German-church-with-Pride-flag-scaled-810x500.jpg

Nemecký biskup počas pro-LGBT ekumenickej bohoslužby povedal, že učenie Cirkvi je zodpovedné za "nespravodlivosť

16
Kultúra smrti
  • Triersky biskup usporiadal pro-LGBT bohoslužbu v historickej katedrále v Trieri.
  • Bohoslužba bola organizovaná “Queer pracovnou skupinou” diecézy Trier.
  • Biskup Ackermann zdôraznil potrebu rešpektovať rozmanitosť, vrátane sexuálnej a rodovej.
  • Katolícka cirkev podporuje tradičné učenie o homosexualite a transgenderizme ako hriechoch.

Triersky biskup usporiadal ekumenickú pro-LGBT “queer” bohoslužbu v historickej katedrále v Trieri, kde sa nachádza bezšvové Ježišovo rúcho a ďalšie slávne relikvie.

Biskup Stephan Ackermann usporiadal 17. apríla spolu s dvoma protestantskými pastormi ekumenickú bohoslužbu, ktorú zorganizovala “Queer pracovná skupina” diecézy Trier v rámci “Svätých skalných dní”

Počas bohoslužby, ktorá bola naživo vysielaná na YouTube, ležala pred oltárom veľká LGBT “Pride” vlajka a kostol bol party osvetlený v dúhových farbách. V katedrále v Trevíri sa nachádza niekoľko významných relikvií vrátane bezšvového Ježišovho rúcha, ktoré mal Kristus na sebe krátko pred ukrižovaním, lebky svätej Heleny (matky cisára Konštantína), svätého klinca z pravého Kristovho kríža, ako aj Egbertovej svätyne, relikviárovej truhlice, ktorá obsahuje relikvie apoštolov SS. Ondreja a Petra.

“Queer ľudia sú súčasťou našej Cirkvi a súčasťou rozmanitej spoločnosti. Každý má právo žiť spôsobom, ktorý je pre neho najautentickejší, bez toho, aby sa musel obávať diskriminácie alebo vylúčenia,” povedala Ulrike Laux, spoluvedúca “Pracovnej skupiny pre queer” v diecéze, keď privítala zhromaždenie.

Biskup Ackermann počas svojej kázne zdôraznil, že “keď slávime takúto bohoslužbu, robíme vyhlásenie.”

“V istom zmysle sa zaväzujeme a hovoríme: ‘Chceme byť diecézou, ktorá si váži rozmanitosť, rozmanitosť viery a životných ciest, rozmanitosť obrazov Boha a Cirkvi, rozmanitosť generácií a v neposlednom rade sexuálnu a rodovú rozmanitosť, ktorá existuje medzi nami a v našom prostredí.”

Ackermann na adresu večnej cirkevnej doktríny povedal, že “keď slávime takúto bohoslužbu, nemôžeme sa vyhnúť bolestnému priznaniu, že cirkevné spoločenstvo nielenže nedokázalo čeliť nespravodlivosti páchanej na ľuďoch vo svojom strede i mimo neho, ale svojím učením posilňovalo odmietanie a vylúčenie.”

“Dúfam, že je badateľné, že ako Katolícka cirkev sme od nedávnej minulosti na ceste učenia a zmien, a to je dobré,” pokračoval. “Samozrejme, názory na rýchlosť zmien sa môžu líšiť, ale my budeme na tejto ceste pokračovať.”

Ackermann je zástancom heretickej nemeckej synodálnej cesty, ktorá sa snaží spochybniť nemennú cirkevnú náuku, najmä morálne učenie Cirkvi’o ľudskej sexualite.

Katolícka cirkev podporuje homosexuálnu aktivitu ako “vnútorne neusporiadanú,” smrteľne hriešnu a “hriech, ktorý volá do neba,” v súlade so Svätým písmom a stálou Tradíciou Cirkvi.

Ohľadne homosexuality sa Katechizmus Katolíckej cirkvi uvádza:

Vychádzajúc zo Svätého písma, ktoré homosexuálne skutky predstavuje ako skutky ťažkej skazenosti, tradícia vždy vyhlasovala, že ‘homosexuálne skutky sú vnútorne neusporiadané.’ Sú v rozpore s prirodzeným zákonom. Uzatvárajú sexuálny akt pred darom života. Nevychádzajú zo skutočnej citovej a sexuálnej komplementarity. Za žiadnych okolností ich nemožno schváliť.

Ako uvádza Katechizmus, homosexuálne akty a transgenderizmus sú v rozpore s prirodzeným zákonom.

PREČÍTAJ: Nie je priestor pre ‘inklúziu’: Ako vysvetlil františkánsky kňaz páter Terrance Chartier, homosexualita a transgenderizmus porušujú viac ako jedno z desiatich prikázaní.

Klamanie a tvrdenie niekomu, že je iného pohlavia, porušuje ôsme prikázanie, zatiaľ čo pomoc pri mrzačení tela chirurgickým zákrokom alebo liekmi porušuje piate prikázanie, povedal páter Chartier v homílii.

“Pokus o chemickú, chirurgickú alebo hormonálnu zmenu pohlavia je ťažký hriech. Je to’vlastne forma zmrzačenia,” zdôraznil.

“Ako ideológia je [transgenderizmus] v rozpore s prirodzeným zákonom a Božím zjavením, takže jeho potvrdenie by bolo hriešne. Bol by to vlastne hriech proti prvému prikázaniu, teda hriech proti cnosti viery, proti Bohom zjavenej pravde o ľudskej sexualite,” dodal Chartier.

Kardinál Gerhard Müller, bývalý šéf Kongregácie pre náuku viery, zopakoval tieto poznámky a označil transgender ideológiu za “sebapoškodzovanie mysle, duše a tela” a jej propagáciu odsúdil ako “ťažký hriech.”

Čítajte: Kardinál Müller: Transgender ideológia je ‘sebapoškodzovanie,’ jej propagácia je ‘ťažký hriech’