Screenshot-2024-04-18-at-12.27.27-PM-810x500.png

Russell Brand sa modlí ruženec na videu pre viac ako 11 miliónov svojich nasledovníkov

25
Kultúra života
  • Russell Brand sa modlí ruženec a povzbudzuje k modlitbe svojich nasledovníkov.
  • Ruženec je katolícka pobožnosť spojená s modlitbou desiatok a rozjímaním tajomstiev Kristovho života.
  • Mnohí ľudia nachádzajú útechu a uzdravenie v modlitbe ruženca, vrátane Tammy Petersonovej.
  • Brand sa stal známym aj svojím postojom k viere, politike a kultúre, získal veľké množstvo priaznivcov.

Hviezdny influencer Russell Brand nahral video, na ktorom sa modlí ruženec pre svoje milióny nasledovníkov na X.  

Video, ktoré Brand, bývalý budhista, zverejnil 18. apríla na X, predtým známom ako Twitter, povzbudzuje svojich 11. 

“Pri našej dnešnej meditácii urobíme niečo trochu iné,”povedal. “Budeme spievať svätý ruženec.” 

“Teraz nepoznám’všetky modlitby, ale dnes sa’pozrieme na samotný spev,” pokračoval a pokračoval v recitovaní Otče náš, Zdravas Mária a Sláva Bohu.  

Svätý ruženec je katolícka pobožnosť, ktorú Mária, Kristova matka, darovala svätému Dominikovi v roku 1214 počas zjavenia.    

Ruženec pozostáva z modlitby piatich “dekád” desiatich Zdravasov, ktoré sú oddelené piatimi Otčenášmi a piatimi Sláva Božia. Mnohí katolíci sa po každom Glory Be modlia aj modlitbu danú deťom pri Fatimskej Panne Márii. Tí, ktorí sa modlia ruženec, rozjímajú o rôznych udalostiach v Kristovom živote počas každého desaťročia. Tieto udalosti sa kategorizujú ako Radostné tajomstvá, Bolestné tajomstvá a Slávne tajomstvá Krista. 

Cirkev poukazuje na Jakubov list 5, 16 (“Modlite sa jeden za druhého, aby ste boli spasení”) a na príklad Márie, ktorá úspešne požiadala Ježiša, aby urobil zázrak na svadobnej hostine v Káne Galilejskej (Jn 2, 1 - 11), ako dôkaz jej príhovoru ku Kristovi. Pripomína tiež, že v Knihe apokalypsy 4, 8 sa anjeli opisujú ako neustále chváliaci Boha “dňom i nocou”, čo odráža aj štruktúra ruženca”  

Ruženec bol pre mnohých ľudí zápasiacich s vierou zdrojom útechy. V novembri Tammy Petersonová, manželka významného kanadského psychológa Jordana Petersona, odhalila, že každodenná modlitba ruženca zmenila jej život.    

Nespočetné množstvo katolíkov tiež pripísalo pobožnosť ruženca ako dôvod svojho uzdravenia z choroby, ako je to v prípade Tammy Petersonovej, ktorá sa modlila ruženec počas svojho boja s rakovinou.  

Ako LifeSiteNews už predtým informoval, toto nie je ani zďaleka prvý prípad, keď Brand prezradil, že sa modlí ruženec. V marci povedal svojim divákom, že sa denne modlí ruženec.   

Podobne 28. februára a 1. marca zverejnil dve videá oznamuje že sa na pôstny čas vzdal cukru a sťažovania sa.   

Pôst je 40-dňové obdobie v liturgickom živote Cirkvi podľa vzoru obdobia, keď sa Kristus postil na púšti tesne pred svojím umučením a zmŕtvychvstaním. Tohtoročné’pôstne obdobie sa začalo 14. februára a skončilo 31. marca na Veľkú noc.    

V jednom zo svojich videí Brand, ktorý má 48 rokov a žije v Anglicku, povedal, že “nemáme inú možnosť ako Krista” a že “to už nemôže byť ľavica verzus pravica”, ale “pravica verzus zlo”.”   

Brand sa v januári dostal na titulné stránky novín, keď oznámil že nosí krucifix a hľadá “osobný vzťah” s Bohom. Podobne ako podcaster Joe Rogan bojuje okrem iného proti politickej korektnosti, zaujatosti médií a wokeizmu, čím si získal mnoho konzervatívnych a kresťanských priaznivcov.  

Jeho hitový podcast Stay Free with Russell Brand  má 1,81 milióna predplatiteľov na službe Rumble, čo z neho robí jednu z najsledovanejších relácií na tejto platforme. V súčasnosti má na X.  

V ďalšom videu zverejnenom 27. februára Brand povedal, že nedávno navštívil katolícky kostol a kňaz mu dal knihu.  

“Je to fascinujúce,”povedal Brand vo videu. “Keď som si prečítal tento príbeh…, začal som cítiť realitu Krista a realitu Kristovej’lásky.”