bambie-thug-810x500.jpg

Írska nebinárna "čarodejnica" sa dostala do finále Eurovízie s piesňou, ktorej cieľom je "prinútiť všetkých, aby sa pridali k čarodejníctvu

220
Kultúra smrti
  • Irská čarodejnica a nebinárna osoba reprezentuje krajinu v Eurovízii 2024.
  • Robinson predvádza pieseň s otvoreným satanizmom a okultizmom.
  • Jej vystúpenie obsahuje démonické symboly a satanistické motívy.
  • Robinson chce šíriť okultizmus a získať podporu pre čarodejníctvo.

Irská čarodejnica a samozvaná “nebinárna” osoba reprezentuje kedysi katolícku krajinu v pesničkovej súťaži Eurovízia 2024 a predvádza pieseň, ktorá otvorene zobrazuje satanizmus a okultné správanie.

Dňa 7. mája si 31-ročná Bambie Ray Robinson - známa pod umeleckým menom “Bambie Thug” - zabezpečila miesto vo finále Eurovízie, ktoré sa uskutoční 11. mája vo Švédsku. Robinson o sebe tvrdí, že nie je bisexuál a svoju tvorbu opisuje ako “Ouija pop” s výraznými a skutočne ústrednými aspektmi satanizmom inšpirovaných obrazov, akcií a symbolov, ktoré sú prítomné v celej jej tvorbe.

Vysvetľujúc svoje umelecké meno, Robinson počas rozhovoru na YouTube povedala, že “Bambie Thug je váš čarodejnícky kráľ, protijed na svet”.

Na svojom vystúpení 7. mája s jej otvorene satanistickou vlajkovou piesňou “Doomsday Blue” bola Robinson oblečená v charakteristickom gotickom oblečení, pričom jej kostým zdobili diabolské rohy aa falošné nechty predstavujúce biskupské’ kríže.(Pieseň tu nebudeme spájať kvôli jej otvorene démonickému obsahu, ako ho opísala samotná Robinsonová).

Viaceré otvorené satanistické motívy boli viditeľné – okrem Robinsonovej’make-upu a jej textov obsahujúcich zaklínadlá čerpané z literatúry o Harrym Potterovi. V jednom momente stála Robinsonová v strede obkoleseného pentagramu, pričom sa rozsvietili sviečky, keď nad nimi mávala rukou.

Jej tanečný partner mal tiež na sebe mejkap pripomínajúci démona, zatiaľ čo v polovici vystúpenia sa Robinsonová vyzliekla do outfitu vo farbách transgenderovej vlajky na bikinách, ktoré vysvetlila, že chcela “navždy kričať zo striech o právach transrodových osôb.”

Vychádzajúc zo svojho sebapopisu “čarodejnice” a jej verejného zapojenia do okultizmu, Robinsonová ukončila svoje vystúpenie tým, že sa na plátne za ňou objavili slová “Crown the Witch” v gotickom texte. Túto vetu si nechala vytetovať aj na tvár v onghamskom písme po tom, čo jej pôvodný zámer nechať si na tvár vytetovať “Slobodnú Palestínu” organizátori zamietli.

Heslo “Crown the Witch” sa odvtedy stalo virálnym na sociálnych sieťach, pričom Robinsonová získala výraznú podporu írskych médií a mnohých írskych politikov, vrátane novovymenovaného premiéra Simona Harrisa.

‘Pieseň Doomsday Blue’ je otvorene satanistická, tvrdí Robinsonová

Pieseň, ktorou si Robinsonová zabezpečila miesto v sobotňajšom’finále, opisuje samotná Eurovízia ako “pieseň o pocite, že váš potenciál je prehliadaný, a je ódou na queer komunitu.”

Malý počet piesní a videoklipov Robinson’sa vyznačuje explicitným obsahom, ako je úplná nahota, ich zvýšené zameranie na sex a priame odkazy na okultizmus – vrátane pomenovanie piesne okultným pojmom.

Sama sa netají svojou dlhoročnou priamou účasťou na okultizme a vyznáva, že od útleho veku praktizuje “čary”. “Môj pôvod je pohanský a praktizujem čarodejníctvo. I’m a goth b**ch,” uviedla na začiatku tohto roka a zároveň poznamenala, ako sa teší pravidelným odkazom a poradenstvu od iných čarodejníc. 

