Strickland-e1700133784340-810x500.jpg

Biskup Strickland vyzýva amerických biskupov, aby nechali "rúhanie" a "kacírstvo" bez odpovede

36
Kultúra smrti
  • Pastieri mlčali tvárou v tvár zlu a podporovali zverstvá proti viere.
  • Cirkev existuje pre spásu duší, no pastieri často zabúdali na túto úlohu.
  • Strickland vystúpil proti predátorskej homosexualite v klére a nečinnosti biskupov.
  • Litánia vlčieho evanjelia z Vatikánu zničili vieru, mnohí pastieri mlčali a nekonali.

“Od toho chladného novembrového dňa sa vo svete rozpútalo veľa zla a pastieri v tejto miestnosti príliš často mlčali tvárou v tvár tomuto zlu alebo sa spolupodieľali na umožňovaní či dokonca podporovaní zverstiev proti viere,” napísal Strickland.

“Pastieri Cirkvi príliš často zabúdali, že ona existuje pre spásu duší,” pokračoval bývalý biskup z Tyleru v Texase. “Táto duchovná amnézia alebo ešte horšie, tento nedostatok nadprirodzenej viery, umožnil, aby rúhanie, odpadlíctvo a heréza zostali bez odporu.”

Strickland mal na mysli stretnutie USCCB’v novembri 2018, prvé stretnutie amerických biskupov po mesiacoch znepokojujúcich bombových správ, ktoré upozorňovali na desaťročia sa rozmáhajúcu homosexuálnu predáciu rímskokatolíckych kňazov a prelátov.

Počas príprav na stretnutie v roku 2018 Cirkvou otriasli správy veľkej poroty a nezávislé štúdie o nezákonných aktivitách homosexuálnych kňazov a prelátov, ako aj arcibiskup Carlo Maria Viganò’explozívne svedectvo, ktoré odhalilo, že pápež František kryl sexuálne zneužívanie vtedajšieho kardinála Theodora McCarricka’voči mladým seminaristom a kňazom.

Na zhromaždení USCCB v Baltimore bol Strickland jedným z piatich prelátov, ktorí sa odvážili prehovoriť k svojim bratom biskupom, ktorí sa zdali byť paralyzovaní, keď prišlo na otvorenú diskusiu o probléme predátorskej homosexuality v klére.

Strickland vyzval svojich bratov biskupov a nahlas sa zamýšľal nad tým, ako mohol McCarrick pokračovať v zneužívaní chlapcov a seminaristov celé desaťročia, zatiaľ čo stúpal na kardinálsky post.

Na znak svojej výnimočnej odvahy spomedzi všetkých amerických biskupov bol biskup Strickland na tomto stretnutí v roku 2018 jediným biskupom, ktorý vystúpil z bezpečnostných priestorov luxusného hotela, kde sa konalo stretnutie amerických biskupov. sa stretávali preláti, aby sa vyjadril k obavám katolíckych laikov —frustrovaných a nahnevaných nečinnosťou svojich biskupov v súvislosti so sexuálnou predátorskou činnosťou kňazov — ktorí sa zhromaždili vonku v blízkosti hotela v rezorte.

Tu je biskup Strickland’s X príspevok v plnom znení:

Pred takmer šiestimi rokmi som vystúpil na stretnutí USCCB, nebol som’dosť silný.

V priebehu rokov od toho novembrového dňa sme boli svedkami toho, ako naša krásna katolícka viera a pravda, ktorú nám náš Pán Ježiš Kristus vytrpel, zomrel a vstal z mŕtvych, zostala neobhájená, zosmiešňovaná a kompromitovaná.

Mnohí ma obvinili, že som rozdeľujúci, neúctivý, neposlušný atď. atď. ale naozaj to nie je o mne, som len jeden hriešny človek, ktorý sa snaží žiť svoju vieru a príliš často zlyháva v tom, aby bol Ježiš silný. Keď som hovoril biskupom v tej hotelovej tanečnej sále v Baltimore, ani som netušil, koľko z tých pastierov so mnou nesúhlasí. Tí, ktorí súhlasili s tým, že nemôžeme’dovoliť, aby boli kňazi alebo ktokoľvek iný vítaní na katolíckych podujatiach, pretože popierajú katolícku náuku, sa rozhodli mlčať a nechať svoje stáda opustené a zmätené.

Príliš veľa biskupov, ktorí majú spoločný mandát strážiť depozit viery, sa správa, akoby neverili základnému učeniu Cirkvi a aktívne sa snažia meniť a podkopávať Písmo a Katechizmus.

Od toho chladného novembrového dňa sa vo svete rozpútalo veľa zla a pastieri v tejto miestnosti príliš často mlčali tvárou v tvár tomuto zlu alebo sa spolupodieľali na umožňovaní či dokonca podporovaní zverstiev proti viere.

Pastieri Cirkvi príliš často zabúdali, že existuje pre spásu duší. Táto duchovná amnézia alebo ešte horšie, tento nedostatok nadprirodzenej viery, umožnil, aby rúhanie, odpadlíctvo a heréza zostali bez odporu.

Litánia vlčieho evanjelia, ktorá za týchto vyše 5 rokov prúdila z Vatikánu a zostala bez kontroly, nechala mnohé duše blúdiť v temnote a podľahnúť lžiam, ktoré ničia vieru.

Pomenujme aspoň zopár … ktorí žiadali skutočné zúčtovanie so škandálom McCarricka a disciplínu pre tých, ktorí dovolili jeho útoky na vieru? Kto sa ozval, keď sa v bazilike svätého Petra’promenádovala modla pachamama? Kto sa postavil na odpor, keď strach z choroby umožnil zatvárať kostoly a odopierať sviatosti? Kto požadoval, aby sa rešpektovala naša Bohom daná slobodná vôľa, keď príliš veľa vodcov vydávalo mandáty? Kto protestoval proti synode o synodalite, ktorá podporovala otvorenosť k požehnaniu hriechu? Kto povedal nie pokračujúcemu útoku na liturgiu? Kto protestoval, keď verní kňazi, dostatočne odvážni na to, aby hovorili pravdu, dostatočne odvážni na to, aby im viac záležalo na spáse duší než na udržaní si svojho postavenia, boli zrušení alebo umlčaní?

Priznávam, že môj hlas nebol dostatočne silný, ale opäť to nie je’o mne. Namiesto toho ide’o život podľa prikázaní, ide’o nadprirodzenú vieru, ide’o pokorné nasledovanie Ježiša Krista, ide’o spásu duší.

Musíme sa naďalej modliť a držať sa Petrovej barky, zdá sa, že nás škriepka zla čoskoro premôže, ale nemôžeme sa vzdať nádeje. Namiesto toho stojme pevne vo viere a modlime sa, aby sa k nám pridali naši pastieri vo Vatikáne, v našich diecézach a na celom svete.