Kim-Iverson-810x500.png

Kim Iversen: Amerika "stratila svoju nezávislosť" a suverenitu v prospech Izraela

11
Neutral
  • Kongres má zastaviť financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli.
  • Existuje zahraničný vplyv Izraela na všetky vrstvy spoločnosti v USA.
  • Je potrebné otázkyť, prečo nie je kritika Izraela povolená v USA.
  • Zákony obmedzujúce prejavy kritiky voči Izraelu sú protiústavné a diskriminačné.

Povedzte Kongresu, aby zastavil financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli zo strany Bidenovej administratívy

Séria udalostí za posledných niekoľko rokov poukazuje na to, že “aktéri v mene cudzej krajiny (zdá sa, že Izraela) dokázali preniknúť do všetkých vrstiev spoločnosti, od univerzít cez vládu až po sociálne médiá, a dokonca aj teraz” do prejavov povolených kresťanom pri vyznávaní ich viery, vyjadril sa populárny komentátor videoprogramov Kim Iversen.

V relácii z 25. marca bývalá moderátorka programu The Hill’Rising poskytla analýzu niekoľkých otázok, pričom všetky smerovali k jej záveru, že v dôsledku takéhoto rozsiahleho zahraničného vplyvu “Spojené štáty stratili svoju nezávislosť, schopnosť byť nezávislé, dokonca by sa dalo povedať, že aj svoju suverenitu. Suverenita Spojených štátov bola stratená v prospech izraelskej loby,”povedala. “A myslím si, že je’čas, aby sme sa začali pýtať, prečo každý, kto’obhajuje Izrael, nie je v našej krajine registrovaný ako zahraničný agent.”

Iversenová začala svoj komentár zdôraznením zjavného pokrytectva denníka Daily Wire v jeho marcovom vyhodenie populárnej punditky Candace Owensovej, pretože vo svojom vlastnom slovami, neverí “že americkí daňoví poplatníci by mali platiť za vojny Izraela’alebo za vojny akejkoľvek inej krajiny.”

Čítajte: Candace Owens is out at Daily Wire after opposing funding of Israel’s war

Kým Daily Wire “postavili celú svoju značku” na tom, že sú “slobodou prejavu a proti zrušeniu kultúry”, “zdá sa, že v Daily Wire môžete mať slobodu prejavu, akú len chcete,” povedala, “pokiaľ’nekritizujete Izrael.”

Otázky, ktoré sa opakujú už mnoho rokov, ukazujú, že “nemôžete kritizovať Izrael, aby ste nechceli riskovať svoju prácu,” poznamenala a dodala, že od 7. októbra, od tejto poslednej vojny v Gaze, sa to “stalo ešte očividnejším.”

V rámci toho, čo nazvala “skutočným tlakom na plné obrátky smerom k cenzúre”, boli “prepustení” aj rektori Harvardovej univerzity a Pensylvánskej univerzity po tom, čo študenti na ich akademickej pôde vyzvali na “slobodnú Palestínu” a republikánsky americký poslanec MUDr. Elise Stefaniková z New Yorku spojila takéto skandovanie s “výzvou na genocídu” voči Židom.

Niečo vyše mesiaca neskôr Medzinárodný súdny dvor ironicky rozhodol, že je “pravdepodobné”, že samotný Izrael je vinný zo zločinu skutočnej genocídy voči palestínskemu ľudu.

Čítajte: Najvyšší súd OSN’rozhodol, že obvinenie z genocídy voči Izraelu je ‘plausible’

V oboch prípadoch Iversen zhodnotil, že títo rektori univerzít “bránili slobodu prejavu a dostali za to padáka.”

TikTok rýchlo zakázali za to, že umožnil slobodný prejav o Izraeli/Palestíne

Tretím príkladom, o ktorom hovorila moderátorka videa, bola úžasná efektivita, ktorú uplatnila Snemovňa reprezentantov pri svojom rýchlom hlasovaní o zákaze platformy sociálnych médií TikTok v Spojených štátoch.

Kongres je síce “najneefektívnejšia zložka vlády,” neschopná schváliť mnohé právne predpisy, ako napríklad uzavretie južnej hranice alebo riadny rozpočet, ale keď prišlo na zákaz TikToku, “boli naozaj rýchli,” povedala. “Zakázali TikTok rýchlosťou blesku. A prečo?" ”

Vzdor naratívu, že hlasovanie o zákaze platformy sociálnych médií bolo spôsobené tým, že TikTok je čínska spoločnosť, ktorá preto predstavuje bezpečnostnú hrozbu pre Spojené štáty, “neexistoval o tom žiadny dôkaz,” povedala Iversenová. Skutočným dôvodom, prečo to urobili, bolo “pretože izraelská lobby povedala ‘Mladí ľudia sú propalestínski. Musíme s tým niečo urobiť. A na TikToku boli mladí ľudia v drvivej väčšine za Palestínu: V pomere 10:1, ak nie viac, tak 100:1 boli za Palestínu, možno aj viac, ak mám byť úprimný. A tak sa účinne snažili rýchlo to zatvoriť.”