Napokon, v rozhovore v roku 2023 Robinson uviedla, že vtedy ešte nevydaná skladba “Doomsday Blue” je vyslovene satanistická. “Mám skladbu s názvom ‘Doomsday’, ktorá ešte nie je’vonku. Hovoril som jazyky pod taktovkou, alebo všetci v piesňach hovoríme odzadu, alebo len skrývame zaklínadlá v piesňach, používame aj okultný jazyk. Alebo aj ako v piesni ‘NECROMANCY’, ktorá vznikla zo zaklínadla.” 

“Bol v tom zámer,” povedala. “Väčšina mojich piesní a textov má všetky texty aj okultný základ. Určite to tiež zohráva obrovskú úlohu. Nemyslím si, že by niekto naozaj používal veľa okultnej terminológie, a to je’choré, pretože to chcem robiť všetko.”

Cieľ Robinsonovej’: ‘aby sa všetci… pridali k čarodejníctvu’

Jej opis písania hudby sa silne podobá na druh démonickej posadnutosti, pričom Robinsonová uviedla, že si niekedy na písanie vecí vôbec nepamätá: “Môžem sa dostať do víru. Písanie hudby je pre mňa veľmi zvláštne, pretože sa úplne kanalizujem. Jednoducho sa na celé veky ocitnem niekde inde a potom jednoducho vyjdem von s piesňou. Niekedy si ani nepamätám, že som niečo napísal. Mám jednu skladbu, ktorú som napísal pred rokmi a je to jedna z mojich najobľúbenejších skladieb po textovej stránke. Nepamätám si, že by som ju napísala.”

Vyznala sa, že jej cieľom je “viac hovoriť o okultizme, viac s ním oboznámiť ľudí a dosiahnuť, aby ľudia prestali čarodejníctvo tak odsudzovať.” 

“Mojím životným cieľom je, aby všetci opustili všetky ostatné náboženstvá a pridali sa k čarodejníctvu,” uviedla Robinson.

Robinson bol vyberaný za reprezentanta Írska v súťaži Eurovízia 2024 na základe hlasovania, ktoré sa konalo začiatkom tohto roka a pozostávalo z hlasovania verejnosti a výberu národnej a medzinárodnej poroty. Jej vzostup na takúto medzinárodnú pozíciu je v mnohých ohľadoch úplne nečakaný vzhľadom na veľmi malý počet jej piesní a skutočnosť, že “Doomsday Blue” sa v írskej hitparáde umiestnila len na 37. mieste.

Pobúrenie vyjadrili niektorí írski katolíci, pričom Rebecca Barrett – manželka katolíckeho politika Justina Barretta – označila predstavenie “doslova démonickým.”

Po tom, ako Robinson vo februári v írskej televízii predviedol “Doomsday Blue”, otec Declan McInerney z diecézy Galway, Kilmacduagh a Kilfenora vyhlásil o predstavení. Vo virálnej homílii McInerney po zhliadnutí Robinsonovej’piesne uviedol, že “sme skončili. Skončili sme ako krajina.”

“Predtým, než niekto vyskočí na svojho vysokého koňa a povie: ‘On’teraz rozdáva o istých orientáciách,’ nemohol’by som dať dva kontinentálne chrapúne, čo je kto zač, ale nepotrebujem, aby mi to vtĺkali do tváre v Late Late Show.”

“Potrebujeme teraz niekoho, kto nám bude túto orientáciu vnucovať do tváre, aby sme získali hlasy?"” pýtal sa McInenery a zároveň vyjadril istú otvorenosť voči Robinsonovej’odhaľujúcemu štýlu obliekania a životnému štýlu: 

A ona hovorila o tom, viete, že nie je ani tu, ani tam – dospelí, ktorí vedia, o čom’hovorím. Ona’je tak trochu niekde uprostred… binárna, nebinárna, neviem’sa zorientovať. Pripomína mi balík, seno alebo slamu. Ale aj to’je v poriadku. Nemám s tým problém.

Robinsonová sa v sobotu vo finále Eurovízie predstaví so svojou otvorene satanistickou piesňou “Doomsday Blues” a jej šance na víťazstvo v súťaži sú veľmi očakávané.