kuffa-kazen-lendak.jpg

O. Kuffa: "Ja som podľa Kisku extrémista a fanatik.

1,775
Kultúra života

Katolícky kňaz Marián Kuffa sa po rekonvalescencii po operácii vrátil ku kázniam, v ktorých okrem iného poukazuje na nesprávnosť liberalizmu a liberálneho vzdelávania. Otec Marián Kuffa vystúpil v kostole sv. Mikuláša v Lendaku na podujatí Slovenského dohovoru za rodinu ” Zastavme zlo z Istanbulu”.

Viac ako 5 000 veriacich malo možnosť vypočuť si prednášky a kázeň Kuffu. Po sv. omši sa asi 1000 veriacich v krojoch s Pannou Mariou a svätými na zástavách a transparentoch zúčastnilo sviečkového ružencového pochodu za odmietnutie Istanbulského dohovoru a proti hrozbám gender ideológie.

Vo svojej kázni zo 4. novembra Kuffa vysvetlil aký je rozdiel medzi žiadostivosťou a láskou. Poznamenal, že láska v kresťanskom ponímaní je o dávaní, zatiaľ čo žiadostivosť je o braní.

“Celé evanjelium nám ukazuje, že dôležitá je láska, ale čo to vlastne je? Môj kolega, farár Paľo Hudák hovorí, že to sú tri déčka – dať druhému dobro. Nie vziať, nie sebe a nie zlo…”

Žiadostivosť a láska sa podľa neho v dnešnej dobe liberalizmu veľmi mieša. “Ako vajce vajcu podobné – rovnaké na prvý pohľad. Jedno je však podľa neho dobré čerstvá, z ktorého sa dá pripraviť jedlo, a to druhé je skazené, ktoré zapácha a dokáže človeka otráviť. “Taký je rozdiel medzi láskou a žiadostivosťou.” A ako bežný človek zistí, ktoré je dobré, a ktoré pokazené? “Žiadostivosť berie a láska dáva,” zopakoval Kuffa, s tým, že napríklad v otázke vzťahov je jednoduché rozlíšiť či ide o skutočnú lásku alebo žiadostivosť. Ak chce jeden partner obrať druhého o pokoj, čistotu a pod., nejde o skutočnú lásku, pretože myslí len na seba.

Podľa Kuffu je práve rozlišovanie týchto vecí dôležité. “Ten, kto dobre rozlišuje, ten aj dobre učí. A toto nerozlišujú dobre naši bratia liberáli, a potom katastrofálne vyučujú a katastrofálne deformujú. A to je presne výplod liberálov, LGBTI a feminizmus. Ani nevedia, že sami sa zabíjajú. Odmietame ich, pretože sa mýlia. Necítime ku nim nenávisť, Kuffa vás nepovzbudzuje ku nenávisti k nim, ale k opatrnosti. Ide o nenávisť k ich náuke!

Potraty – ukončenie tehotenstva, nie prerušenie

Ďalej v kázni o. Kuffa spomenul pochod proti potratom v Bratislave, kde ho médiá označili za konšpirátora. “Vy ste konšpiračné médiá, som im odpovedal. Pretože také médiá neslúžia pravde ani dobru. Aby som to vysvetlil. Potrat. To nie je prerušenie tehotenstva. Kedy má pokračovanie? Potrat je ukončenie tehotenstva. Je to vražda nevinného. Tu klamete, neslúžite pravde ale klamstvu,” pripomenul Kuffa svoj odkaz.

“Vedomý a dobrovoľný potrat je vražda a neslýchané lotorstvo. V každej vedeckej publikácii o medicíne je zmienka o ontogenéze, že život začína počatím. Prečo diskutujeme, či to už je človek alebo nie? Keď sa spojí mužská bunka a ženská, v tom istom okamihu Boh stvorí dušu.” V tom momente už je podľa slov Mariána Kuffu jasné, čo žena nosí pod srdcom. “Už je určené, či to je chlapec, dievčatko, modrooké, čiernooké, už to je tam… A od toho okamihu už je to vražda nevinného. Ak toto dáš von, je to vražda. A ak nevieš o tom, čo robíš, je to zabitie nevinného.”

“Sú mnohí liberáli, ktorí nevedia, že vraždia, tí nemajú vinu vraždy, ale sú oveľa horší, ktorí to vedia a robia to. Stál som pred parlamentom a robili si zo mňa posmech – 13. 6. 2018 – ja to nazývam Krvavá streda. Politici v parlamente mali možnosť zamedziť potraty. Nespravili tak. Tí, ktorí o tom nevedeli, majú podiel na zabíjaní našich deti, a tí ,ktorí vedia čo je to potrat, majú podiel na tom, že vraždia deti. Každý deň sa zavraždí na Slovensku 20 až 30 detí. Toto mali v rukách poslanci. A nevadí, že to podali Kotelbovci… Pravda zostane pravdou, nech ju podá ktokoľvek,” upozornil.

Dodal tiež, že v ten istý deň, keď parlament rozhodol, že sa budú vraždiť naše deti, prišiel do parlamentu prezident Kiska a v parlamente nazval tých, ktorí bojujú proti potratom extrémistami. “A dokonca tí, ktorí bojujú proti genderu sú vraj fanatici. Čiže ja som podľa neho fanatik a extrémista. A ja sa pýtam, kto je fanatik a extrémista, ten kto bojuje za životy, alebo ten kto zabíja naše deti morálne alebo fyzicky? Pýtam sa. Odpovedzte si vo svojom vnútri,” apeloval o. Kuffa.

“Takýchto ľudí ja voliť nebudem. Kuffa nehovorí politicky ale hodnotovo. Nevyzývam vás k nenávisti proti pánu prezidentovi ale k opatrnosti a odvahe. Takýchto ľudí nevoľte. Aj keď možno majú pekné pozlátko – pán prezident má najvyššiu dôveru na Slovensku. Ja ho voliť nebudem. Či vedome to robí, alebo nevedome, to neviem. Preto ho nesúdim. Ak vedome, vraždí náš národ. Ak nevedome, zabíja… Pán prezident Kiska v ten istý deň, 13.6., schválil zákon, ktorý vylepšuje život psom a mačkám. Pre koho je prezident? Pýtam sa: pre ľudí alebo pre mačky a psov?… Kuffa nie je proti psom, ale proti tomu, aby sme dali psa nad človeka. Toto pán prezident a liberálne zmýšľajúci ľudia nerozlíšili správne.”

Kňaz Kuffa tiež upozornil, že ak rozbije oplodnené vajíčko orla, ihneď ho uväznia. Ale ak by vybral oplodnené vajíčko zo ženy, tak mu liberáli zatlieskajú. Zvieratá sú postavené nad ľudí, a preto upozorňuje “kto dobre rozlišuje, dobre učí”.