ČÍTAJ: Stovky bývalých izraelských sledovacích agentov zastávajú najvyššie funkcie v spoločnostiach Google, Facebook, Microsoft a Amazon

“’V tejto krajine nemôžeme mať takéto prejavy, tieto propalestínske prejavy,’” posmieval sa Iversen. “Nemôžete’povedať, ‘slobodná Palestína’ na univerzite. Nemôžete povedať: ‘Izrael pácha genocídu’ na Daily Wire. Na TikToku nesmiete povedať: ‘podporujeme Palestínu’ a ‘prebieha tam genocída’. Tieto veci nesmiete robiť.

Podľa Iversena je táto dominantná proizraelská cenzúra spôsobená “záujmami veľkých peňazí, (ktoré) infiltrovali a podplatili našich politických lídrov. Podplatili si aj naše spravodajské mediálne organizácie. A v podstate zasahujú do našej národnej suverenity, úprimne povedané, určite do našej národnej nezávislosti.”

“Nemáme nezávislosť. Nemáme’suverenitu, keď nás’ovládajú aktéri cudzej krajiny, lobisti cudzej krajiny. Mali by byť registrovanými agentmi tejto cudzej krajiny. Ale oni’nie sú, dostávajú priepustku.”

Čítajte: novinár Max Blumenthal rozoberá obrovský vplyv Izraela’na zahraničnú politiku USA

Zákony v 37 štátoch obmedzujú prejavy kritické voči Izraelu, čím zavádzajú dvojitý štandard

Iversen ďalej diskutoval o zákonoch, ktoré sa snažia chrániť Izrael pred bojkotom, divestíciami a sankciami (BDS) hnutia, ktorého cieľom je vyvíjať tlak na sionistický štát “aby ukončil svoj apartheid alebo genocídu alebo okupáciu alebo blokádu, podľa toho, aké slovo chcete použiť. V podstate ’trhajú rovnosť Palestínčanov, udržiavajú ich ako podriadenú triedu bez skutočných práv,” vysvetlila.

Tridsaťsedem štátov prijalo zákony proti BDS, ktoré obmedzujú každého, kto má štátnu zákazku, napríklad učiteľov, stavebné firmy, úradníkov atď. aby vo svojom osobnom živote vyzývali na hnutie BDS alebo sa na ňom zúčastňovali.

Podľa Iversenovej však takéto zákony môžu byť protiústavné, pretože porušujú klauzulu o slobode prejavu v prvom dodatku. “Ak sa rozhodnete bojkotovať alebo vyzývať na bojkot, divestície alebo sankcie voči Izraelu, je to sloboda prejavu. Je to vaša sloboda prejavu,” potvrdila.

Čítajte: Ako chápu kresťania vo Svätej zemi izraelskú okupáciu Palestíny?

Státne zákonodarné orgány, ktoré úspešne prijali takéto zákony, tak urobili na základe predpokladu, že bojkot Izraela alebo tovaru tam vyrábaného je “antisemitský”, a preto je “formou diskriminácie na rovnakej úrovni ako diskriminácia na základe pohlavia, rasy alebo podobných znakov,” vysvetlila Iversenová.

Až na zdôraznenie dvojakého štandardu sa moderátorka video relácie spýtala, prečo sa takýto princíp nevzťahuje na iné krajiny, ako sú Čína alebo Rusko, teda národy, ktoré USA hrubo diskriminujú. “Nepovažovali by ste“sa za diskriminačných voči Rusom, ak“bojkotujete Rusko?"”

“Nikto si nemyslí, že ak bojkotujete Čínu a hovoríte veci proti Číne, že“kritizujete čínsky ľud,” argumentovala. Pritom zástancovia takéhoto privilegovaného zaobchádzania argumentovali tým, že “Izrael je židovský. Židia sú Izrael. Izrael sú Židia, (a teda) akákoľvek kritika jedného je kritikou druhého,” napriek tomu, že mnoho tisíc židovských rabínov atestujú priamy opak.

Okrem toho, “len 30 % svetových’Židov žije v Izraeli,” pričom 51 % žije v USA. Existuje teda jasný rozdiel medzi izraelskou národnosťou a židovským náboženstvom alebo etnickou príslušnosťou.

