Screenshot-2024-04-02-at-12.53.26-PM-810x500.png

Tammy Petersonová prijatá do Katolíckej cirkvi počas Veľkonočnej vigílie: "Cítim sa ako doma

22
Kultúra života
  • Tammy Petersonová bola prijatá do Katolíckej cirkvi počas Veľkonočnej vigílie v Toronte.
  • Jordan Peterson ju sprevádzal, ale sám sa nevyjadril k príslušnosti k náboženstvu.
  • Tammy prekonala chorobu a zázračne uzdravila po modlitbách a zmene stravy.
  • Petersonovci zdôrazňujú hľadanie pravdy a záväzok k hovoreniu pravdy vo svojom manželstve.

Tammy Petersonová, manželka významného kanadského psychológa Jordana Petersona, bola tento víkend v Toronte prijatá do Katolíckej cirkvi. 

 Tammy sa 30. marca pripojila k ďalším desiatim katechumenom na veľkonočnej vigílii v katolíckom kostole Svätého ruženca v Toronte, kde prijala sviatosť birmovania a svätého prijímania. 

“Cítim sa, akoby som’bola doma,” povedala Tammy reportérovi EWTN Colmovi Flynnovi po svojom konfirmácii.

Kostol bol plný, keď sa stovky katolíkov prišli pozrieť na vstup Petersona a ďalších katechumenov do Cirkvi. Tammy sprevádzal jej manžel Jordan Peterson, ktorý sa zatiaľ verejne neprihlásil k žiadnemu konkrétnemu náboženstvu a vyhlásil, že je “nepravdepodobné”, že by sa stal katolíkom.  

  

Pred svätou omšou Tammy vykonala svoju prvú spoveď a očistila svoju dušu od škvrny hriechu pred prijatím do Katolíckej cirkvi.  

“Tammy Mary, buď zapečatená darom Ducha Svätého,” povedal pastor Svätého ruženca otec Peter Turrone, keď jej posvätným krizmatickým olejom urobil na čelo znak kríža.  

Tammy sa stala sponzorom jej blízka priateľka Queenie Yu, ktorá ju naučila modliť sa ruženec, keď bola chorá v nemocnici.  

Tammy spolu s ostatnými veriacimi zložila obnovu svojich krstných sľubov, ktorá sa tradične robí každý rok počas Veľkonočnej vigílie.  

Po konfirmácii Tammy po prvýkrát prijala Krista vo svätej Eucharistii. Jordan sa tiež predstavil kňazovi a dostal požehnanie.  

“Myslím, že Boh’mi veľmi dlho našepkával, aby som prišla na jeho cestu, a trvalo mi’dlho, kým som sa dostala až sem,” povedala Tammy. “A tak si myslím, že je to’možno úľava, že som tu.”  

“Potrebujem poznať príbeh,”vysvetlila. “Potrebujem to hlboké pochopenie príbehu, aby ma podržalo. Potrebujem ten košík kresťanstva, aby ma držal.” 

Tammy’objavila krásu a pravdu katolicizmu prišlapočas svojho boja s rakovinou a vyčerpávajúcou chorobou.   

Tammy odhalila, že modlitba “by zmiernila časť bolesti”, ktorou v tomto období trpela.    

“V noci som sa budila a modlila som sa modlitbu Pán až kým som opäť nezaspala. Nedovolila som si robiť si starosti,”povedala. “V podstate som sa modlila celú noc, pokiaľ som nespala.”   

Po dlhšom pobyte v torontskej nemocnici Tammy odcestovala do Philadelphie na ďalšie vyšetrenia.  

Keď však nastal deň operácie Tammy lekári zistili, že zdravotný problém sa vyriešil sám od seba a operáciu zrušili.    

Tammy povedala, že jej zázračné uzdravenie, ktoré sa uskutočnilo na piaty deň jej novény, je výsledkom Božieho’zásahu, okrem radikálnej zmeny stravy, ktorá zahŕňala vyradenie všetkého okrem mäsa a vody.    

Ako už predtým povedal Jordan PetersonLifeSiteNews, Tammy’sa rozhodla po rokoch hľadania pravdy, čo, ako prezradil, je pre ich manželstvo kľúčové.   

Peterson vysvetlil, že sa rozhodol urobiť z hľadania pravdy prioritu vo svojom živote a manželstve kvôli “poznaniu, že nikomu nič neprejde.”  

Pred ich manželstvom sa Peterson spýtal svojej manželky, či sa bude venovať hovoreniu pravdy. Jej obrátenie opísal ako “rozšírenie” záväzku, ktorý prijali pri svadbe.