 45. prezident’pravdy na sociálnej sieti však bez bližšieho vysvetlenia dodal: “Jeho názory na vakcíny sú FAKE, rovnako ako všetko ostatné o jeho kandidatúre. Nech majú demokrati RFK Jr. zaslúžia si ho!”

O dva dni neskôr Trump vložilreakciu na Kennedyho’nedávny rozhovor s moderátorom HBO Billom Maherom. “Povedal, že ‘Žiadna vakcína nie je bezpečná a účinná’ a potom povedal ‘Nikdy by som to nepovedal, ja’nie som proti vakcínam!" ’ Odkiaľ sa to vzalo?" ” opýtal sa Trump. “Maher obhajoval vakcínu, s čím Junior’ vlastne zrejme súhlasil (WOW!), a potom mu povedal, že jeho čísla v prieskumoch verejnej mienky sa zrútili. Tohto chlapa nemôže voliť žiadny republikán. MAGA2024!”

Dňa 27. apríla Kennedy reagoval na Trumpa prostredníctvom X/Twitteru, pričom vyzval prezidenta na debatu o tom, čo nazval “sotva súvislým prívalom divokých a nepresných tvrdení” o ňom a vyčítal Trumpovi, že “ako prezident nechal Big Pharmu a jej skorumpovaných byrokratov, aby sa na neho vykašľali.”

Vakcíny COVID-19 boli vyvinuté a preskúmané v frakcia z čas vakcíny zvyčajne zaberajú v rámci iniciatívy Trumpovej administratívy’Operation Warp Speed, od ktorej sa Trump dôsledne odmietal dištancovať napriek stále rastúci počet dôkazov spájajúcich očkovanie so závažnými zdravotnými problémami.

Od odchodu z funkcie opakovane propagoval očkovanie ako “jeden z najväčších úspechov ľudstva.” V januári 2023 odmietolpotenciálne bezpečnostné problémy tým, že “problémy” boli v “relatívne malom počte”, pričom zdôraznil, že “niektorí ľudia hovoria, že som zachránil 100 miliónov životov na celom svete.” V tom čase priekopník technológie mRNA a významný kritik zriadenia COVID Dr. Robert Malone prezradil, že jeho snaha povzbudiť Trumpa, aby zmenil názor na túto tému, nemala “žiadny vplyv.” 

Vlani v júni Trump odbilčlena publika, ktorý mu povedal, že “sme stratili ľudí, pretože ste podporili očkovanie,” odpovedal, že “každý vtedy chcel vakcínu,” “bol som schopný urobiť niečo, čo by nikto iný nemohol urobiť,” “nikdy som nebol za mandáty,” a “existuje’veľká časť krajiny, ktorá si myslí, že to bola skvelá vec.” Túto odpoveď zopakoval v rozhovore s Bretom Baierom z Fox News’v tom istom mesiaci, keď vyjadril ľútosť nad tým, že “ako republikán o tom’nie je skvelé hovoriť, pretože z nejakého dôvodu to’jednoducho nie je” a zdôraznil, že neľutuje celkovú reakciu svojej administratívy’na COVID.

Trump’záznam o COVID bol považovaný za jednu z najväčších slabín bývalého prezidenta’v jeho kampani v roku 2024. Nezabránila mu v tom, aby si ľahko zabezpečil republikánsku nomináciu, ale predpokladá sa, že Kennedymu, dlhoročnému kritikovi zdravotníckeho establišmentu, poskytla priestor na získanie unavených konzervatívnych voličov, ktorí by ho inak odmietli pre jeho liberálne názory na väčšinu otázok.

Predvolebné prieskumy súčasne naznačujú tesné ľudové hlasovanie, ale víťazstvo Trumpa v pomere 312:225 v Zbore voliteľov. Kennedy zatiaľ odoberá približne rovnaký počet hlasov od Trumpa aj Bidena. No vzhľadom na to, ako tesný výsledok voľby mnohí predpovedajú, pretrvávajú obavy, ako by aj malé prechýlky mohli ovplyvniť výsledok, najmä ak Trump bude voličom neustále pripomínať, ako sa líšia v otázke vakcín.

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu nadúmrtnosť