Najnovšie obmedzovanie náboženskej slobody: ‘Kristus je kráľ’ považovaný za antisemitský

Na ďalší dvojaký meter upozornil Iversen v súvislosti s “Kristus je kráľ” kontroverziou, ktorá tvrdo nasledovala po prepustení Owensa. Určití vplyvní ľudia, najmä v Daily Wire, sa pokúšali klasifikovať večné kresťanské vyznanie “Kristus je kráľ” ako antisemitské, keď sa hovorí “konkrétne Židovi”

Čítajte: ‘Christ is King’ goes viral on X following Candace Owens’ departure from Daily Wire

“Teraz by ste to mohli povedať zrejme budhistovi. Mohli by ste to povedať hinduistovi. Mohli by ste to povedať moslimovi. A zrejme to nie je protibudhistické. Nie je to proti hinduizmu. Nie je to proti islamu. Ale … napriek tomu, povedať ‘Ježiš Kristus je kráľ’ je teraz nejakým spôsobom antisemitské,” vysvetlila.

Preskúmanie týchto drakonických stratégií, ktoré používajú obhajcovia Izraela, aby zabezpečili, že Američania nebudú môcť hovoriť o svojej vláde’alebo sa jej postaviť na odpor, napriek tomu, že tento národ’významné predložené zločinov, či už sa takéto zavádzanie týka zákonov proti BDS, vyhadzovania novinárov a rektorov univerzít, potláčania celých nekontrolovaných platforiem sociálnych médií, ako je TikTok, a stigmatizáciu slobody kresťanského náboženstva, Iversen dospel k záveru, že Američania majú od takýchto mocných agentov dovolené len “vypisovať šeky a naďalej podporovať Izrael a zabezpečiť, aby táto krajina (USA) bola v budúcnosti v súlade s princípom "slobodného štátu".USA) naďalej posiela peniaze Izraelu a zatvára oči pred očividnou a skutočnou genocídou, ktorá sa deje v Gaze.”

“Práve teraz tu máte dva milióny ľudí, ktorí umierajú od hladu, dva milióny ľudí, ktorí’boli bombami zdecimovaní v celom svojom regióne. A my’máme tiež veriť, že to’je v poriadku, že je to primeraná odveta a že to’vôbec nie je genocída alebo etnická čistka, hoci sa’otvorene diskutuje o presťahovaní týchto ľudí z regiónu, pretože teraz’je neobývateľný,” povedala.A vy’máte pred tým zatvárať oči, zatvárať oči pred touto skutočnou genocídou.”

Čítajte: Polk. Macgregor: ‘najvyššou prioritou’ pre Izrael je urobiť Gazu ‘neživotaschopnou,’ vyhnať všetkých preživších

“Zdá sa, že naša suverenita sa stratila, a myslím si, že je’čas, aby sme sa začali pýtať, prečo každý, kto’obhajuje Izrael, nie je v tejto krajine registrovaný ako zahraničný agent. Nemôžete sa skrývať za náboženstvo. Nemôžete sa skrývať za ‘antisemitizmus,’ nálepku, ktorá sa snaží očierniť ľudí a vyvolať v nich strach, že budú takto označení,” povedal Iversen. “Obhajujete zahraničného agenta cudzej krajiny. A nielen to, ale poškodzujete suverenitu Spojených štátov amerických tým, že v 37 štátoch prijímate zákony, podľa ktorých’nesmieme kritizovať vás, cudziu blízkovýchodnú krajinu? Robíte si zo mňa srandu?"

“My Američania sme trpeli. Stratili sme’svoju suverenitu, stratili sme’svoju nezávislosť, stratili sme’schopnosť diskutovať, viesť zmysluplné rozhovory, skutočne dospieť k riešeniam,” povedala. “A to sa musí zastaviť.”

RELEVANTNÉ:

Izraelskí vojaci oslavujú ‘mučenie, ponižovanie a zosmiešňovanie’ Palestínčanov na sociálnych sieťach

Pastor zo Svätej zeme Tuckerovi Carlsonovi povedal, že izraelská’okupácia sa musí skončiť, politiku USA nazval ‘desivou’

Trump: V dôsledku vojny v Gaze Izrael ‘stráca veľkú časť sveta’ a tiež podnecuje antisemitizmus

Vyhnanie Palestínčanov bolo vždy cieľom sionizmu

Upozornenia na ‘masové hladovanie’ v Gaze, keďže západné mocnosti zmrazujú prostriedky OSN na pomoc

Dlhá história Izraela, ktorý nerešpektuje množstvo rezolúcií OSN ratifikovaných drvivou väčšinou národov

Odhalenie pravdy, ktorou Izrael’ospravedlňuje svoju vojnu v Gaze

EXKLUZÍVNE: Katolícky biskup vo Svätej zemi odhaľuje ničivý dopad vojny’na kresťanov

Izraelský investigatívny reportér opľutý, obťažovaný v Jeruzaleme, keď bol oblečený ako katolícky kňaz

Kim Iversen: WEF nás navádza na život v pasívnej poslušnosti

Kim Iversen: Nesúhlasíte s vládnou politikou? Vnútorná bezpečnosť tvrdí, že ste ‘terorista’, ak sa ozvete

Kim Iversen: Humbuk okolo Omicronu ‘nemá zmysel’

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli